תושבי הכפר הבדואי שיפונה: "לא נשב בחיבוק ידיים"
בכירים בארגונים הפלסטינים נועדו עם תושבי חאן אל-אחמר והקימו אוהל מחאה בתקווה שישראל תיכנע ללחץ הכבד מהקהילה הבינלאומית. "המדינה מציעה לנו לעבור לבית קברות סמוך למזבלה. מי ירצה לגור שם?"
בעקבות החלטת בג"צ להרוס את הכפר הבדואי חאן אל-אחמר שליד כפר אדומים ולהעתיקו לאזור אבו דיס, התכנסו אתמול (רביעי) בצהריים תושבי הכפר יחד עם בכירים ברשות הפלסטינית, פעילי פתח והוועדות העממיות ביהודה ושומרון עם דיפלומטים מערביים במטרה להכריז על המשך צעדי המאבק.
השר הפלסטיני לענייני מעקב ההתנחלויות, וליד עסאף, כינה את המהלך טיהור "אתני" אמר כי "החל מהיום אנחנו פותחים בשביתה. למרות הנכבה ב-1948 אנחנו נמצאים בשלב חדש - טרנספר לקהילות הפלסטיניות בשטחי C".
ראשי הכפר התכנסו באחת מפינותיו של אוהל המחאה הגדול וקיבלו את פני הבאים. "לא הופתענו מההחלטה", אמר עיד ג'האלין, תושב המקום ל-ynet. "ידענו את זה מראש - אבל אנחנו לא מתכוונים לזוז מכאן".
במסגרת ההליך בבג"ץ הציעה המדינה לתושבים שטח חליפי באזור אבו דיס, סמוך לאתר הטמנת פסולת גדול באזור. "המקום שהציעו לנו הוא בית קברות סמוך למזבלה. אני רוצה לראות מי יסכים לגור שם, אפילו למשך שבוע אחד", הוסיף.
התושבים קיבלו ארכה של שבעה ימים לפני הפינוי, וכבר התחילו לחשב אם הוא יתבצע מיד לאחר ראש השנה - או רק לאחר צאת יום כיפור. בעניין הליך הפינוי ואופן ביצועו - הדעות חלוקות. "אנחנו לא נשב בחיבוק ידיים אל מול פינוי של בתים ובתי ספר" אמר שאדי מטור, ראש התנזים של פתח בירושלים.
"אין לנו כלום מלבד הרצון שלנו להישאר כאן. ישראל היא האחראית לאלימות ולא אנחנו". לעומתו, איברהים אבו מדוק, היה נחרץ יותר: "כבר כמה שבועות שאנשים כאן נמצאים בלחץ נפשי גדול - וקיים סיכוי שהפינוי ייתקל באלימות".
התושבים הביעו את ביטחונם כי השביתה תוביל לתמיכה בקרב הציבור הפלסטיני והבינלאומי - וכי ישראל תהיה זאת שתקשה על הפינוי. הם ציינו כי לאור החלטת בג"ץ ישראל תימצא את עצמה תחת לחץ בינלאומי כבד - אך אם הממשלה תחליט שלא להיכנע מולו - הם מאמינים כי כבר בימים הקרובים בתיהם ייהרסו.