שתף קטע נבחר

 

"החשש שלנו - רובוטים יחליטו מתי להרוג"

מובילת הקמפיין הבינלאומי נגד "רובוטי ההרג" התראיינה באולפן ynet והסבירה מה מדאיג כל כך בפיתוח מערכות נשק אוטונומיות: "אם הטכנולוגיה תתקדם, בני אדם לא יהיו מעורבים יותר בקבלת ההחלטה אם לקחת חיים"

היכולות של מדינת ישראל בתחום התעופה - רחפנים וכלי טיס ללא טייס - מסייעות במלחמה בטרור וגם בפעולות עלומות, אבל יש ויכוח סביב המוסריות של הכלים האלה. ניסיון לקיים דיון בנושא באו"ם נבלם על-ידי ישראל, ארה"ב, רוסיה ומדינות נוספות. מרי וורהם, מובילת הקמפיין הבינלאומי נגד "רובוטי ההרג", התראיינה הבוקר (יום ב') באולפן ynet ואמרה כי "לתת למכונה אפשרות לקחת חיים זו חציית קו מוסרי". צפו בריאיון המלא.

 

צפו בריאיון באולפן    (צילום: חגי דקל )

צפו בריאיון באולפן    (צילום: חגי דקל )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כלי טיס בלתי מאויש כטב
כלי טיס בלתי מאויש(צילום: AP)


אתר "פוליטיקו" דיווח בתחילת השבוע כי נציגי המדינות החברות באמנה של האו"ם לנשק קונבציונלי (CCW) דנו באפשרות לקיים דיון פורמלי בנושא מערכות נשק אוטונומיות, מהלך שעשוי להוביל לגיבוש אמנה האוסרת על מערכות מסוג זה. כמה מדינות בלמו את המהלך - ארה"ב, רוסיה וגם דרום קוריאה, אוסטרליה וישראל. לבסוף הוחלט להסתפק בגיבוש רשימה של המלצות בלתי מחייבות בנושא.

 

מי מוביל ומממן את הקמפיין הזה?

וורהם: "אני המתאמת של הקמפיין לעצירת רובוטי ההרג, זו קואליציה של ארגונים לא ממשלתיים. אני עובדת עבור

 Human Rights Watch, אבל יש עוד ארגונים שונים שמשתתפים בקמפיין. יש לנו גם תמיכה מחברות טכנולוגיה ומומחים לאינטליגנציה מלאכותית ורובוטיקה"

 

האם את מודעת לשימוש שישראל עושה ברחפנים ורובוטים אחרים וכן מדינות אחרות?

"כן, אנחנו מודעים להשקעות הגדולות שישראל עושה ביישום צבאי של אינטליגנציה מלאכותית. הקמפיין לעצירת רובוטי ההרג לא מבקש לאסור על רחפנים קיימים, אנחנו מתמקדים במערכות נשק עתידיות ובמגמה להעניק אוטונומיה גדולה יותר למערכות נשק. הדאגה שלנו היא שאם הטכנולוגיה תתקדם, בני אדם לא יהיו מעורבים יותר בקבלת ההחלטה אם לקחת חיים. מבחינתי, זו חציית קו מוסרי לתת למכונה אפשרות לקחת חיים בשדה הקרב או בשיטור, שמירת גבולות או נסיבות אחרות"

 

מי המדינה המובילה בתחום הזה?

"אנחנו רואים השקעה גדולה בארה"ב, גם בסין וברוסיה, אבל גם בישראל, דרום קוריאה ובריטניה. כרגע יש כמה מדינות שחוקרות את הפוטנציאל למערכות נשק אוטונומיות, אבל הרוב הגדול של המדינות לא רוצה להשתמש במערכות האלה ומנסה לאסור עליהן או ליצור אמנה בינלאומית כדי להבטיח שתמיד תהיה שליטה אנושית על מערכות נשק ועל השימוש בכוח"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
כלי טיס בלתי מאויש
צילום: AP
מומלצים