שתף קטע נבחר

 

מקייב לקריות: מאשה ודאשה עולות לכיתה א'

פעמיים כי טוב: מאשה ודאשה גוסר, תאומות זהות מקייב, יגיעו מחר לישראל, ישתקעו בקריית מוצקין ויתחילו בקרוב ללמוד בכיתה א'. החלום של הוריהן: שיתגייסו בבוא היום לצה"ל

 

 

התאומות מברכות: שלום כיתה א'    (צילום: Sergey Polezhaka)

התאומות מברכות: שלום כיתה א'    (צילום: Sergey Polezhaka)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ישראל תקבל מחר (יום ב') חיזוק משמעותי במנה כפולה: התאומות הזהות מאשה ודאשה גוסר בנות השבע שעולות מקייב, בירת אוקראינה.

 

משפחת גוסר נמנית עם 400 עולים שתטיס לארץ מחר ומחרתיים הקרן לידידות. התאומות הקטנות מתרגשות מאוד גם מהמעבר לארץ חדשה וגם מהציפייה להתחיל כיתה א' בעיר החדשה שלהן: קריית מוצקין. "יש בישראל ים וחוף יפה, וגם ראינו שיש גן חיות יפה וגדול. הרבה מקומות יפים", אמרה דאשה.

 

התאומות מספרות שהן אוהבות התעמלות אמנותית וריקוד, ושהן ימשיכו לעסוק בתחומים אלה גם בארץ. הן לא רק תאומות זהות, אלא גם החברות הכי טובות. ילקוט לכיתה א', הן מספרות, כבר יש להן. אגב, לחברות בקייב הן לא סיפרו על העלייה לארץ מחשש לעין הרע. רק המורות יודעות.

 

מאשה ודאשה גוסר (צילום: Sergey Polezhaka)
ברוכים הבאים. משפחת גוסר(צילום: Sergey Polezhaka)

 

ההורים, נטליה וולדיסלב, הקפידו ללמוד עברית לפני עלייתם ארצה. האב, שעובד בהיי טק, כבר יודע באיזה פרויקט הוא ישתלב בישראל. חששות? אין להם בכלל, למרות שמעולם לא ביקרו פה. "יש לנו לא מעט חברים בארץ", הם מספרים, "יש כאלה שעלו לישראל לפני שנים ספורות, וגם כאלה שעלו לארץ לפני 20 שנה ויותר בעלייה הגדולה. כולם אומרים שאם נלמד את השפה, אז נצליח. לכן הקפדנו ללכת לאולפן בשנה האחרונה, כדי שיהיה לנו בסיס טוב ללימודי השפה".

 

ההורים נלהבים מכך שבבוא היום שתי הבנות יתגייסו לצה"ל. המצב הביטחוני בישראל כלל לא מרתיע אותם. "גם באוקראינה יש מלחמה, אבל בארץ הכל ברור ויש הגנה", הם אומרים.

מאשה ודאשה גוסר (צילום: Sergey Polezhaka)
מקייב לכיתה א' בקריית מוצקין(צילום: Sergey Polezhaka)

 

 

"לא הרגשנו אנטישמיות עד לאחרונה", מספר האב, "אבל לפני ארבע שנים התחלנו לשים לב לתופעה כללית. אם יש שיחה, בסוף תמיד איכשהו מזכירים שיהודים אשמים כי יש הרבה יהודים בפוליטיקה. זו אווירה כללית במדינה - שהיהודים אשמים. הסביבה שלנו אחרת. כולם באקדמיה, במקצועות חופשיים, לכן אין אנטישמיות".

 

נשיא הקרן לידידות, הרב יחיאל אקשטיין, אמר: "בשנה האחרונה מסייעת הקרן לידידות לכ־5,300 יהודים לעלות לישראל. הם מגיעים מ־26 מדינות שונות, ביניהן אוקראינה, צרפת, ברזיל, טורקיה, אזרבייג'אן ועוד. אנחנו עושים מאמצים כבירים להעניק לכל עולה מעטפת סיוע בשנה הראשונה, הכוללת מענקים כספיים, הנגשה של מידע ותמיכה בהשתלבות בתעסוקה, בחינוך וכדומה".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Sergey Polezhaka
מאשה ודאשה. חיזוק לקריית מוצקין
צילום: Sergey Polezhaka
מומלצים