שתף קטע נבחר
 

לראשונה זה 50 שנה: אסטרונאוט לעתיד פרש

הוא נבחר לצד 11 מתוך 18,300 מועמדים - אבל שנה לאחר תחילת הכשרתו החליט רוב קולין לפרוש מנאס"א. ההסבר: "סיבות אישיות"

 

לחלל הוא לא יגיע: האסטרונאוט הפורש מדבר

לחלל הוא לא יגיע: האסטרונאוט הפורש מדבר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

זה אחד התפקידים הנחשקים בעולם, אבל השבוע - לראשונה זה חצי מאה - אחד המובחרים שהתקבל אליו החליט לפרוש ממנו: בפעם הראשונה זה 50 שנה, אסטרונאוט לעתיד פורש מנאס"א, עוד לפני סיום הכשרתו.

 

רוב קולין - מועמד לאסטרונאוט בהגדרתו הרשמית - החליט לפרוש מסוכנות החלל, מעט יותר משנה לאחר תחילת הכשרתו במרכז החלל ג'ונסון ביוסטון. דוברת נאס"א, ברנדי דין, אמרה כי קולין עזב מסיבות אישיות שסוכנות החלל אינה יכולה לפרט עקב חוקי הפרטיות.

 

אחד עזב: 12 האסטרונאוטים החדשים

אחד עזב: 12 האסטרונאוטים החדשים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קולין היה אחד מ-12 אסטרונאוטים שנבחרו בקיץ שעבר מבין 18,300 מועמדים. קולין, בן 34, עבד לפני כן כמנהל בכיר בחברת SpaceX, ובאותה העת אמר כי הוא מקווה לטוס בכלי שאותו סייע לפתח. SpaceX ובואינג מפתחות את הקפסולות המסחריות הראשונות של נאס"א, והשיגור הראשון שלהן צפוי להתרחש בשנה הבאה.

 

האיש שכבר לא יהיה אסטרונאוט גדל באנקורג', אלסקה, ועבד כדייג במדינה הצפונית בארצות הברית ואחר כך כקודח בקרח באנטארקטיקה. "החלל זה המקום שאליו אני רוצה להגיע", אמר קולין לפני שנה, אבל כנראה שזה לא יקרה, לפחות לא ביחד עם נאס"א. הפעם האחרונה שאסטרונאוטים פרשו מנאס"א במהלך הכשרתם הייתה ב-1968.

רוב קולין אסטרונאוט לעתיד פורש (צילום: AFP / NASA / ROBERT MARKOWITZ)
רוב קולין. פרש(צילום: AFP / NASA / ROBERT MARKOWITZ)

רוב קולין אסטרונאוט לעתיד פורש (צילום: AFP / NASA / ROBERT MARKOWITZ)
קולין והחברים. נשארו 11(צילום: AFP / NASA / ROBERT MARKOWITZ)

בנאס"א אמרו כי איש לא ימלא את מקומו של קולין, ולכן קבוצת ההכשרה שאותה נטש תמנה מעתה 11 איש בלבד - שישה גברים וחמש נשים. אלו נבחרו כאמור מתוך שיא של 18,300 איש. השיא הקודם נרשם בשנת 1978, בתקופה שקדמה את עידן מעבורות החלל, אז הוגשו לסוכנות 8,000 מועמדויות. הקבוצה הקודמת, שמנתה שמונה אסטרונאוטים חדשים והוכרזה ב-2013, נבחרה מתוך 6,300 מועמדויות "בלבד".

 

לפני שנה החלו המועמדים לאסטרונאוטים בתוכנית אימונים בת שנתיים, שבסופה ייתכן שיצטרפו ל-44 האסטרונאוטים הפעילים של הסוכנות. במסגרת התוכנית מוכשרים האסטרונאוטים במערכות השונות הקשורות לחלליות שישמשו אותם, ובהליכות חלל. הם לומדים גם רוסית, בשל שיתוף הפעולה עם רוסיה בתחנת החלל הבינלאומית.

 

אם חבריו של קולין יעברו את המבחנים, הם ישוגרו לתחנת החלל על גבי החלליות המסחריות של בואינג ו-SpaceX, סטארליינר ודרגון 2, בהתאמה. מטרת החלליות היא להשיב לארצות הברית את היכולת לשגר אסטרונאוטים באופן עצמאי, שאבדה לה ב-2011 עם קרקוע מעבורות החלל. לפי נאס"א, האסטרונאוטים עשויים לצאת בעתיד גם למסעות ב"חלל העמוק", על גבי החללית אוריון שנאס"א מפתחת - ואולי יהיו לראשונים שיטוסו למאדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP / NASA / ROBERT MARKOWITZ
רוב קולין
צילום: AFP / NASA / ROBERT MARKOWITZ
מומלצים