שתף קטע נבחר

 

"סופי עדיין מחכה": תושבים בדרום ת"א יפגינו נגד נתניהו

שנה אחרי שרה"מ ביקר בדרום ת"א והבטיח לקשישה מרחוב לוינסקי "לעשות מה שריבון צריך לעשות" בהתייחסו למבקשי המקלט, יקיימו תושבים הפגנת מחאה. "הבטחת מדינת לאום וקיבלנו מושבה אפריקנית", אמרו המארגנים

 

אוגוסט 2017: הפגישה של נתניהו וסופי

אוגוסט 2017: הפגישה של נתניהו וסופי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בדיוק שנה פחות יום לאחר ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בדרום תל אביב, שבו הבטיח להוציא את הזרים מהאזור, תתקיים ביום חמישי הקרוב "הפגנת זעם" של תושבים שתומכים בגירושם, בשיתוף ארגוני ימין. ההפגנה תיערך תחת הכותרת "סופי עדיין מחכה! מחזירים את הריבונות!", בהתייחס לקשישה מרחוב לוינסקי שנתניהו האזין לדבריה ולאחר מכן התחייב בפניה לטפל בעניין הקשיים בחייה לצד הזרים. "נעשה את מה שריבון צריך לעשות", אמר אז נתניהו לקשישה.

 

"שנה בדיוק אחרי שנתניהו הסתכל לסופי בעיניים והבטיח לה שסיוט חייה עומד להיגמר, נעמוד כולנו מתחת לבית שלה ונגיד בקול הכי רם והכי ברור - 'הבטחת גירוש וקיבלנו אינתיפאדה', 'הבטחת ריבונות וקיבלנו שטח אש', 'הבטחת מדינת לאום וקיבלנו מושבה אפריקנית'", אומרים המארגנים. "אנחנו לא רוצים יותר לשמוע הבטחות ותירוצים. לא מעניין אותנו מה עושה אירופה ומה פוסל בג"ץ. בחרנו בממשלת ימין, אז קומו ותעשו מה שממשלת ימין צריכה לעשות".

בנימין נתניהו בביקור בדרום תל אביב ()
אוגוסט 2017: נתניהו עם סופיה בדירתה בדרום תל אביב

 

ראש הממשלה בסיור בדרום תל אביב    (צילום: יהונתן בניה, עידו ארז)

ראש הממשלה בסיור בדרום תל אביב    (צילום: יהונתן בניה, עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נתניהו בסיור בשנה שעברה, סופי לימינו (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
נתניהו בסיור בשנה שעברה, סופי לימינו(צילום: שאול גולן)

שפי פז, מובילת "החזית לשחרור דרום תל אביב" ויוזמת ההפגנה, אמרה: "תנו כוח לרשות האוכלוסין וההגירה, תפתחו מחדש את מתקן 'חולות', תאכפו את החוקים שכבר קיימים, תחוקקו את החוקים שעוד לא קיימים. תסגרו עסקה עם ממשלות אריתריאה וסודן, תגרשו עכשיו ובהליך מזורז את גדודי המסתננים ממזרח אירופה. העיקר שתשחררו אותנו מעונשם של כל מובטלי העולם שבאו לעשות 'נייס גאי' בחצרות האחוריות שלנו".

 

פז מאשימה גם את המשטרה בכך שהיא "רודפת" את הפעילים שתומכים בגירוש. "המשטרה, שבהיעדר כלים וגיבוי, מוצאת עצמה חסרת אונים מול האלימות והפשיעה שהרימו ראש בחודשים האחרונים, הולכת על הפתרון הקל ומנסה לחסל את השליח, כלומר את הפעילים שמתעדים את אוזלת היד, באמצעות מעצרי שווא. כך אנחנו מוצאים את עצמנו נאזקים פעם אחר פעם לעיני המסתננים שתוקפים אותנו".

 

בעיית הזרים: אין שום תוכנית על הפרק

כיום, שנה לאחר אותו ביקור, הטיפול בבעיית ריבוי הזרים מאריתריאה וסודן בשכונות דרום תל אביב מצוי במבוי סתום ואין פתרון באופק. לאחר שלא נמצאה מדינה שתהיה מוכנה לקבל זרים שיועברו מישראל בכפייה, תוכנית הגירוש בוטלה. כמו כן, בלחץ הפעילים התומכים בגירוש, נתניהו חזר בו מההסכם עם נציבות הפליטים של האו"ם, שעל פיו כחצי מהזרים יועברו למדינות מערביות והחצי השני ייקלט בישראל.

 

מאז ביטול המתווה, המטה לביטחון לאומי קיים משא ומתן חשאי מחודש מול נציבות האו"ם לפליטים, שאף הוביל לשיפור ההסכם מבחינת הממשלה, כך שכמות גדולה יותר של זרים ייצאו מישראל למדינות שלישיות, אך גם הוא נגנז בשל התנגדות הימין.

עצרת זעם בדרום תל אביב בטענה כי בנימין נתניהו לא קיים הבטחתו ()
ההזמנה להפגנה

"תאכפו את החוקים שכבר קיימים". פז (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
"תאכפו את החוקים שכבר קיימים". פז(צילום: יריב כץ)

דיון בנושא בוועדת הפנים של הכנסת    (דוברות הכנסת)

דיון בנושא בוועדת הפנים של הכנסת    (דוברות הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אפשרות שעדיין נשקלת היא חקיקת "פסקת ההתגברות", שנועדה למנוע מבג"ץ לפסול חוק לכליאה ללא הגבלת זמן של זרים שמסרבים לצאת מישראל, כפי שעשה בעבר. ל"פסקת התגברות" במתכונתה המצומצמת, שמתייחסת רק לנושא הזרים, יש ככל הנראה רוב בכנסת, לאחר שגם יו"ר מפלגת "כולנו", שר האוצר משה כחלון, הודיע על תמיכה בה. אם היא תחוקק, מתקן "חולות" ייפתח מחדש וכלא "סהרונים" יקלוט מחדש את הזרים שיסרבו לעזוב, במטרה לכלוא אותם ללא הגבלת זמן עד שיעזבו.

 

רעיון חדש שנבחן באחרונה הוא גירוש האריתריאים ישירות לארץ מוצאם, דבר שלא עמד על הפרק עד כה בשל המצב המשברי במדינה האפריקנית. כעת, בעקבות הסכם השלום בין אריתריאה לאתיופיה והדיווחים כי השירות הצבאי באריתריאה, שהיה עד כה מעין עבדות שאינה מוגבלת בזמן, יקוצר לשנה וחצי - נבחנת במשרד המשפטים ההיתכנות לכך מבחינת הדין הבינלאומי. כיום אין עדיין אף מדינה שמגרשת את הזרים מאריתריאה בחזרה למדינתם, אם כי בשווייץ התקבל פסק דין שיכול לשנות את התמונה בנוגע לכך.

 

באין פתרון כוללני, אחד מהכלים שבהם הממשלה תולה את יהבה הוא אכיפה יותר קפדנית של "חוק הפיקדון", שעל פיו מנוכים 20% ממשכורתו של מבקש המקלט, שמוחזרים לו רק כאשר הוא עוזב את ישראל, במטרה לתמרצו לעשות כן. עד כה החוק לא יושם באופן מלא, בשל קשיים בירוקרטיים ברשות האוכלוסין וההגירה.


פורסם לראשונה 26/08/2018 23:09

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים