שתף קטע נבחר

 

הדרך ארוכה ומפותלת / כך ישראל תגיע ליורו 2020

ביום שישי תפתח נבחרת ישראל את הופעותיה בליגת האומות - אולי המפעל הכי מסובך בתולדות אופ"א. איך עובדת השיטה, כמה עולות לפלייאוף, ומה הסיכוי שלנו להעפיל סוף־סוף לטורניר גדול?

 

צפו באימון נבחרת ישראל    (צילום: אורן אהרוני)

צפו באימון נבחרת ישראל    (צילום: אורן אהרוני)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ליגת האומות יוצאת מחר לדרך (נבחרת ישראל פותחת בשישי באלבניה), ניסוי חדש ומעניין של אופ"א, אך בעברית יש לה שם שונה במקצת: מה לעזאזל זה הדבר ההזוי הזה ואיך אפשר להגיע ממנו ליורו?

 


 

כן, השיטה לא הכי פשוטה בעולם, אבל אנחנו כאן בשבילכם, צעד-צעד. שלושה שלבים שונים, שתי דרכים להעפיל לאליפות אירופה, ובסוף תדעו לדקלם הכל פרפקט למי שיפנה אליכם וישאל איך נבחרת ישראל יכולה לעלות ליורו 2020. נשימה עמוקה, כוס מים קרים, ומתחילים.

 

ליגת האומות נבחרת ישראל ()

 

אנדי הרצוג נבחרת ישראל (צילום: אורן אהרוני)
אולי סוף סוף נגיע ליורו(צילום: אורן אהרוני)
 

 

מה שיטת המשחקים בליגת האומות? 

55 הנבחרות באירופה (היי קוסובו, ברוכה הבאה), חולקו לארבעה דרגים בליגת האומות לפי מיקומן בדירוג אופ"א עם סיום מוקדמות המונדיאל. בכל דרג הוגרלו ארבעה בתים בני שלוש או ארבע נבחרות, שישחקו בשיטת ליגה. ישראל תקיים ארבעה משחקים בין ספטמבר לנובמבר.

 

בדרג הראשון, ארבע מנצחות הבתים יעפילו לפיינל־פור שיתקיים באחת המדינות ביוני 2019, ובסיומו תוכרז אלופת המפעל, וארבע האחרונות ירדו דרג (דבר בעל חשיבות לקראת מוקדמות ליגת האומות הבאה שתיערך בעוד שנתיים). ארבע מנצחות הבתים בשלושת הדרגים האחרים יעלו דרג. בדרג השני ארבע האחרונות בבתים ירדו, בדרג השלישי ינשרו שלוש הנבחרות שיסיימו במקום האחרון יחד עם הנבחרת עם המאזן החלש ביותר במקום השלישי (חישוב שבו עלולה להיכלל ישראל), ובדרג הרביעי לא יהיו ירידות.

 

נבחרת צרפת חוגגת (צילום: AP)
אולי ניפגש עם נבחרת צרפת(צילום: AP)

 

איך נראים הבתים בכל דרג?

דרג 1: בית 1: גרמניה, צרפת, הולנד. בית 2: בלגיה, שווייץ, איסלנד. בית 3: פורטוגל, איטליה, פולין. בית 4: ספרד, אנגליה, קרואטיה.

 

דרג 2: בית 1: סלובקיה, אוקראינה, צ'כיה. בית 2: רוסיה, שוודיה, טורקיה. בית 3: אוסטריה, בוסניה, צפון אירלנד. בית 4: וויילס, אירלנד, דנמרק.

 

דרג 3: בית 1: סקוטלנד, אלבניה, ישראל. בית 2: הונגריה, יוון, פינלנד, אסטוניה. בית 3: סלובניה, נורווגיה, בולגריה, קפריסין. בית 4: רומניה, סרביה, מונטנגרו, ליטא.

 

דרג 4: בית 1: גיאורגיה, לטביה, קזחסטן, אנדורה. בית 2: בלארוס, לוקסמבורג, מולדובה, סן מרינו. בית 3: אזרבייג'ן, איי פארו, מלטה, קוסובו. בית 4: מקדוניה, ארמניה, ליכטנשטיין, גיברלטר.

