האוצר: הגירעון בחודש אוגוסט טיפס ועמד על 2.5%
ההערכות הן כי בחודש הבא הגירעון אף יחצה את רף ה-3%. סך ההכנסות ממסים עמדו באוגוסט על 24.4 מיליארד שקל - כאשר מנכים את ההכנסות החריגות בשנה שעברה, מדובר בגידול של 4%
הגירעון ל-12 החודשים האחרונים זינק מ-2.1% בחודש יולי ל-2.5% בחודש אוגוסט, כך עולה מדו"ח ביצוע התקציב לחודש אוגוסט שמפרסם היום (ה') האוצר. במשרד היו ערוכים לזינוק שכן עם התקדמות השנה, החודשים בהן ההכנסות היו גבוהות יחסית בשנה שעברה יוצאים מהחישוב השנתי ונכנסים חודשים "רגילים".
בחודש אוגוסט שעבר נכנסו הכנסות חריגות בעקבות מכירת מובילאיי לאינטל ומבצע מס הדיבידנד. ההערכות הן כי בחודש הבא, כאשר הכנסות אלה ייצאו מהחישוב של הגירעון ל-12 החודשים האחרונים, הגירעון אף יחצה את רף ה-3%. הדבר צפוי לגרום למבוכה במשרד האוצר, שכן למרות שלאורך השנים הגדיל שר האוצר, משה כחלון, את יעד הגירעון השנתי מעבר למתווה היורד שנקבע בעבר בחוק, הוא הקפיד לשמור עליו מתחת ל-3%.
סך ההכנסות ממסים עמדו בחודש אוגוסט על 24.4 מיליארד שקל, וכאשר מנכים את ההכנסות החריגות בשנה שעברה מדובר בגידול של 4%. בראייה שנתית עמדו ההכנסות ממסים מינואר ועד אוגוסט על 207.6 מילארד שקל, זאת לעומת 204.2 מיליארד בתקופה המקבילה ב-2017. מדובר על גידול בשיעור של 1%, זאת כאשר מאז 2013 ועד שנה שעברה עמד שיעור גידול ההכנסות ממסים השנתי בממוצע על 6%.
במיסוי מקרקעין נרשמה ירידה של 3%, בעיקר בגלל ירידה בהכנסות ממס שבח שעמדה על 11%, המבטאת פחות מכירות מצד משקיעים (או מכירות של דירות זולות יותר מצד משקיעים), זאת לעומת עלייה של 2% במס רכישה.
גם הוצאות הממשלה הגבוהות יוצרות לחץ המגדיל את הגרעון. לפי נתוני האוצר, הוצאות המשרדים האזרחיים היו אמורות לגדול בשיעור של 5.3%, ובפועל הן גדלו ב-7.5%. משרד הביטחון אמור היה לצמצם את ההוצאות שלו ב-0.5%, אולם בפועל הגדיל אותן ב-5.6%. בעוד שלאורך השנה משרד האוצר ציין בכל חודש כי הוא עוקב אחרי ההוצאות של מערכת הביטחון וכי הן לא אמורות לחרוג בסופו של דבר ממסגרת התקציב, ההתחייבות הזו ירדה כעת מהדיווח.