שתף קטע נבחר

 

ווסקה - הקבוצה הכי מרגשת בספרד

העולה החדשה העבירה 30 עונות מדכאות בליגה הרביעית ו-16 בשלישית ורק לפני 10 שנים עלתה לליגת המשנה. 58 שנים אחרי שחזרה לפעילות היא מקווה להפתיע אפילו ששווי הסגל שלה מגיע בקושי לזה של שחקן מחליף בברצלונה

 

אוהדי ווסקה חוגגים עלייה לליגה הראשונה

אוהדי ווסקה חוגגים עלייה לליגה הראשונה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הסיפור המרגש ביותר של הקיץ בכדורגל האירופי התחיל בפגישה על כמה דרינקים בבר ב-29 במארס 1960. תודו, אין יותר מדי קבוצות שיכולות להתהדר בפתיח כזה.

 


 

המקום היה הבר "פלור", בבעלותו של דון פטריסיו פונס. סביב שולחן אחד התכנסו מספר שחקנים ועסקנים מקומיים, והחליטו להחזיר לחיים את קבוצת הכדורגל המקומית. אה, כמעט שכחנו, כל המעשייה התרחשה בעיר ווסקה שבצפון־מזרח ספרד, באזור אראגון. זה קרה ארבע שנים אחרי הפירוק האחרון של הקבוצה שבעיר, אחד בשרשרת של קריסות בניסיון להחזיק מועדון פעיל בווסקה. בין השאר, קבוצות בווסקה פורקו לפני כן בגלל בעיות כלכליות ומקרה אחד של פריצת אוהדים למגרש במהלך משחק.

 

צפו בווסקה מפסידה לאוסאסונה במשחק אימון

צפו בווסקה מפסידה לאוסאסונה במשחק אימון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אבל הפעם זה החזיק. דון פטריסיו כבר כנראה לא בחיים, הבר העתיק שפועל בעיר כבר יובלות שודרג למסעדת טאפאס שמשמרת את המסורת, ו-58 שנים אחרי שהחבר'ה המקומיים החזירו את הקבוצה לפעילות, דפורטיבו ווסקה תשחק השנה לראשונה בתולדותיה - על כל הגלגולים שלה - בליגה הראשונה בספרד לצד כל הענקיות. זה גם חתיכת הישג להטיח בפניה של היריבה הגדולה והמפוארת, סראגוסה, שהידרדרה עם השנים ועכשיו רואה מהליגה השנייה את השותפה הקטנה לדרבי האזורי עוקפת אותה בסיבוב.

 

זה היה מסע מפרך. ווסקה בגרסה העדכנית שלה העבירה 30 עונות מדכאות בליגה הרביעית ועוד 16 בשלישית. רק לפני עשר שנים היא עלתה לראשונה לליגת המשנה, ירדה בחזרה - ואז שוב זינקה ולא הביטה לאחור מאז. אם עונת 2016/17 הסתיימה בתסכול עצום אחרי הפסד לחטאפה בחצי גמר פלייאוף העלייה, הפעם ווסקה לא השאירה שום מקום לספק וסיימה במקום השני כדי להבטיח העפלה אוטומטית.

 

סמואלה לונגו (צילום: EPA)
הרכש האיטלקי סמואלה לונגו(צילום: EPA)

 

0:2 בלוגו, שני מחזורים לסיום, הוציא את החגיגות לדרך, ואצטדיון אלקוראס, הקטן ביותר שיארח משחקים בליגה הבכירה העונה, התחיל לתכנן איך 5,346 הכיסאות שבו יהפכו לזירת מאבק כאשר ריאל מדריד וברצלונה יגיעו לבקר. הרחבה? כן, לקראת העלייה החלו בווסקה לפני מספר חודשים בעבודות להוספת 300 מקומות...

 

טוב, בטח כבר הבנתם לבד שווסקה לא עשתה את הבלתי אפשרי בעזרת איזה שייח, או אפילו מיליונר מקומי, וגם העובדה שנשיא הליגה הספרדית חאבייר טבאס היה נשיא המועדון בשנות התשעים לא תרמה שום דבר מלבד פרט טריוויה נחמד. הסוד היה באימוץ בשיטה הספרדית המצליחה ובסקאוטינג מדויק.

