מתכון של שיש-קבב עוף בדבש
מי אמר שחייבים לאכול עוף בתנור בארוחת החג? מתכון חגיגי של שיפודי עוף בדבש ולימון עם מנגו טרי
שיש-קבב עוף בדבש ולימון עם מנגו
המרכיבים (ל-4 מנות):
1/2 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות של 2.5 ס"מ
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
4 שיני שום קצוצות
1 כף רוטב צ'ילי-שום מתוק
1/4 כפית מלח
3 כפיות שמן זית
2 כפיות מיץ לימון טבעי
1 כף דבש
2 מנגו, קלופים וחתוכים לאורך
אבקת צ'ילי לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מערבבים את קוביות העוף עם קליפות הלימון, רוטב הצ'ילי והמלח ומשפדים על 8 שיפודים.
- מושחים את קוביות העוף בשמן זית, וצורבים על מחבת צלייה או בגריל במשך 4 דקות על כל צד או עד שהם מוכנים.
- יוצקים את מיץ הלימון והדבש לקערה קטנה ומערבבים היטב.
- הגשה - מסדרים את השיפודים ואת חתיכות המנגו על צלחת, ויוצקים מעל את תערובת הדבש והלימון. מוסיפים את אבקת הצ'ילי ומגישים.
המתכון באדיבות "יד מרדכי"
ולמנה עיקרית: שיפודי עוף בדבש
צילום: shutterstock
מומלצים