שתף קטע נבחר

איחור בביצוע ניתוח קיסרי גרם להולדת תינוקת עם שיתוק מוחין

לפני כשלוש שנים וחצי הגיעה אמה של התינוקת, לבית החולים רמב"ם כשהיא בשבוע 41 להריון עם תלונות על צירים, הפרשה דמית והפחתה יחסית בתחושת תנועות עובר. על פי התביעה שהוגשה בשמה ובשם הוריה, הרופאים לא התייחסו למצוקה העוברית ולא מיהרו ליילד את האם, מה שגרם למצבה היום. רמב"ם: "לומדים את התביעה ונגיב בבית המשפט"

פעוטה בת שלוש וחצי נכה 100 אחוז הסובלת משיתוק מוחין והוריה, הגישו בימים האחרונים תביעה נגד בית חולים רמב"ם בטענה שהצוות המטפל השתהה ואיחר בחילוץ עוברית במצוקה מהרחם.

 

בתביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז באמצעות עורכי הדין ענת גוטמן וארן אמיר, ממשרד גוטמן-ארן, טענו ההורים כי האיחור בביצוע ניתוח קיסרי גרם להפרעה באספקת חמצן ודם לעוברית והיא נולדה עם שיתוק מוחין בארבעת גפיה, סובלת מאי יכולת לתקשר מילולית ומפיגור שכלי.

 

ניתוח קיסרי. התרשלו בקריאת סימני המצוקה העוברית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ניתוח קיסרי. התרשלו בקריאת סימני המצוקה העוברית(צילום: shutterstock)

 

"הצוות התעלם מהמצוקה העוברית"

לפני כשלוש שנים וחצי הגיעה אמה של הפעוטה תושבת הצפון לבית החולים רמב"ם כשהיא בשבוע 41 להריון בריא עם תלונות על צירים, הפרשה דמית והפחתה יחסית בתחושת תנועות עובר. לדבריה גם המוניטור וגם בדיקת האולטרסאונד שבוצע על ידי הצוות בבית החולים הצביעו על מצוקה עוברית ממשית.

 

לטענת היולדת הצוות הרפואי אף לא טרח להסביר לה ולאמה ששהתה עימה מהרגע הראשון שהגיעה לבית החולים, על המצוקה בה נמצאת העוברית, הצורך בחילוץ מהיר ועל אפשרויות היילוד הקיימות.

 

לפי כתב התביעה למרות מצבה הרפואי הצוות התעלם ורק השכיב את היולדת במיטה כשהיא מקבלת נוזלים. על אף שבמכשיר הניטור נרשמה באותה עת האטה נוספת בדופק העוברית, לא פעל הצוות הרפואי לחילוץ מיידי שלה מהרחם באמצעות ניתוח קיסרי.

 

לדברי ההורים כשהוחלט באיחור לפקוע את מי השפיר, הם נמצאו רוויים בצואה עוברית. רק לאחר שהופיעה האטה חדה נוספת של עד 60 פעימות לדקה במשך למעלה משתי דקות, הובהלה האם לניתוח קיסרי בהול, בהרדמה כללית. לטענת ההורים לאחר שהתינוקת נולדה היא עברה החייאה במהלכה התברר כי היא שאפה צואה עוברית.

 

ענת גוטמן (צילום: יניב לאונר)
עו"ד ענת גוטמן(צילום: יניב לאונר)

 

באי כוחם של הפעוטה והוריה טוענים בכתב התביעה כי רופאי המחלקה התרשלו כשהתעלמו באופן מהמצוקה של העוברית, וקיבלו את החלטותיהם הרשלניות בהתבסס על נתונים חסרים וחלקיים בלבד. לטענת עורכי הדין רופאי בית החולים רמב"ם גזרו על הפעוטה חיי מצוקה וסבל, תלות מוחלטת בהשגחת אחרים ובעזרתם בביצוע כל פעולות היום יום.

 

"בשל מצבה הקשה, הוריה ושלושת אחיה, סובלים סבל פיזי ונפשי והטיפול היומיומי בה והשקעת תשומת הלב הבלתי רגילה בפעוטה יכלו היו להימנע אילו בבית החולים היו נוהגים אחרת", כם הם טוענים.

 

ענת גוטמן (צילום: בועז אוחנה)
עו"ד ארן אמיר(צילום: בועז אוחנה)

 

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחית בתחום נוירולוגיית ילדים שקבעה כי במקרה שאירע לילדה נגרם נזק במהלך הלידה כתוצאה מהפרעה באספקת חמצן ודם לגופה. על פי חוות דעתה כי קיים קשר מובהק בין אי אספקת החמצן שאירע לילדה בלידה לבין השיתוק מוחין ממנו היא סובלת.

 

הפעוטה והוריה מבקשים מבית המשפט לפסוק פיצוי בין היתר בגין עוזרת שמסייעת לבני המשפחה בטיפול ובסיעוד של הילדה, הפסד השתכרות של הפעוטה והוריה, הוצאות ניידות והוצאות רפואיות מוגברות, התאמת דיור לצרכיה המיוחדים, תרופות וניתוחים. זאת בנוסף לפיצוי עבור כאב וסבל ואובדן הנאות החיים, אובדן סיכוי של לפעוטה להינשא ולהוליד ילדים וכדומה.

 

מבית החולים רמב"ם נמסר בתגובה: "כתב התביעה התקבל לאחרונה בבית החולים. אנו לומדים את התביעה ונגיב בבית המשפט".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דורון גולן
ביה"ח רמב"ם
צילום: דורון גולן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים