בפעם השלישית: נובאק ג'וקוביץ' זכה באליפות ארה"ב
אחרי שהניף את הגביע בווימבלדון, הסרבי המשיך את המומנטום גם בפלאשינג מדו עם 3:6, 6:7, 3:6 על חואן מרטין דל פוטרו בגמר. תואר גראנד סלאם מספר 14 לג'וקוביץ', שנצמד לפיט סמפראס במקום השלישי בכל הזמנים. פדרר ונדאל, זהירות: נולה איז קאמינג. וגם: דירוג השיאנים וכל הגביעים של נובאק
גמר אליפות ארה"ב, מערכה שלישית, משחקון רביעי. נובאק ג'וקוביץ' לוקח נקודה בלתי אפשרית, חואן מרטין דל פוטרו, 1.98 מטר ביום רע, צונח מובס על ברכיו. ג'וקוביץ', שבאותו שלב כבר הוביל 0:2 במערכות, משחרר שאגת ניצחון. שאגה של אלופים. הוא יודע שהתואר בכיס. גם דלפו יודע. גם הקהל. גם השופטת.
זמן קצר לאחר מכן, מה שכולם ידעו הפך לרשמי. ג'וקוביץ' בן ה-31 ניצח 3:6, 6:7, 3:6 והוכיח שוב את מה שברור כבר כמה חודשים: הוא שוב הטניסאי הטוב בעולם. אחרי שבווימבלדון קטע רצף של כמעט שנתיים ללא זכייה בגראנד סלאם עם ניצחון קל על קווין אנדרסון בגמר, עכשיו הגיעה הזכייה השלישית שלו בניו יורק.
2017 הייתה השנה הכי גרועה בקריירה של ג'וקוביץ'. פציעה במרפק, משברים אישיים, שיתוף פעולה כושל עם המאמן החדש אנדרה אגאסי, הפסדים ליריבים דרג ג' - ואף תואר גראנד סלאם. במקביל, הוא ראה איך רוג'ר פדרר ורפאל נדאל חוזרים לדרוס את הסבב ומגדילים את הפער מהסרבי בטבלת הזכיות של כל הזמנים.
גם 2018 נפתחה באותה צורה, עם הדחות בשמינית גמר אוסטרליה וברבע גמר רולאן גארוס. ומה עם פדרר ונדאל? נכון, הם המשיכו להתרחק בצמרת.
אבל עכשיו, אחרי שעונת הגראנד סלאם של שנת 2018 הסתיימה עם הזכייה השנייה ברציפות שלו, לא מעט בזכות הפרידה מאגאסי והחזרה למאמן הוותיק מרירן ויידה, אפשר להכריז בביטחון: נובאק ג'וקוביץ' חזר. ומה עם פדרר ונדאל? הם צריכים להתחיל לדאוג, במיוחד נדאל. זו הייתה הזכייה ה-14 של ג'וקוביץ' בתואר גראנד סלאם, מה שמצמיד אותו לפיט סמפראס במקום השלישי בכל הזמנים. לרוג'ר יש 20, לרפא 17, ואף אחד מהם לא יכול להיות רגוע. נובאק איז קאמינג.
דל פוטרו, שניצח בחצי הגמר את נדאל וחלם על תואר גראנד סלאם שני בקריירה, מירר בבכי בכיסאו בסיום המשחק. הוא הגיע לגמר אחרי שלא שמט מערכה מאז הסיבוב השני, אבל ג'וקוביץ' היה גדול עליו. גם הפורהנד המדהים שלו, אולי הטוב בעולם כיום, לא עבד הפעם. אפילו העידוד המדהים של הקהל הארגנטינאי ביציעים, שהזכיר אווירה של גביע דייויס, לא עזר.
מהלך המשחק
עם 17 מעלות בחוץ וגשם שלא פסק, הגמר יצא לדרך תחת גג סגור ולעיני אצטדיון מפוצץ. הפתיחה הייתה שקולה. שני השחקנים השיגו שמירות הדדיות לפני שג'וקוביץ' העביר הילוך. הוא שבר את הגשותיו של דל פוטרו במשחקון השמיני, שמר על שלו בגיים הבא ורשם 3:6 במערכה הראשונה.
וואו, איזו מערכה שנייה קיבלנו. נולה המשיך ללחוץ על יריבו, והשיג שתי נקודות שבירה במשחקון הראשון. רק שהוא לא ניצל אותן. במשחקון השלישי זה דווקא כן עבד ובתום שמירה עלה הסרבי ל-1:3, כשהאוהדים הארגנטינאים ביציעים מתבאסים ובעיקר מקללים את ג'וקוביץ'. זה דווקא, משום מה, העיר את דלפו. המדורג 3 בעולם שמר על הגשותיו והשיג שבירה ראשונה במשחק, כשנולה מסמן לקהל לשתוק.
האוהדים המשיכו לעשות לסרבי חיים קשים ודל פוטרו הפך ל-3:4. הגיים השמיני כבר ייכנס לפנתיאון, בטח כשהוא נמשך 21 דקות (!!!). ג'וקוביץ' הציל שלוש נקודות שבירה ואחרי משחקון שלא נגמר השווה את התוצאה. המערכה המרתקת, שנמשכה 95 דקות, הלכה לשובר שוויון, ושם, למרות העידוד האדיר של הקהל הארגנטינאי שהזכיר אווירה של גביע דייויס, ג'וקוביץ' היה יציב יותר בדרך ל-4:7 וליתרון של שתי מערכות.
לפני תשע שנים, בגמר הראשון שלו בניו יורק, דל פוטרו חזר מפיגור 2:1 במערכות מול רוג'ר פדרר וזכה בתואר הגראנד סלאם היחיד שלו. הפעם המשימה שלו תהיה אפילו קשה יותר.
ג'וקוביץ' המשיך במומנטום במערכה השלישית ושבר את ההגשות של דל פוטרו במשחקון הרביעי בדרך ל-1:3. רק שמיד לאחר מכן נשבר בעצמו. זה ממש לא הזיז לו, כך מסתבר. הארגנטינאי אמנם השווה ל-3:3, אבל מאותו רגע לא היה יכול ליכולת הפנומנאלית של נולה. הסרבי ניצח שלושה משחקונים רצופים, סגר את המערכה על 3:6 ורץ לחגוג תואר גראנד סלאם נוסף עם המשפחה ביציע.