שתף קטע נבחר

צועדים לזכר קורבנות הזנות: "מתחילים להפנים שמעגל הזנות הורג"

מאות צעדו ברחובות תל אביב לזכר קורבנות הזנות. אחת המארגנות: "מעגל הזנות בולע לתוכו את המוחלשות ביותר". בעצרת הוקרא מכתב של אישה שעסקה בזנות: "הנשמה זעקה וביקשה להינצל מהתופת"

כ-500 בני אדם השתתפו אמש (ד') בעצרת הזיכרון השנתית לקורבנות הזנות, שנערכה זו הפעם השלישית בכיכר הבימה בתל אביב. לפני העצרת צעדו המשתתפים ברחובות העיר והדליקו נר זיכרון מול רחוב הירקון 98, שם פעל בית הבושת שבו אחת העובדות, ג'סיקה, שמה קץ לחייה.

 

 

העצרת, שנשאה את הכותרת "צריכת זנות הורגת", הופקה על ידי המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות והשתתפו בה ארגוני הקואליציה למאבק בזנות והקואליציה הדתית למאבק בזנות. הצועדים קראו במהלך הצעידה "אדוני השוטר - כל בית בושת ייסגר", "נשים הן לא מוצר צריכה - נעשה מהפכה" ו"לנשים עכשיו יש כוח - מפלילות את הלקוח".

עצרת הזיכרון לזכרה של ג'סיקה ויתר קורבנות הזנות  (צילום: מוטי קמחי)
הדלקת נרות זיכרון מול הירקון 98(צילום: מוטי קמחי)

עצרת הזיכרון לזכרה של ג'סיקה ויתר קורבנות הזנות  (צילום: מוטי קמחי)
צועדים לזכר קורבנות הזנות(צילום: מוטי קמחי)


עצרת הזיכרון לזכרה של ג'סיקה ויתר קורבנות הזנות  (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

עו"ד ניצן כהנא, מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות, אמרה: "אנחנו כאן כדי לזכור את ג'סיקה, את עשרות הנשים המוכרות לנו ואת אלה שאת פניהן ושמותיהן לא זכינו להכיר. אחרי שנים של הדחקה אנחנו כחברה מתחילים להפנים את העובדה הפשוטה - מעגל הזנות הורג. הוא בולע לתוכו את המוחלשות ביותר ובעיקר - פועל כמו מכונה משומנת כדי למנוע מהן את היציאה ממנו".

 

נעמה זאבי ריבלין, מנהלת תוכנית "סלעית - סיוע לנשים במעגל הזנות" של משרד הרווחה ועיריית תל אביב יפו, הקריאה בעצרת מכתב של בוגרת התוכנית לזכר חברותיה: "לא תמיד היו לנו את הכוח לגייס עוד טיפה של תקווה. נשאבנו, התחפרנו ושקענו אל תוך עולם אפל, חשוך ומנוכר. מכרנו את גופנו עד כאב של הנפש והנשמה הייתה זועקת ומבקשת להינצל מתופת הזנות. לחלק מכן לא היה את הכוח להמשיך ונכנעתם לסוף ולמוות. עכשיו אתן נחות את מנוחתכן לעולמים בתקווה שלנשמתכן יש שלווה ונחת. כל מה שלא קיבלתן בחייכן".

עצרת הזיכרון לזכרה של ג'סיקה ויתר קורבנות הזנות (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

עצרת הזיכרון לזכרה של ג'סיקה ויתר קורבנות הזנות (צילום: עמית הובר)
(צילום: עמית הובר)

טל חמווי גרנות, מייסדת ומנהלת שותפה של עמותת "המכללה", שמסייעת לנשים שיצאו ממעגל הזנות לרכוש מקצוע, סיפרה: "לא פעם אנחנו פוגשות את תלמידות 'המכללה' מגיעות לשיעורים פצועות וחבולות ורק בנס לא הפכו לראשי תיבות. כי זה מה שהזנות שאנחנו רואות מאפשרת - נשים שהופכות לחורים אנושיים. אנחנו פוגשות יום יום נשים שמבקשות להפסיק להיות 'גופה רובוט', שרוצות שהגוף שלהן יפסיק להיות כלי קיבול למאוויים של אחרים. כל אישה בעולם צריכה להילחם על זכותה של כל אישה על גופה. לא רק מול גברים שרוצים להצדיק את הסידור הנוח של גוף ונשמה תמורת כסף, גם בשם זכות הקיום של נשים לא באמצעות הגוף, אלא בזכות הכישורים ולעבר השאיפות. על זה אנחנו נלחמות".

שולי מועלם רפאלי בעצרת הזיכרון לזכרה של ג'סיקה ויתר קורבנות הזנות (צילום: עמית הובר)
מועלם. "מתרגשת לראות שמדי שנה מגיעים יותר ויותר אנשים מהמגזר הדתי"(צילום: עמית הובר)

ח"כ שולי מועלם-רפאלי (הבית היהודי), שהייתה מיוזמות הצעת החוק הפרטית להפללת צרכני זנות, התייחסה לכמות המשתתפים הדתיים בעצרת: "אני מתרגשת לראות שמדי שנה מגיעים לצעדה יותר ויותר אנשים מהמגזר הדתי ויש בכך להעיד על המגמה והשינוי המתחוללים בתוכנו.

 בעבר לא היו מדברים על הנושא הכאוב הזה. חברה ששואפת לתיקון עולם במלכות שדי, לא יכולה להתגדר ב-ד' אמותיה, בפרט שתופעת הזנות, הן לגבי צרכנים והן לגבי נשים וגברים במעגל, קיימת בכל חלקי החברה הישראלית".

 

ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני), אמרה כי "המנטרה השנואה עליי בקשר לזנות היא שזהו המקצוע העתיק בעולם. האם אי פעם מישהי הרימה יד ואמרה שהיא רוצה להיות זונה כשתהיה גדולה? באיזה מקצוע את נאספת על ידי סרסור בגיל 11, שמריח את הפגיעות והחולשה והאין-אונים ומתעל אותה מהר מאוד לסמים כדי להכין את הקורבן לחיים של ניצול. זנות היא שריד לעולם שבו כל הנשים היו רכוש של גברים. חייבים להכרית אותה. זנות חייבת להיות לא חוקית בישראל".


פורסם לראשונה 15/08/2018 22:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית הובר
עצרת הזיכרון בכיכר הבימה
צילום: עמית הובר
מומלצים