שתף קטע נבחר

 

דילמה בגרמניה: לעקוב אחרי הימין הקיצוני?

בעקבות תקיפות זרים, עימותים של גלוחי ראש עם המשטרה וטענות על קשרים לארגונים גזעניים מתלבטת גרמניה אם לעקוב אחרי מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" ואנשיה. שתי מדינות בגרמניה החלו במעקב, רוב הגרמנים תומכים. ובינתיים: התמיכה בימין הקיצוני מתחזקת

השלטון בגרמניה מתלבט כיצד להגיב לטענות על קשרים של מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" לארגונים גזעניים ואנטי-איסלאמיים. עיקר הוויכוח הוא אם לעקוב אחרי פעילות המפלגה ואנשיה, אחרי הרצח בקמניץ וההפגנות האלימות.

 

אלפי תומכים של מפלגת האופוזיציה "אלטרנטיבה לגרמניה", וארגון האנטי-איסלאמי "פגידה", ערכו כמה הפגנות בעיר קמניץ במזרח גרמניה. גרמניה סערה אחרי שגבר בקמניץ נדקר למוות, לפי החשד על ידי שני מהגרים. אחת ההפגנות הייתה סוערת במיוחד. גלוחי ראש התעמתו עם שוטרים ופורסמו דיווחים על תקיפות נגד זרים.

הפגנה של הימין הקיצוני בעיר קמניץ בגרמניה (צילום: EPA)
בהפגנת הימין הקיצוני בקמניץ(צילום: EPA)

הפגנה של הימין הקיצוני בעיר קמניץ בגרמניה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הפגנה של הימין הקיצוני בעיר קמניץ בגרמניה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
ביום שני מדינות סקסוניה התחתונה וברמן הודיעו ששירותי הביטחון האזוריים שלהן, שאחראים לפקח על פעילות בלתי חוקתית, החלו לעקוב אחרי התאים האזוריים של "האלטרנטיבה הצעירה", הזרוע הצעירה של מפלגת האופוזיציה, בגלל הקשרים החשודים שלה.

 

פוליטיקאים ופעילים פוליטיים לוחצים על הממשלה להפוך את המעקב ללאומי. הקנצלרית אנגלה מרקל סירבה להיכנס לוויכוח, ואמרה ששירותי הביטחון יחליטו בעצמם אחרי מי יעקבו. "אלא לא החלטות פוליטיות, אלא החלטות שמבוססות על עובדות", אמרה מרקל לעיתונאים אחרי פסגה של מנהיגים עסקיים וארגוני עובדים.

הפגנה של הימין הקיצוני בעיר קמניץ בגרמניה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הפגנה של הימין הקיצוני בעיר קמניץ בגרמניה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הפגנה של הימין הקיצוני בעיר קמניץ בגרמניה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

לפסגה הגיע גם אולף שולץ, שר האוצר של מרקל מהמפלגה הסוציאל דמוקרטית. שולץ אמר שכעיקרון הוא מסכים עם דבריה של מרקל, אך הוסיף שהעימותים בקמניץ הראו שצריך לשקול אם צריך לעקוב אחרי פעילות "אלטרנטיבה לגרמניה", שנכנסה לראשונה לפרלמנט בשנה שעברה.

 

החוקה הגרמנית מאפשרת לנקוט יד קשה נגד קיצוניות. היא מאפשרת מעקב צמוד אחרי ארגונים קיצוניים וגם להוציא אותם מחוץ לחוק. סוכנויות המודיעין עוקבות אחרי הימין הקיצוני והשמאל הקיצוני, וגם אחרי חשודים איסלאמיסטים שחשודים בתכנון מתקפות.

 

המחאה בקמניץ    (צילום: רויטרס)

המחאה בקמניץ    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

tbdkv nrek (צילום: רויטרס)
"לא החלטה פוליטית". מרקל על המעקב(צילום: רויטרס)

עברה של גרמניה גורם לאזרחיה להסתייג מריגול, אך סקר מיום שני הראה ש-57% מהגרמנים מאמינים שצריך לעקוב אחרי פעילות מפלגת הימין הקיצוני. "המדינה השתגעה לגרמניה", אמר יורג מוטן, יו"ר אלטרנטיבה לגרמניה. הוא אמר שצריך לעקוב אחרי להקות רוק מהשמאל הקיצוני בגלל נטיות קיצוניות.

 

אתמול השתתפו כמה להקות רוק שמזוהות עם השמאל בערב הופעות בקמניץ, "נגד שנאת הזרים". נשיא גרמניה פרנק וולטר שטיינמאייר, במקור סוציאל דמוקרט שבתפקידו כנשיא אמור להיות ניטראלי, שיתף את האירוע בפייסבוק שלו והכעיס את המפלגה של מרקל.

הופעות קונצרט נגד שנאת זרים קמניץ גרמניה (צילום: gettyimages)
ההופעות אתמול בקמניץ(צילום: gettyimages)

הופעות קונצרט נגד שנאת זרים קמניץ גרמניה (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
 

הופעות קונצרט נגד שנאת זרים קמניץ גרמניה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

אנגרט קראמפ-קרנבאואר, מזכ"לית מפלגת "הנוצרים הדמוקרטים" של מרקל, ציינה שאחת הלהקות קראה לאלימות נגד המשטרה בחלק מהשירים שלה. לדבריה נשיאים אחרים "לא תמכו בלהקה בצורה כל כך לא ביקורתית".

 

שר הפנים הורסט זיהופר אמר שהתנאים לא מאפשרים לעקוב אחרי כל מפלגת אלטרנטיבה לגרמניה, אבל שגרמניה תפקח עין על ההתפתחויות ואנשי המפלגה. בינתיים התמיכה ב"אלטרנטיבה לגרמניה", שקיבלה 13% מהקולות בבחירות בשנה שעברה, עלתה אחרי האירועים בקמניץ ל-16% בסקר של RTL.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
בהפגנת הימין הקיצוני בקמניץ
צילום: EPA
מומלצים