שתף קטע נבחר

 

רשות המים: מפלס הכינרת מתקרב לקו השחור

ברשות המים אמרו כי אחרי חמש שנות בצורת רצופות, הגירעון במאגרי המים הטבעיים של ישראל גדול. התוצאה נראית בשטח: בעוד כמה ימים צפוי ה"אי" שנחשף בכינרת, מול קיבוץ מעגן, להתחבר לחוף

רשות המים הודיעה היום (א') כי גם אם החורף הבא יהיה חורף ממוצע או אפילו יותר מכך - הבצורת ההידרולוגית, כלומר מצבם החמור של מקורות המים, צפויה להימשך. המצב בשטח קשה, וברשות אמרו כי מפלס הכינרת יתקרב לקו השחור. ברשות המים הוסיפו כי תחזיות מדויקות יותר לשנה הקרובה יתקבלו בחודש הבא.

 

הזרמת מים מותפלים לכינרת

הזרמת מים מותפלים לכינרת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ברשות המים אמרו כי הגירעון במאגרי המים הטבעיים של ישראל, אחרי חמש שנות בצורת רצופות, גדול. ברשות אמרו כי גם בהינתן שנת גשם ממוצעת אחת והמשך הפסקת השאיבה מהכינרת למערכת הארצית, הכינרת תישאר בסוף החורף הבא מתחת לקו האדום התחתון.

 

ברשות המים הוסיפו כי לקראת סיומו של קיץ 2018 נמצאים מקורות המים במדינה - הנחלים, המעיינות, הכינרת והאקוויפרים - במצב הגרוע ביותר זה שנים, חלקם אף בדרך לשבור שיאים שליליים היסטוריים של זרימה. ברשות הביאו כדוגמה את הכינרת, שהרום שלה נמצא היום על 214.20- מטר, ועד תחילת עונת הגשמים צפוי להמשיך לרדת בכ-1 ס"מ בכל יום ולהגיע קרוב לרום הקו השחור, העומד על 214.86- מטר. התוצאה נראית בשטח, ובעוד כמה ימים צפוי ה"אי" שנחשף בכינרת, מול קיבוץ מעגן, להתחבר לחוף.

 

האי בכינרת (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
האי בכינרת(צילום: אביהו שפירא)

 

בנוסף אמרו ברשות המים כי הבצורת הקשה בחמש השנים האחרונות הכתה בעיקר במקורות המים בצפון הארץ, אולם גם בשאר מקורות המים ישנם חוסרים עצומים. מדובר בגירעון של כ-2.5 מיליארד קוב.

 

מרשות המים אמרו כי בניגוד למדינות השכנות, שבהן אין מתקני התפלה, המצב בישראל די טוב בשל ההיערכות המוקדמת. בהודעת רשות המים נכתב: "רשות המים ממשיכה להיערך לתת מענה להתגברות מגמת ההתייבשות במרחב כולו. במקביל פועלת רשות המים להתייעלות ועידוד החיסכון ומניעת בזבוז מים כאורח חיים קבוע. בנוסף נמצאים בהליכי תכנון ומכרוז הקמת עוד שני מתקני התפלה גדולים ופעולות נוספות שנועדו לתגבר את מקורות המים לכל השימושים. רשות המים גם מפתחת כלים לחיזוי זרימות בנחלים בטווחי זמן שונים: מצפי הופעת שיטפונות ועוצמתם (חיזוי שיטפונות מתקדם) ועד חיזוי עונתי של כמויות המים הצפויות להתקבל בשנה נתונה ובטווחים ארוכים יותר (מפלסי כינרת צפויים), זאת כדי לאפשר לכלל הגורמים במשק להתכונן ולתכנן מראש את פעילותם והשקעותיהם באופן מושכל ויעיל. שינויי האקלים מחייבים את כולנו בניהול מושכל ומניעת בזבוז מים כדרך חיים, גם בשנים ברוכות, שאנו מקווים ובטוחים שיהיו גם כאלו".

 

אורי דורמן, יו"ר החברה לפיתוח הגליל (בבעלות משקי גליל עליון), אמר לאחר פרסום הנתונים הקשים: "אנו מקווים כי התחזית לשנת בצורת נוספת תתבדה. אחרי חמש שנות בצורת וקיצוץ במים, אנו מקווים כי הממשלה תבצע השקעות להקמת מפעלי התפלה לאספקת מי שתייה וחקלאות לגליל ולגולן. בכל מקרה, על הממשלה להכין תוכנית מגירה, לפיצוי החקלאים והמגדלים אם חלילה תחזית קשה זו תתממש. אנו מקווים שלא יהיה צורך להשתמש בתוכנית זו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים