שתף קטע נבחר

 

בתגובה לטראמפ: גרמניה "תגדיל משמעותית" את המימון לאונר"א

לאחר הדיווח על כוונתה של ארה"ב להפסיק לחלוטין את הסיוע לפליטים פלסטינים, הודיעה ממשלת גרמניה כי היא "מתחייבת להגדיל משמעותית" את המימון שלה לאונר"א, שכבר היום עומד על 94 מיליון דולר. שר החוץ הגרמני קרא לאיחוד האירופי להצטרף למהלך

 טראמפ מפסיק את הזרמת הכספים לאונר
בי"ס של אונר"א במחנה הפליטים בלאטה בשכם(צילום: AFP)

ממשלת גרמניה הודיעה היום (יום ו') כי היא "מתחייבת להגדיל משמעותית" את המימון לסוכנות האו"ם לפליטים פלסטינים, אונר"א. זאת לאחר דיווח ב"וושינגטון פוסט" על כוונתה של ארצות הברית להפסיק לחלוטין את המימון לארגון.

 

שר החוץ הגרמני, הייקו מאס, כתב במכתב לשרי החוץ של האיחוד האירופי כי "אובדן הארגון עלול לגרום לתגובת שרשרת בלתי נשלטת", וקרא למדינות נוספות לפעול ל"בסיס כלכלי יציב עבור הארגון". זאת משום שלדבריו, גרמניה לבדה לא תצליח לפצות על המימון של 217 מיליון דולר שארה"ב כבר הודיעה שלא תקצה השנה.

 

גרמניה כבר סייעה לאונר"א השנה עם מימון של 94 מיליון דולר. מאס לא פירט בכמה יוגדל הסכום.

הייקו מאס שר החוץ הגרמני שיחות הסכם גרעין עם איראן (צילום: AFP  )
"אובדן הארגון עלול לגרום לתגובת שרשרת בלתי נשלטת". שר החוץ הגרמני הייקו מאס (צילום: AFP )
 

על פי הדיווח של ה"וושינגטון פוסט", ממשל טראמפ יודיע על ביטול המימון של כל קרנות סיוע האו"ם לפליטים. בדיווח נכתב כי המהלך מהווה חלק מחישוב מחודש של השקעותיה של ארה"ב, כך שיתאימו למדיניותה בנוגע לתוכנית השלום הישראלית-פלסטינית. המימון החסר אמור לאלץ לשנות את ההגדרות של זהות הפליטים - מכיוון שלא יהיה די כסף לסייע למי שמוגדר פליט כעת, ולמי ששמורה הזכות לשוב לביתו.

 

בהודעה שתפורסם בשבועות הקרובים, מתכוון הממשל להביע את מורת רוחו מהאופן שבו אונר"א משקיעה את כספיה. כמו כן יקרא הממשל לשינוי ההגדרות שלפיהן מכירה אונר"א בפליטים. כך שמחמישה מיליון הפליטים המוכרים בארגון יוותרו רק כמה עשרות אלפים - אלה שעדיין חיים מאז שהוקמה הסוכנות לפני כ-70 שנה. ואולם, הממשל לא יכול לשנות באופן חד-צדדי את הגדרות האו"ם למי שנחשב פליט הזכאי לסיוע של אונר"א - שכולל כיום גם את צאצאיהם של מי שגורשו או ברחו מאדמותיהם ומבתיהם.

 

שינוי בהגדרות הפליטים הפלסטינים עשוי לשמוט את הקרקע מתחת לדרישתם לזכות השיבה. מומחים רבים בתחום מדיניות החוץ והביטחון, כולל בישראל, הזהירו כי קיצוץ תקציב אונר"א תוך כדי קריאה ל"רישומים" מחודשים של פליטים, יחמיר את המצב ההומניטרי שכבר הורע במיוחד ברצועת עזה, ויגביר את רמת האלימות. מנגד, בוושינגטון סבורים כי ההתעקשות על זכות השיבה מהווה את אחת מנקודות המחלוקת המקשות על קידום המשא ומתן לשלום. באופן דומה, הנשיא טראמפ גם סבור כי פעל נכון כשהכיר בירושלים כבירת ישראל, ובאופן זה - הסיר את סוגיית ירושלים משולחן המשא ומתן.

טראמפ בעצרת באינדיאנה (צילום: AFP)
מתכנן לבטל את כל הסיוע האמריקני לקרנות סיוע האו"ם לפליטים. טראמפ(צילום: AFP)

 

שגרירת ארה"ב באו"ם היילי: "למה שנביא דולר אחד למי שצועקים 'מוות לאמריקה'?"

שגרירת ארה"ב באו"ם היילי: "למה שנביא דולר אחד למי שצועקים 'מוות לאמריקה'?"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנוסף לסיוע הכלכלי לאונר"א, סיפקה ארה"ב סיוע ישיר רב לגדה המערבית ולעזה. בשבוע שעבר הודיעה מחלקת המדינה כי יותר מ-200 מיליון דולר שכבר הוקצו לשנה זו, ינותבו למקומות אחרים. גם מהלך זה מהווה חלק משינוי המדיניות שנוקט ממשל טראמפ באזור.

 

אמנם גם מדינות אירופה וערב תורמות לארגוני הסיוע, אך ארה"ב היא התורמת העיקרית, ומממנת כשליש מההוצאות הכספיות של אונר"א שעומדות על 1.1 מיליארד דולר. בתחילת השנה קיצץ הממשל סכום של 130 מיליון דולר וסיפק רק 65 מיליון דולר. על פי ההחלטה החדשה, זו תהיה התרומה האחרונה. לעומת זאת, הסיוע הצבאי השנתי של ארה"ב לישראל עומד על 4 מיליארד דולר.

 

 טראמפ מפסיק את הזרמת הכספים לאונר
בית ספר של אונר"א בעזה(צילום: רויטרס)

 טראמפ מפסיק את הזרמת הכספים לאונר
(צילום: רויטרס)

 טראמפ מפסיק את הזרמת הכספים לאונר
(צילום: AFP)

 טראמפ מפסיק את הזרמת הכספים לאונר
(צילום: AFP)

 טראמפ מפסיק את הזרמת הכספים לאונר
(צילום: AP)

 טראמפ מפסיק את הזרמת הכספים לאונר
(צילום: רויטרס)
 

עם פרסום הידיעות על החלטת הקיצוץ, פרסמה לשכתו של הנשיא הפלסטיני אבו מאזן הודעה שבה האשים את הממשל ב"הפשטת מיליוני פלסטינים ממעמדם כפליטים". עוד נמסר: "אחרי השימוש בסיוע הומניטרי ככלי סחיטה על ההנהגה הפלסטינית, מתכנן ממשל טראמפ לביצוע שערורייה בלתי מוסרית נגד הפליטים הפלסטינים באמצעות ביטול זכויותיהם ההיסטוריות". כך מסר דוברו של אבו מאזן, אחמד שאמי.

 

2 מיליון פלסטינים מתגוררים בירדן, כ-800 אלף פלסטינים רשומים כפליטים בגדה המערבית, 1.3 מיליון בעזה,534 אלף בסוריה ו-464 אלף בלבנון. "העובדה שמדינה חברה באו"ם מחליטה להפסיק מימון - אינה משנה את המנדט שלנו", אמר דובר אונר"א, כריסטופר גאנס. "זה רק אומר שיש לנו פחות כסף כדי ליישם אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים