תינוקות הרצוג: על מהפכת הצעירים בנבחרת
הם הפכו לשחקנים מרכזיים בקבוצות שלהם ונחשבים לבעלי פוטנציאל, אבל השאלה היא אם הנבחרת יכולה לבנות עליהם. חמשת הצעירים בסגל מחכים להזדמנות
אימון הנבחרת (צילום: עוז מועלם)
אעיד חבשי (23) | מכבי חיפה
מצב בקבוצה: כבר קיבל הזדמנויות במכבי חיפה בשנים קודמות, אבל הירוקים של השנים האחרונות הם לא מקום נוח להתפתחות צעירים. עכשיו, אחרי עונת השאלה מוצלחת בבני־יהודה (למרות בעיית גרימת פנדלים) חבשי הוא שחקן הרכב בטוח, יש שיגידו הבלם הטוב בקבוצה.
למה הוא פה: שני הבלמים הבכירים בנבחרת, איתן טיבי ושיר צדק, פתחו את העונה בצורה רעה מאוד והראשון אף איבד מקום בהרכב מכבי ת"א. הבלמים האחרים שבאים כאפשרות לשחק בנבחרת – לואי טהא וניסו קפילוטו – גם חסרי ניסיון ברמת הכחול־לבן. זו תחרות פתוחה ולחבשי יש סיכוי ממשי לגבור על אחרים. הוא צריך להיות יותר מרוכז ברחבה, אבל יש לו סט כלים גופני מצוין לתפקיד.
מנור סולומון (19) | מכבי פ"ת
מצב בקבוצה: לפחות לפי שני המחזורים הראשונים של העונה סולומון הוא הכוכב הגדול ביותר של מכבי פ"ת, ומדובר בקבוצה שיש לה גם את יוסי בניון, זה שהגיע למקומות אליהם סולומון שואף. אחרי אינספור דיבורים על מעבר למקום אחר נקבע שסולומון יישאר בפ"ת לפחות עד חודש ינואר הקרוב, וכולם מחכים לראות האם ימשיך להיות אחד השחקנים הבולטים ביותר בליגה.
למה הוא פה: ברור שמדובר באחד הכישרונות הגדולים במדינה מזה זמן רב. כבר בעונה שעברה, כשהיה בן 18, הוביל את הליגה בדריבלים, היה זה שעבר שחקנים יריבים יותר מכל אחד אחר. השליטה שלו בכדור מדהימה, הכוח המתפרץ יוצא דופן. סולומון יכול למצוא עצמו בעמדה חשובה בנבחרת כבר עכשיו, בטח אם הצוות האוסטרי חושב קדימה, אבל זה גם תלוי אם המערך של הרצוג יכלול שחקני אגף בסגנון של סולומון.
מקסים פלקושצ'נקו (22) | הפועל חיפה
מצב בקבוצה: כבר לפני שלוש עונות הלהיב פלקושצ'נקו את אוהדי הכדורגל בישראל עם כמה מהלכים התקפיים יצירתיים שעזרו להשאיר את הפועל חיפה בליגה. מאז היא הפכה לקבוצת צמרת, וזכתה בגביע, אבל פלקושצ'נקו לא מימש את הפוטנציאל עד הסוף. בעונה שעברה היה ברוטציה ואילו השנה כבר צפוי להיות קבוע בהרכב של ניר קלינגר.
למה הוא פה: אז הפוטנציאל עדיין לא מומש, אבל פלקושצ'נקו מביא איתו כמה דברים מעניינים. בתחילת הדרך שיחק בעמדה התקפית יותר, אבל בתקופת ההצלחה של הפועל חיפה הופיע לרוב כקשר מרכזי, משם הוא יכול להציג את התכונה הבולטת ביותר שלו – בעיטות ממרחק. רק קלאודמיר פריירה, ערן לוי ודיא סבע כבשו בעונה שעברה יותר שערים ממנו מחוץ לרחבה.
דור פרץ (23) | מכבי ת"א
מצב בקבוצה: לראשונה בקריירה מתחיל פרץ עונה כשחקן הרכב לכל דבר במכבי ת"א. בינתיים יש רוטציה, ועוד תהיה, אבל כבר בתחילת הדרך נחשב פרץ לקשר האחורי הבכיר, והוא רק בן 23. אחד השחקנים החשובים בסגל של מכבי.
למה הוא פה: פרץ נוסה בשנים האחרונות במספר תפקידים בהגנה, למשל מגן ימני ובלם, אבל הוא הכי טוב כקשר אחורי, זה שמשחק לפני הבלמים, ובעל הסיכויים הגבוהים ביותר לקבל אותו תפקיד גם בהרכב הפותח של הנבחרת. בניגוד ליתר השחקנים ברשימה, פרץ כבר הופיע בנבחרת, במוקדמות יורו 2016, ומאז הפך לשחקן שלם יותר. בעיקר בולטת הנוכחות שלו בקישור, בתוספת אגרסיביות שעוזרת לחלץ כדורים.
דן גלזר (21) | מכבי ת"א
מצב בקבוצה: אחרי שגדל במכבי ת"א והיה קפטן קבוצת הנוער, גלזר סוף־סוף מקבל הזדמנות ובינתיים זה נראה נפלא. הוא נאבק על מקום בקישור האחורי יחד עם עוד מוזמן לנבחרת, דור פרץ, ובמשחקים האחרונים הרשים, בעיקר שלשום בבאר־שבע.
למה הוא פה: היה קפטן בנבחרות הצעירות וכישורי מנהיגות ודאי יש לו. בעוד שבועיים הוא יהיה בן 22 ולמרות גילו הצעיר גלזר הוא אחד המתקלים הטובים בארץ. בחודש האחרון אפשר לראות ששיפר גם את הנעת הכדור והכוונת השחקנים האחרים שנמצאים לידו. פרץ וגלזר הם הקשרים האחוריים האמיתיים הקלאסיים בסגל, כך שכמו במכבי לשניהם יש סיכוי לפתוח.