"היי" בבורסת ת"א: מניות הקנאביס זינקו בשיעור דו ספרתי
בשוק מעריכים כי בקרוב יינתן היתר יצוא לקנאביס רפואי - טוגדר זינקה ב-26%, מדיוי ב-28%; המדדים ת"א 35 ות"א 125 עלו ב-0.4%; פער ארביטראז' הוריד את טבע ב-4%
נעילה ירוקה, תרתי משמע, בבורסה בת"א. ההערכות בשוק כי בקרוב יינתן היתר יצוא לקנאביס רפואי הקפיץ את מניות הקנאביס בשיעור דו ספרתי: טוגדר זינקה ב-26.5% ומדיוי עלתה ב-28.8%. המדדים ת"א 35 ות"א 125 עלו בעד 0.4%.
ביום שישי נרשמו בבורסות ניו יורק עליות שערים: מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.5%, נאסד"ק התחזק ב-0.9% ו-S&P 500 ב-0.6%. פרסום סקירת אנליסטים בארה"ב, לפיה הגרסה הגנרית של טבע לאפיפן תפספס את פתיחת שנת הלימודים, הורידה את המניה ב-3.3% בשישי.
מניות מרכזיות
טבע בלטה לשלילה עם ירידה של 4% בעקבות פער ארביטראז'. עוד מניה שבלטה לשלילה עם ירידה של 4.8% הייתה אירונאוטיקס, שדיווחה על הפסד ברבעון השני.
לפידות קפיטל מסכמת את הרבעון השני של 2018: רווחי החברה עלו בכ-16%, לכ-22.8 מיליון שקל. הכנסות החברה ברבעון הסתכמו לכ-355 מיליון שקל, בהשוואה לכ-400 מיליון שקל ברבעון השני של 2017. אמיר תירוש, מנכ"ל לפידות קפיטל: "אנו עדים לביקושים ערים למכשיר ה-Note 9 שמושק בימים אלה".
הראל סיימה את המחצית הראשונה של שנת 2018 עם רווח כולל של 250 מיליון שקל. היקף הפרמיות שהורווחו ברוטו, דמי הגמולים שהתקבלו ותקבולים בגין חוזי השקעה במחצית הראשונה של 2018 גדל בכ-19% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם בכ-15.4 מיליארד שקל.
מניות הקנאביס זינקו על רקע ההערכות בשוק כי בקרוב תתקבל החלטה על היתר ייצוא של קנאביס רפואי מישראל. כתב "כלכליסט", דרור רייך, מדווח שבדיון שנערך בנושא ביום חמישי האחרון הוחלט על הקמת וועדה בין-משרדית אשר תגבש המלצות לגבי נושא הפיקוח והאבטחה של הנושא (מחשש לזליגה של קנאביס לשוק החופשי).
"רפורמת הקנביס" המסדירה את מכירת קנביס רפואי יצאה לדרך לפני כחמישה חודשים, אבל ממשלת ישראל מיאנה עד כה להתיר את יצוא הקנביס - עליו מסתמכת התעשייה המקומית העוסקת בתחום - בעיקר לנוכח המחלוקת בין משרדי הממשלה בנושא זה.
עליית ערך נדל"ן בסאמיט גרמניה, חברה בת של סאמיט אחזקות הנסחרת בת"א: שווי הנדל"ן להשקעה שלה עמד נכון לסוף הרבעון השני על 1.031 מיליארד יורו, לעומת 939 מיליון יורו בסוף 2017 - עלייה של 92 מיליון יורו (בהתבסס על הערכת שווי חיצונית חדשה).
עליית הערך מיוחסת הן להתחזקות שוק הנדל"ן המסחרי בגרמניה, והן להשבחת נכסים ספציפיים בפורטפוליו. סאמיט גרמניה מעריכה עוד כי לאור עלייה של תעריפי שכ"ד בחידושי חוזים יחד עם התפתחויות חיוביות אחרות בפורטפוליו, צפויה עליית ערך נוספת בשווי הנכסים.
סאטקום מספקת פרטים על ההצעה המתגבשת של אור אלוביץ', יו"ר החברה, בשיתוף עם המנכ"ל דן זיצ'ק. לפי ההודעה, ב-22 ביולי קיבלה הודעה מאלוביץ' וזיצ'ק, לפיה הם מגבשים קבוצת משקיעים לצורך בחינת אפשרות לרכישת מניות השליטה מהמנהלים המיוחדים של בעלת השליטה יורוקום.
סאטקום העבירה למנהלים המיוחדים הודעה בעניין, לפי עמדת היועץ המשפטי שלה. מעתה, מבהירה סאטקום, כל הטיפול במגעים מול משקיעים אופציונאליים מועבר לידי סמנכ"לית הכספים אורית גל, "על מנת לנטרל כל חשש לניגוד עניינים, ולמען הסדר הטוב בלבד".
כמו כן נאמר בדיווח של סאטקום כי בשלב זה אין כל וודאות בדבר גיבוש קבוצת המשקיעים או העמדת הצעה בפועל. בשבוע שעבר דווח כי חברת התקשורת ליקוויד טלקום הגישה הצעה לרכישת השליטה בסאטקום, תמורת 29 מיליון שקל. ליקוויד היא חברה מאפריקה שמרכז עסקיה בלונדון, אשר מספקת תקשורת גלובלית.
דוחות אורביט: החברה שבשליטת קרן פימי רושמת ברבעון הכנסות של 10.1 מיליון דולר, לעומת 9.1 מיליון דולר ברבעון המקביל, הרווח התפעולי עומד על 627 אלף דולר, מול הפסד של 528 אלף דולר ברבעון המקביל, הרווח הנקי עמד על 755 אלף דולר, לעומת הפסד של 910 אלף דולר ברבעון המקביל.
פרוטרום מעדכנת: מועד השלמת עסקת הרכישה על ידי IFF צפוי ב-4 באוקטובר 2018, לאחר השלמת התנאים המתלים הקבועים בהסכם המיזוג, אשר הצדדים צופים כי יתקיימו עד למועד זה (או לאחר ויתור על התקיימותם). הצדדים קיבלו עד כה את אישור רשויות ההגבלים בישראל, ארה"ב, טורקיה, מקסיקו ואוקראינה. אישורים של רשויות ההגבלים באיחוד האירופי, בדרום אפריקה וברוסיה "צפויים להתקבל לקראת מועד ההשלמה", לפי ההודעה.
דוחות אירונאוטיקס: ההכנסות ברבעון השני עמדו על 20.6 מיליון דולר, לעומת 29.5 מיליון דולר ברבעון המקביל - החברה מייחסת את הירידה לעיכוב במועדי ההזמנות בתחום המערכות הבלתי מאוישות (שדחה את מועדי האספקה). לאחר הורדת עלויות המכירות עמד הרווח הגולמי על 6.5 מיליון דולר, מול 12 מיליון דולר ברבעון המקביל. חברת המל"טים מסכמת את הרבעון עם הפסד תפעולי של 2.5 מיליון דולר והפסד נקי של 1.9 מיליון דולר, בהשוואה להפסד תפעולי של 6 מיליון דולר והפסד נקי של 5.4 מיליון דולר ברבעון המקביל.
קבוצת דלק מגדילה אחיזה בנכסי נפט בים הצפוני. על פי דיווחים בתקשורת הזרה, דלק השלימה לפני כמה ימים את רכישת כלל זכויות הפקת הנפט במאגר "סטלה" (Greater Stella Area) - סכום הרכשיה מוערך בכ-200-150 מיליון דולר.