 

גיא חיימוב ואיתן טיבי באימון נבחרת ישראל (צילום אורן אהרוני)
אנחנו בדרג 3(צילום אורן אהרוני)
 

 

האם מנצחות הבתים מעפילות ישירות ליורו?

עדיין לא, אבל יש קשר בין השלבים. הגרלת מוקדמות היורו שתתקיים בדצמבר תתבצע לפי המיקום בליגת האומות. 55 הנבחרות יחולקו לפני הישגיהן בליגת האומות, כך שהופעה חלשה תוביל להגרלה קשה יותר.

 

איך מעפילים ממוקדמות היורו?

עם סיום שלב הבתים בליגת האומות, יתקיימו ממארס ועד נובמבר 2019 מוקדמות היורו בהשתתפות כל הנבחרות ביבשת. אחרי כאב הראש של השלב הראשון, יחולקו 20 הכרטיסים הראשונים, וכאן הכל פשוט: עשרה בתים, שבכל אחד מהם שתי הראשונות מעפילות ישירות. זהו.

 

 

שוב נפגשים עם האלבנים (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
שוב נפגשים עם האלבנים(צילום: עוז מועלם)

 

איך מחולקים 4 הכרטיסים הנוספים?

הגענו לשלב השלישי, וכאן מגיע הפרס הגדול לנבחרות הקטנות של אירופה. ארבעת הכרטיסים הנותרים יחולקו אחד לכל דרג בליגת האומות, כך שאפילו אחת מ־16 הנבחרות החלשות באירופה תעפיל בוודאות ליורו.

 

כך זה יתבצע: עם סיום מוקדמות היורו חוזרים לליגת האומות, ומורידים מרשימת 55 הנבחרות את ה־20 שכבר העפילו אוטומטית ליורו. המטרה כעת היא למצוא את ארבע הנבחרות הבכירות בכל דרג שלא השיגו כרטיס - והן יתמודדו בפלייאוף.

 

אפשר דוגמה עם נבחרת ישראל?

בבקשה. נניח שהנבחרת של אנדי הרצוג הקדימה את אלבניה וסקוטלנד וסיימה ראשונה בבית 3 בליגת האומות, אבל נכשלה במוקדמות היורו. במקרה כזה מובטח לה מקום בפלייאוף ליגת האומות, כי היא בוודאות אחת מארבע הנבחרות הבכירות בדרג. פלייאוף זה ישוחק כאמור בשיטת פיינל־פור - חצי וגמר. המנצחת זוכה בכרטיס.

 

מה קורה אם ישראל תסיים במקום השני בליגת האומות? במקרה כזה היא צריכה להחזיק אצבעות למנצחות הבתים האחרים בדרג 3, ולקוות שכמה שיותר מתוכן יעפילו ישירות ממוקדמות היורו. נניח שארבע מנצחות הבתים הן סקוטלנד, הונגריה, סלובניה ורומניה, וארבע הסגניות הן ישראל, יוון, נורווגיה וסרביה. כעת, נניח שסקוטלנד ורומניה מעפילות ישירות ליורו. במצב כזה, שני המקומות שלהן בפלייאוף העלייה הולכים לשתי הנבחרות בעלות המאזן הטוב ביותר מבין הסגניות, שמצטרפות להונגריה וסלובניה בפלייאוף ליגת האומות. 

 

תיאורטית, כל ארבע מנצחות הבתים בדרג 3 יכולות להעפיל ישירות ליורו מהמוקדמות. במצב כזה, כל ארבע הסגניות (כולל ישראל בדוגמה שלנו), ישתתפו בפלייאוף.

 

בקיצור, המשפט ששמעתם לאחרונה מפי הרצוג ושחקניו, "שישה ניצחונות ואנחנו ביורו" מתייחס לליגת האומות בלבד. כי אם ישראל תנצח בארבעת משחקיה מול סקוטלנד ואלבניה (או פחות, אבל תבטיח את המקום הראשון), ואז בשניים נוספים בפלייאוף, היא תעלה ליורו בלי קשר למוקדמות.


פורסם לראשונה 05/09/2018 10:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
שחקני הנבחרת
צילום: אורן אהרוני
מומלצים