"אין אינדיקציה שצפון קוריאה הפסיקה את פעילותה הגרעינית"
הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית מחזקת את הספקות כי הרודן קים ג'ונג און מתכוון לוותר על נשק גרעיני. זמן קצר לפני פרסום הדו"ח: נשיא ארה"ב טראמפ אמר כי הוא מאמין שפיונגיאנג נקטה בצעדים לקראת פירוק
הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם (סבא"א) מסרה היום (ג') כי לא מצאה שום רמזים או הוכחות לכך שצפון קוריאה הפסיקה את פעילותה הגרעינית. בכך, הסוכנות מוסיפה שמן למדורת הספקות בנוגע לאמינותו של הרודן קים ג'ונג און בנוגע לכוונתו להיפרד מארסנל הנשק הגרעיני.
"ההמשכיות והפיתוח המתמיד של תוכנית הגרעין של צפון קוריאה, יחד עם ההצהרות שלה - הם מקור לדאגה גדולה", כתבה הסוכנות בדו"ח חדש שפורסם. הדו"ח צפוי לעמוד במוקד הדיון בשיבת מנהלי הסוכנות בחודש הבא.
למרות הספקות לגבי אמינותה של צפון קוריאה - נראה כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ דווקא מאמין למקבילו קים. הלילה אמר הנשיא האמריקני בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס כי הוא מאמין שצפון קוריאה נקטה בצעדים ממוקדים לקראת פירוק מנשק גריעיני, וכי לפי "רוב הסיכויים", הוא ייפגש עם קים בפעם השנייה.
השניים נפגשו לראשונה בפסגה היסטורית בסינגפור ביוני האחרון. במהלך הפסגה הם חתמו על מזכר הבנות, שכלל את הבטחה כללית של צפון קוריאה לפעול לקראת התפרקות מגרעין. תוכנו המדויק של המסמך לא נחשף במעמד החתימה, אלא רק לאחר מכן. במסמך נכתב כי קים ג'ונג און מתחייב לעיקרון של "פירוק מוחלט של חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני", וארה"ב מבטיחה בו "ערבויות ביטחוניות". במעמד החתימה הכריז טראמפ כי תהליך הפירוק של צפון קוריאה מנשק גרעיני יחל "בקרוב מאוד", אך במסמך לא מוזכרים צעדים קונקרטיים שיבוצעו ולא ברור עד כמה הוא מעשי.
מאז, המדינה המבודדת לא סיפקה מידע או הוכחות לנכונותה לוותר על נשקה באופן חד צצדי, כפי שדורש הממשל האמריקני.
הצהרת סינגפור - המסמך המלא
"הסוכנות ממשיכה להיתקל בחוסר יכולת לבצע פעולות מעקב ברפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה (DPRK), הידע שלנו אודות התוכנית הגרעינית שלה מוגבל, ובזמן שפעילות גרעינית ממשיכה
להתבצע במדינה - רמת הידע אף יורדת", נכתב בדו"ח. פירוק פיונגיאנג מנשקה הגרעיני ואישור התהליך הם משימה גדולה ומסובכת, אך סבא"א אמרה בעבר כי היא הגוף הטוב ביותר עבור המשימה.
בדו"ח נכתב כי במהלך חודשי אפריל ומאי האחרונים תועדה פעילות במפעל קיטור שמשמש מעבדה רדיוכימיקלית. עם זאת, משך זמן הפעילות במפעל לא היה ארוך דיו כדי לתמוך בעיבוד מחדש של ליבה מלאה באתר הכור הגרעיני.