מחיר הדבש הייחודי של ים המלח: אלף דולר לק"ג
אנשי חוות האפרסמון הצליחו לייצר דבש בין גידולי עץ לבונת הקטורת, ובכך הפכו ליחידים בעולם שמגדלים את הזן הנכחד כגידול חקלאי. על פי האמונה, העץ שימש בתקופת המקדש לייצור קטורת מיוחדת
החקלאים בחוות האפרסמון שבצפון ים המלח עסקו בשנים האחרונות בגידול עצי לבונת קטורת לטובת ייצור השרף המבוקש. העץ, שעל פי האמונה שימש לייצור קטורת בבית המקדש, נחשב לזן בסכנת הכחדה - וחוות האפרסמון נותרה המקום היחיד בעולם שבו מגדלים אותו כגידול חקלאי.
לפני כחודשיים החקלאים הציבו כוורת דבורים בין עצי הלבונה - ובתקופה האחרונה הופתעו לגלות שהדבורים הצליחו לייצר מפרחי העץ ארבעה קילוגרמים של דבש איכותי שטרם נמכר בארץ. על פי החקלאים - הטעם והריח של הדבר מיוחדים ושונים מהדבש הרגיל.
אנשי החווה שלחו את הדבש לבדיקות מעבדה - ומוכרים אותו במחיר של כאלף דולר לקילוגרם. מייסד החווה ובעליה, גיא ארליך, אמר כי בשל האקלים הייחודי של האזור, ובזכות התמיכה של מועצת מגילות ים המלח ושכניו - הצליחו אנשי החווה להיות הראשונים בעולם שגידלו את לבונת הקטורת בצורה חקלאית.