להישאר או לברוח: דילמת האמריקנים במסלול ההוריקן
רוחות ב-175 קמ"ש, 500 ק"מ מהחוף: הוריקן פלורנס אמנם נחלש לדרגה 2 מתוך 5, אך ממשיך להתקדם בסערה לחופי מזרח ארה"ב ונחשב למסוכן ביותר. חלק מהאזרחים בוחרים להישאר, חלק בוחרים לעזוב - וחלק עוקבים אחרי התחזית כדי להחליט אם לברוח
יותר מ-10 מיליון בני אדם נמצאים בדרכה של "פלורנס", הוריקן בדרגה 2 מתוך 5, העומד לפגוע בחופה המזרחי של ארה"ב – ובכלל זאת בווירג'יניה, צפון קרוליינה ודרום קרוליינה. הסופה אמנם אמורה לפגוע החל משעות הערב (שעון החוף המזרחי), אך בשלוש המדינות כבר הוכרז מצב חירום. כעת נמצאת הסופה 500 ק"מ מחופי דרום קרוליינה, ומהירות הרוח 175 קמ"ש.
הסופה אמנם נחלשה לקראת פגיעתה הצפויה, אך ברשות ההוריקנים הלאומית במדינה הזהירו כי עדיין מדובר בסופה שתביא עימה גשמים כבדים וכי עדיין נשקפת סכנה לחיי אדם באזורים שייפגעו. עוד נמסר כי הסופה צפויה להיחלש עוד עם פגיעתה בחופי ארה"ב.
ההחלטה אם לעזוב או להישאר חשובה במיוחד לתושבים באזורים המועדים לשיטפונות בשלוש המדינות. לחלקן, כמו למשפחת ריצ'רדס מווירג'יניה, הבחירה קלה - עם תינוק בן חודש הם עושים את דרכם לעבר מדינת מישיגן. מנגד, הבחירה של כריס פנינגטון מדרום קרוליינה לא ברורה ועל כן הוא מחזק את ביתו, בין אם יישאר ובין אם יעזוב.
שי ביבס, ישראל מדרום קרוליינה, התראיין לאולפן ynet וסיפר: "אני נמצא כרגע באורלנדו, פלורידה. בהתחלה זה לא היה התכנון. אמרו לנו שההוריקן הולך להגיע אבל הדרגה שלו היתה מאוד נמוכה לכן בהתחלה אמרו: 'תקנו ציוד, תאגרו דלק ופנסים ופשוט תחכו בבית ויהיה בסדר'. באיזשהו שלב הסופה התחזקה וקיבלתי הוראה גם מהמנהלים שלי בסוכנות היהודית וגם מהמושל של המדינה להתפנות. במיוחד אני, כי אני גר ליד החוף. אז פשוט התפניתי כמה שיותר מהר, לפני שיתחילו הפקקים, והגעתי לאורלנדו".
לא בטוחים
כריס החל לחזק את ביתו בקרשים בעקבות תחזית מרכז ההוריקנים האמריקני על פגיעת "פלורנס" העתידית סמוך לביתו שעל החוף. תחילה הוא תכנן להישאר במהלך הפגיעה הצפויה, אך כעת הוא מתכנן לעקוב אחרי התחזית בשעות הקרובות ולהחליט. "יש לי עד אחר הצהריים, אני חושב. ייתכן שיאמרו דברים שונים בעוד 12 שעות", אמר.
מבחינתו, השיקולים בעד הישארות במהלך הסופה הם הזמינות של אשתו לעזרה בבית החולים הווטרינרי בעיר, שבו היא עובדת, והעובדה שלא ייצטרך לחכות כדי לשוב לביתו אחרי שהסופה תחלוף.
כוס יין אחרונה
לפני שהצו המורה על פינוי מאזור רייטסוויל ביץ' שבצפון קרוליינה, תושבת האזור פיבי טש עצרה לרגע מהעמסת הרכב שלה ושתתה כוס יין על מדרגות הבית שבו היא ובעלה שוכרים דירה. "אנו אוהבים את המקום הזה כל כך, שאנו רוצים להישאר פה ככל שנוכל", אמרה. היא סיפרה שהיא ובעלה נוסעים לבית הוריה שבעומק שטחה של המדינה ומעבירים אליהם חפצים היקרים להם.
"התחלנו עם דברים שעולים יותר מ-200 דולר, עכשיו אנחנו בדברים העולים יותר מ-30 דולר", סיפרה תוך כדי העמסת רכב השטח שלה בפחי פלסטיק הכוללים אביזרים שונים, בהם חבילת סכינים. היא הוסיפה: "אנחנו לא מכירים אף אדם שבוחר להישאר פה במהלך הסופה".
לבד על החוף
כריס וניקול רולנד הגיעו לשבוע של חופשה במירטל ביץ' שבדרום קרוליינה. למרות שפורסמה קריאה לפינוי מהאזור, השניים החליטו להישאר תוך כדי שהם מחזקים את הדירה שבה הם שוהים. בעקבות כך, השניים זכו לפריבילגיה שלא כל אחד מקבל באחד מחופיה הכי עמוסים של המדינה – בדידות.
"זה היה ממש נחמד", אמרה ניקול, "אם כי קצת מפחיד, מרגיש שהיינו צריכים כבר ללכת". שורת החופים באזור נראתה כמו עיירת רפאים, רק אדם אחד נצפה באזור שבדרך כלל עמוס בבני אדם בתקופה הזו. השניים שוקלים לעזוב בשעות הקרובות חזרה לביתם שבמדינת אוהיו. "אני חושב שיש לנו עוד קצת זמן", אמר כריס.
אורזים את התוכי, הכלב והילד ובורחים
חתיכות מחייה של ליסה רוסון מדרום קרוליינה פרוסות על כר דשא, משטח בטון ושולחן פיקניק מחוץ למסלול מרוצי מכוניות סמוך לאטלנטה שבמדינת ג'ורג'יה. הן כוללות, בין השאר, כלב, תוכי בכלוב, צידניות עם מזון וצמיג שהתפוצץ במהלך הנסיעה למקום מבטחים יחסי בג'ורג'יה.
מסלול המרוצים פתח את שעריו לאזרחים הבורחים מהאזורים המועדים לפגיעת "פלורנס" והוא אחד מתוך כמה מקלטים מאולתרים שנפתחו באזור לטובת המתפנים. רוסון היא אחת מהראשונות שהגיעו למסלול, יחד עם זוגתה ובנה בן ה-17 המרותק לכיסא גלגלים.
"אנחנו מודים על רוחב הלב ומקווים שמישהו יישאר מהבית שלנו", אמרה ליסה לסוכנות הידיעות AP, "אנו גרים בדירה בקומה הראשונה במירטל ביץ', כך שלא יכולנו לקחת סיכון".