שתף קטע נבחר

 

הקלה בהשגת רישיון נשק: "מסוכן, אנחנו לא אמריקה"

בארגון הפועל לצמצום מספר כלי הנשק במרחב הציבורי מתנגדים ליוזמת השר לביטחון פנים להקל במתן רישיונות נשק, ומתריעים מפני פגיעה בחפים מפשע, עבריינות והתאבדויות. שדולת הנשים: הראשונות להיפגע יהיו נשים

 

גלעד ארדן (מתוך דף הפייסבוק של גלעד ארדן)
השר ארדן במטווח(מתוך דף הפייסבוק של גלעד ארדן)

 

ביטחון אישי הוא לא רק ביטחון מפני טרור - כך הגיבו אתמול (ב') בפרוייקט "אקדח על שולחן המטבח" המתנגד לנשיאת נשק במרחב הציבורי, לאישור התקנות החדשות של השר לביטחון פנים.

 

השר גלעד ארדן הרחיב את האפשרות לשאת נשק ואישר תקנות מקלות על משרתי מילואים ובוגרי יחידות קרביות בצה"ל ובמשטרה שיוכלו לקבל רישיון נשק ביתר קלות. ארדן הדגיש כי בהיבט הביטחון הלאומי, התערבותם של אזרחים באירועי טרור במרחב הציבורי יכולה להועיל אם יישאו נשק. ואולם כמות כלי הנשק שתגדל עלולה להוביל לפשיעה בהיקפים גדולים יותר, למקרי התאבדות וכלי נשק שיגיעו לידיים עוינות.

 

התוכנית של המשרד לבטחון הפנים    (באדיבות: המשרד לביטחון פנים)

התוכנית של המשרד לבטחון הפנים    (באדיבות: המשרד לביטחון פנים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

התוכנית תאפשר ליותר מ-600 אלף איש להגיש בקשה לרישיון ולקבל נשק בכפוף לאישור בריאותי ואישור משטרה.

אקדח חיסולים סיירת רימון (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)
 

רלה מזלי, רכזת פרוייקט "אקדח על שולחן המטבח" , הסבירה: "ביטחון אישי מורכב מרכיבים רבים, וביטחון מפני טרור הוא רק אחד מהם. נשים רבות חיות באקלים אלים בתוך המשפחה וכשיש כמות גדולה של כלי נשק בשטח, זה מצב מסוכן. בכל העולם הוכח שיותר נשק במרחב ציבורי מביא למספר רב יותר של מעשי רצח, תאונות, התאבדויות ומעשי פשע. התוכנית מתעלמת מכל הסיכונים האלו".

 

מזלי הוסיפה: "ארדן הוא השר לביטחון של האזרחים, הוא לא שר הביטחון". היא הציגה נתונים שאספה ולפיהם בין השנים 2002 ל-2013 נהרגו 34 אנשים חפים מפשע כתוצאה משימוש בנשק שהחזיקו מאבטחים בחברות אבטחה, בעלי רישיון להחזיק בנשק. "בשנת 2013 הוחלט שהמאבטחים לא ייקחו את הנשק הביתה, ובשנה זו, לפי הנתונים שבידי, לא היו הרוגים", אמרה. היא הוסיפה כי בשנת 2016, כשהשיבו את המצב לקדמותו ומאבטחים יצאו עם כלי הנשק לבתיהם, נהרגו שני בני אדם מירי מנשק של עובדי חברות אבטחה.

 

"בחברה בישראל אין הערכה נכונה של הסיכון של נשק במרחב הציבורי והפרטי", אמרה מזלי. "הגיע הזמן להתעורר, לא הכל זה ביטחון לאומי. זה לא אמריקה כאן, אנחנו לא רוצים להיות אמריקה".

 

שדולת הנשים בישראל הגיבה גם כן להגדלת כמות האנשים שיוכלו כעת לשאת נשק: "לפני שבוע בלבד נורתה למוות נורה אבו סלוב, בת 36 ואם לשבעה - רק בגלל שהיא אישה. 16 נשים נרצחו רק השנה על רקע מגדרי, שלוש מהן בנשק חם. זהו המחיר הנורא שנשים משלמות על הגדלת מספר כלי הנשק במרחב האזרחי".

 

עו"ד דוד בן ישי, קצין חקירות לשעבר במשטרה, אמר: "גם אם נתעלם מהסכנה הביטחונית המובנית ברכישה פרטית של כלי ירייה, ואפילו אם נתגבר על הסיכון האישי שבו מרבית תאונות הנשק קורות לנושאי נשק לא מיומנים, נתמקד כרגע רק בכמות הנשים שנרצחות בישראל על ידי אזרחים נושאי נשק ברישיון בישראל ונבין שמדובר בהחלטה פופליסטית". 

 

מהמשרד לביטחון פנים טרם נמסרה תגובה לטענות.


פורסם לראשונה 20/08/2018 23:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה
(ארכיון)
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים