שתף קטע נבחר

 

טראמפ חתם: סנקציות יוטלו על זרים שמתערבים בבחירות בארה"ב

אחרי הביקורת הרבה שספג לאחר שצידד בנשיא פוטין על פני סוכנויות המודיעין האמריקניות ואמר כי רוסיה לא התערבה בבחירות לנשיאות בארה"ב - טראמפ מנסה לתקן: צו נשיאותי יאפשר להטיל סנקציות על גופים זרים שיתערבו. לפי הצו, גופי המודיעין יבדקו התערבות, יעבירו את הממצאים למחלקות המשפטים וביטחון המולדת - והסנקציות הכלכליות יוטלו באופן אוטומטי

 

טראמפ מצדד בפוטין, יוצא נגד סוכנויות הביטחון האמריקניות

טראמפ מצדד בפוטין, יוצא נגד סוכנויות הביטחון האמריקניות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ חתם אתמול (ד') על צו נשיאותי שנועד להגן על מערכת הבחירות האמריקנית מפני התערבות זרה - וקובע כי ארצות הברית תוכל להטיל סנקציות נגד גורמים זרים שנמצא כי התערבו בבחירות. הצו קובע כי סוכנויות המודיעין האמריקניות יבדקו אם נעשתה התערבות מצד אנשים פרטיים או גופים, ויעבירו את המידע הלאה למחלקת המשפטים ומחלקת ביטחון המולדת. לאחר מכן, על פי הערכת המחלקות באשר לאמיתות המידע וגודל השפעת ההתערבות - יופעלו באופן אוטומטי סנקציות על הגורמים הזרים.   

 

ראש המודיעין בממשל האמריקני, דן קואטס, מסר לתקשורת כי לרשות סוכנויות המודיעין יעמדו 45 ימים לבדיקת החשד להתערבות. לאחר מכן גם למחלקת המשפטים ולמחלקת ביטחון המולדת יעמדו 45 ימים להחליט אם יש לנקוט בצעדים בעקבות המידע. מחלקות האוצר והמדינה רשאיות להמליץ על סנקציות נוספות, ולהטילן.

 

היועץ לביטחון לאומי בממשל, ג'ון בולטון, מסר כי הסנקציות יכללו הקפאת נכסים, איסור על ביצוע עסקאות בינלאומיות, הגבלת גישה לגופים פיננסיים אמריקניים, ואיסור על אזרחים אמריקנים להשקיע בחברות המעורבות. בולטון ציין כי הטלת הסנקציות יכולה להתבצע תוך כדי או אחרי מערכת בחירות, על פי ההוכחות שנאספו.

  

ג'ון בולטון ג'ון רוברט בולטון יועץ לביטחון לאומי דונלד טראמפ (צילום: רויטרס)
היועץ לביטחון לאומי, בולטון(צילום: רויטרס)

 

חוקר מיוחד בודק את החשד שרוסיה התערבה בבחירות לנשיאות ב-2016, ואם אנשיו של קמפיין טראמפ פעלו יחד עם מוסקבה לניצחונו על פני המועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון. רוסיה מכחישה את הטענות להתערבות, וטראמפ כינה את החקירה נגד אנשיו "ציד מכשפות".

 

טראמפ חתם על הצו לאחר שספג ביקורת רבה על כך שאינו מתייחס ברצינות דיה לאיומים על מערכת הבחירות האמריקנית.

 

ביולי האחרון עורר טראמפ סערה לאחר שהצהיר במהלך מסיבת עיתונאים משותפת עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, כי הוא מאמין לפוטין שרוסיה לא חיבלה בבחירות ב-2016 וכי הוא מעדיף את גרסתו של הנשיא הרוסי על פני הקביעות הרשמיות של סוכנויות המודיעין האמריקניות. דבריו של טראמפ עוררו זעזוע עמוק והוא ספג גינויים חריפים ביותר מהמחנה הדמוקרטי והרפובליקני, שאליו הוא משתייך, כאחד.


ולדימיר פוטין ודונלד טראמפ מסיבת עיתונאים (צילום: AFP)
הפסגה שעוררה סערה. פוטין וטראמפ בהלסינקי(צילום: AFP)

שער מגזין טיים  ()
שער מגזין טיים לאחר התבטאות טראמפ בהלסינקי

 

במהלך מסיבת העיתונאים המשותפת בהלסינקי, דיברו טראמפ ופוטין על שורה של נושאים שבין ארצות הברית לרוסיה יש מחלוקות עמוקות בעניינם, ובעשותם זאת לא השמיע טראמפ ולו מילת ביקורת אחת על מוסקבה. בנושא הנפיץ מכולם, ההתערבות לכאורה של רוסיה בבחירות ב-2016 במטרה לחבל בהן ולהשפיע על מהלכן, צידד טראמפ בפוטין במקום בסוכנויות המודיעין האמריקניות, שקבעו כי התערבות כזו אכן הייתה. כשנשאל אם הוא מוכן לגנות את ההתערבות של רוסיה, הבהיר טראמפ כי לדעתו רוסיה לא עשתה דבר: "אני לא רואה סיבה שהייתה יכולה לגרום לרוסיה להתערב. הנשיא פוטין הכחיש את זה היום באופן חריף ותקיף ביותר".

 

על רקע הביקורת הקשה, צייץ טראמפ בטוויטר לאחר התקרית: "כפי שאמרתי היום ופעמים רבות לפני כן, 'יש לי אמון גדול באנשי המודיעין שלי. עם זאת, אני גם מכיר בכך שכדי ליצור עתיד טוב יותר אנחנו לא יכולים להתמקד רק בעבר – כשתי המעצמות הגרעיניות הגדולות בעולם אנחנו חייבים להסתדר!". אחר כך צייץ תמונה שלו עם פוטין מהפגישה ביניהם וכתב: "אני מעדיף לקחת סיכון פוליטי במסגרת המרדף אחר השלום מאשר לסכן את השלום במרדף אחר הפוליטיקה".

 

בולטון וקואטס אמרו כי הצו הנשיאותי מוכיח כי הנשיא טראמפ ממקם את ביטחון מערכת הבחירות בעדיפות עליונה. הוא אמר כי הצו יסייע להפחית קמפיינים של מידע שגוי או כל ניסיון להשפיע על תוצאות הבחירות.

 

קואטס הוסיף כי הצעד החדש נועד להבטיח שהממשל האמריקני עושה כל שביכולתו כדי למנוע התערבות בבחירות. הממשל יחויב לדווח אודות כל פעילות מחשידה, מעכשיו ועד בחירות אמצע הכהונה הצפויות בארצות הברית בחודש נובמבר - ולאחריהן להעריך אם יש צורך בהטלת סנקציות. קואטס מסר כי ארצות הברית לא חווה כעת, לקראת בחירות האמצע, את

כמות ההתערבות שהיא חוותה בבחירות לנשיאות ב-2016. עם זאת, קואטס לא ביטל לגמרי את האפשרות שקיימת התערבות כזו.

 

קואטס הוסיף כי ארצות הברית מוטרדת גם מפעילות סייבר שנעשית בסין, צפון קוריאה ואיראן.


פורסם לראשונה 12/09/2018 20:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: רויטרס
טראמפ ופוטין בוועידת הלסינקי
צילום: רויטרס
מומלצים