זייף מדבקת רכב של "נתיבי ישראל" - ותועד בזמן שחצה קו הפרדה רצוף
מתנדב בפרויקט "שומרי הדרך" של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים תיעד נהג ברכב ממשלתי לכאורה במהלך העבירה החמורה - אך בבירור שנערך בחברת הכבישים ומסילות הרכבת - עלה כי מדובר בזיוף. הרלב"ד ונתיבי ישראל הגישו תלונה במשטרה על התחזות
מתנדב בפרויקט "שומרי הדרך" של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים חשב שהוא זכה לתעד מקרה יוצא דופן של עובד בחברת נתיבי ישראל כשהוא נוסע בפראות - אך בבירור מקיף עלה כי הנהג כלל לא קשור לחברה והמדבקה שעל רכבו הייתה מזויפת.
המתנדב, שנסע ב-25 ביולי באזור הר חברון, הבחין ברכב היסעים שחצה קו הפרדה רצוף. הנהג העביר את הסרטון שתיעד את העבירה החמורה למרכז הבקרה של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים באמצעות יישומון ייעודי - ואנשיה פנו עם התיעוד לחברת נתיבי ישראל.
ל-ynet נודע כי עם קבלת הסרטון מנהל הביטחון הראשי של נתיבי ישראל החל בבירור המקרה, והגיע למסקנה כי הרכב והנהג כלל אינם קשורים לחברה, וככל הנראה המדבקה שעל הרכב מזויפת. שני הגופים הגישו ביחד תלונה למחוז חוף במשטרת ישראל על זיוף המדבקה וביצוע העבירה.
עמיקם כתריאל, מנהל הביטחון ראשי של נתיבי ישראל וקצין בכיר לשעבר בצה"ל ומג"ב, טען כי מדובר באירוע חמור כפליים. "תחילה זה נראה כמו עבירה מסכנת חיים - אך מדובר גם בהתחזות לרכב של חברה ממשלתית. לאחר יותר מ-30 שנה בשירות הביטחון אני יכול לקבוע שמדובר בתופעה מטרידה ונפיצה. אני בטוח כי גם כמוני, גם המשטרה ושב"כ רואים את הדבר בעין זהה".
חי סוקולוב, מנהל פרויקט שומרי הדרך, אמר כי "המקרה מצטרף לאלפי עבירות תנועה מסכנות חיים שמתועדות מדי חודש על-ידי מתנדבי המיזם בכבישי ישראל.
בזכות שיתוף הפעולה המהיר המקרה טופל והתלונה הוגשה". סוקולוב קרא לכל מי שמעוניין לקחת חלק במאבק בתאונות הדרכים ובשינוי תרבות הנהיגה להצטרף לפרויקט המשותף לאגף התנועה ועמותת "נתיב בטוח".
כ-35 אלף מתנדבים משתתפים כיום בפרויקט שהושק בשנת 2016 במסגרת המאבק בתופעת בריונות הכביש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים. כל אזרח שמעוניין לפעול מתוך אחריות אישית ומוסרית לנושא הבטיחות בדרכים יכול לתעד עבירות תנועה חמורות ולהעביר אותן לטיפול ביחידת הפענוח של שומרי הדרך באגף התנועה.