 

מאמן ווסקה לאו פרנקו ()
מאמן ווסקה לאו פרנקו

המאמן לאו פרנקו כשוער בנבחרת ארגנטינה ב-2006 (צילום: getty images)
המאמן לאו פרנקו כשוער בנבחרת ארגנטינה ב-2006(צילום: getty images)

 

המאמן רובי, אחד הכוחות העולים בכדורגל הספרדי, הגיע עם ניסיון עשיר. הוא היה אחד מעוזריו של טיטו וילאנובה המנוח בברצלונה, ואחר כך אימן את לבאנטה וחיחון בליגה הראשונה. הקונספט שלו היה ברור לחלוטין – שליטה בכדור, בדיוק כמו שלמד בבארסה. אי אפשר לומר שווסקה שיחקה טיקי־טאקה, אבל בעונת ההעפלה, היחידה שלו בקבוצה, היא יצרה דומיננטיות במגרש. עם הכדור ברגל, היא תיחזקה את ההגנה השלישית בטיבה וההתקפה השלישית בטיבה בליגה, ורובי עלה עם 3־3־4 גמיש בדומה למה שראה בקאמפ נואו.

 

"בוסקטס של ווסקה". חואן אגילרה

 

שמירה על הסגנון הזה תהיה אתגר ענק עבור שוער העבר הארגנטינאי לאו פרנקו, האיש שכיכב בין השאר באתלטיקו מדריד, לקח גביע עם מאיורקה וגם שמר על הרשת של האויבת מסראגוסה (אוהדי ווסקה כבר בטח שכחו לו את זה, הרי הוא פרש במדי הקבוצה שלהם). פרנקו בן ה-41 שימש בשלוש השנים שמאז פרישתו כחבר הנהלה בווסקה, ובקבוצה הימרו עליו ונתנו לו את המפתחות אחרי שרובי חתם באספניול בעקבות העלייה. לא רק שזו הפעם הראשונה שפרנקו יאמן קבוצה, אלא שיהיה חייב למצוא דרך לשנות את החשיבה של השחקנים שהתרגלו למצב שונה בשנתיים של דומיננטיות בליגה השנייה.

 

השוער הארגנטינאי של ווסקה, אלכס וורנר (צילום: EPA)
השוער הארגנטינאי של ווסקה, אלכס וורנר(צילום: EPA)

 

וזו הנקודה השנייה של ההצלחה. ווסקה, עם התקציב הנמוך ביותר בליגת המשנה, עשתה ליריבות בית ספר בזכות החתמות מוצלחות, וזה יהיה האתגר הקיץ - למצוא את השחקנים שיביאו

יציבות לאורך עונה בה הקבוצה תגיע מעמדת נחיתות כמעט לכל משחק. הקבוצה מתמקדת בשחקנים זולים וצעירים, כדי שיגיעו רעבים מאוד וישמרו את אחד היתרונות עליו מדברים בספרד - חדר הלבשה שמח ותוסס ואווירה משפחתית במועדון.

 

את השחקנים תתקשו להכיר. שווי הסגל לפי "טרנספרמרקט" עומד על 30 מיליון יורו, בערך המחיר של שחקן רוטציה בברצלונה. הפוטנציאל הגדול ביותר הוא קוצ'ו הרנדדס, חלוץ קולומביאני בן 19 שהגיע בהשאלה מווטפורד, קרע רשתות בדרך לליגה הראשונה וימשיך גם השנה. הוא לא המושאל היחיד - כדי להקל על התקציב ולבנות סגל איכותי, ווסקה הביאה שחקנים אחרים בדרך הזו, כמו הבלם המנוסה צ'אבייר אצ'ייטה מבילבאו. על כל העסק מנצח חואן אגילרה הוותיק (32), שמכונה "בוסקטס של ווסקה".

 

בטח שמתם לב שלאורך הדרך היו אזכורים רבים של ברצלונה. זה לא מקרי. כשחוזרים עוד לאחור ברשימת הגרסאות של הקבוצה, מגלים שהיא הוקמה ב-1910 על ידי קבוצה של אוהדי בארסה, שגם הדביקו לווסקה את צבעי המועדון הקטלאני. בטח הם בעצמם לא האמינו כמה זמן יעבור עד שהקבוצה שבליבם והקבוצה שיצרו יילכו ראש בראש על הבמה הכי גדולה.

 

מסוף השבוע ב-ynet: כריסטיאנו רונאלדו ויובנטוס, נאפולי, רומא, מילאן, אינטר וכל הקבוצות והתקצירים מכל המשחקים בליגה עם הכי הרבה קלאסה. וכמובן, ברצלונה, ריאל ואתלטיקו מדריד והתקצירים מכל המגרשים בספרד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילוםף getty images
צ'אבייר אצ'ייטה
צילוםף getty images
מומלצים