שתף קטע נבחר

 

שעות להגעת ההוריקן פלורנס: "אל תהיו שאננים"

כ-10 מיליון אמריקנים מתגוררים על התוואי של הסופה העוצמתית שתכה היום בדרום-מזרח ארה"ב. התושבים מקדישים את השעות האחרונות לטיול אחרון מחוץ לבית. מושל צפון קרוליינה התחנן בפני התושבים: "מדובר בסופה שעלולה לגבות קורבנות"

 

 

האזהרה של מושל צפון קרוליינה לתושבים    (צילום: רויטרס)

האזהרה של מושל צפון קרוליינה לתושבים    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הוריקן פלורנס כבר התחיל לשלוח את אותותיו - והחזאים מתריעים כי הגשמים הכבדים שהחלו לרדת אמש (יום ה') בקו החוף של צפון קרוליינה עלולים לגרום להצפות חמורות בדרום-מזרח ארצות הברית.

 

לפי המרכז הלאומי להוריקנים עין הסערה צפויה להגיע למדינה כבר היום - ומשם היא תמשיך לכיוון דרום-מערב תוך כדי ממטרים עזים שיביאו עמם כ-1,000 מ"מ של גשם.

 

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: AFP)
הסופה מתקרבת(צילום: AFP)

למרות שהדרגה של פלורנס ירדה בינתיים ל-2 מתוך 5, גורמים רשמיים מסרו כי אלפי בני אדם כבר הגיעו למקלטי החירום שנפתחו במיוחד לקראת הסופה. מושל צפון קרוליינה, רוי קופר, הזהיר את תושביו מפני שאננות בימים הקרובים.

 

"אף אחד לא רצה שהסופה תבקר אותנו, אבל היא הגיעה בכל זאת", אמר קופר במסיבת עיתונאים. "המסר שלי אליכם - לא להוריד את הרגל מהדוושה. הישארו דרוכים. מדובר בסופה שעלולה לגבות קורבנות".

 

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: רויטרס)
"כִּי-תַעֲבֹר בַּמַּיִם אִתְּךָ-אָנִי, וּבַנְּהָרוֹת לֹא יִשְׁטְפוּךָ". ישעיה מ"ג(צילום: רויטרס)

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

נכון לליל יום חמישי, הסופה נמצאה במרחק של כ-200 ק"מ ממזרח לווילמינגטון שבצפון קרוליינה - והרשויות כבר דיווחו על לא פחות מ-11,000 מקרים של שיבושים באספקת חשמל החל מאתמול בבוקר.

 

דייוויד קרל ווינר, חובל בן 84 שיצא לגימלאות, לא עזב את ביתו במהלך הוריקנים מאז הסופה הייזל שפגעה בקרוליינה ביץ' ב-1954. "הכל יהיה בסדר, נראה אותה מגיעה", אמר ל"ניו יורק טיימס".

 

ווינר, או כמו שהוא מכונה בפני חבריו - "סקיפי", הוא רק אחד מתוך לא מעט "סרבני הוריקנים", כפי שמכנים אותם בארגוני החירום, שמתעקשים להישאר בבתיהם במהלך הסופות העזות. הוא צפה בתדרוכי הרשויות לקראת הסופה בטלוויזיה והגיב בביטול: "אנשים 'מיושנים' כמוני יודעים מה הם עושים".

 

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: EPA)
מקלט חירום שנפתח בבית ספר תיכון(צילום: EPA)

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בתו של ווינר, אמרה כי קרוביהם כבר הפסיקו מזמן לנסות לשכנע אותו להתפנות למקלט חירום, ואחרי שתי סופות ששהתה במהלכן בביתו - היא מתלבטת כעת אם גם את הסופה הקרובה היא תעביר עמו.

 

"אבא שלי הוא אדם נחוש מאוד, כל מה שהוא רוצה זה להישאר במבצר שלו. למדתי כיצד להתמודד עם הטבע יחד איתו על הסיפון. כל מה שצריך זה ניסיון והיגיון בריא", הוסיפה.

 

רוזלין פלמינג, תושבת סי בריז, הגיעה למפרץ הקטן סמוך לביתה וצילמה את המקום שבו ערכו את טקס הפרידה מנכדתה לפני שהתחילה את לימודיה בקולג'. בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס אמרה פלמינג כי היא דאגה לתעד את הכל באייפד שלה דווקא בגלל החשש מהתוצאות ההרסניות של הסופה. "לא נראה לי שיישאר מכאן יותר מדי", אמרה פלמינג.

 

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: רויטרס)
"לא נראה לי שיישאר כאן יותר מדי אחרי הסופה". רוזלין פלמינג(צילום: רויטרס)

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: AFP)
הישארו דרוכים, שמרו על עצמכם ותשתו בירה טובה(צילום: AFP)

כ-16 ק"מ צפונית משם, בעיר ווילמינגטון שצפויה להיות הראשונה שתחווה את הסערה, התושבים מנסים לנצל את השעות האחרונות שלפני הסערה לטיולים אחרונים עם הילדים והכלבים שלהם.

 

"אנחנו קצת חוששים לקראת הסופה, אז הגענו לראות מה מצבו של הנהר", אמרה לינדה סמית', פנסיונרית בת 67. "אני לא יודעת למה לצפות. רק מבקשת מכולם להתפלל עבורנו".

 

בטיילת המקומית נצפה תור ארוך במיוחד מחוץ לסניף של רשת המסעדות Waffle House שנודעה בכך שגם בזמן אסונות טבע היא נשארת פתוחה. על פי העובדים במקום, למרות הסופה הקשה שמתקרבת לאזור אין להם כרגע תוכניות לצאת לכמה ימי מנוחה.

 

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: MCT)
"תתפללו עבור ווילמינגטון"(צילום: MCT)
 

סופת הוריקן פלורנס  (צילום: AFP)
טיול אחרון עם הכלב בצפון קרוליינה(צילום: AFP)

השירות המטאורולוגי בארצות הברית העריך כי כ-10 מיליון בני אדם מתגוררים באזורים שבהם הסופה צפויה לעבור, אך רק כמיליון מהם, המתגוררים בצפון ובדרום קרוליינה ובווירג'יניה, קיבלו הוראה מהרשויות להתפנות בהקדם.

 

מיליוני בני אדם צפויים לחוות שיבושים באספקת החשמל, והרשויות מסרו כי ייתכן וייקח כמה שבועות להחזיר את אספקת החשמל למיטבה במדינות ג'ורג'יה, צפון ודרום קרוליינה, וירג'יניה, מרילנד ומחוז קולומביה.

 

לא רק ההיערכות לסופה, אך גם שיקום נזקיה, יהיו עוד מבחן לממשל של הנשיא דונלד טראמפ לקראת בחירות באמצע בקונגרס בעוד כחודשיים.

 

טראמפ התבטא אתמול בחריפות נגד המספרים הגבוהים של הקורבנות בהוריקן מריה שהחריב את האי פורטו ריקו בשנה שעברה - וטען כי הדמוקרטים אחראים לניפוח המספרים.

 

"לא יכול להיות ש-3,000 בני אדם נהרגו בהוריקן שפגע בפורטו ריקו", כתב הנשיא בטוויטר. "כשאני עזבתי את האי לאחר הסופה היו בין 18-6 הרוגים. פתאום, אחרי הרבה מאוד זמן, התחילו לדווח על מספרים גבוהים הרבה יותר".

 

טראמפ הבטיח כי הרשויות ערוכות להתמודדות עם הסופה ואמר כי הממשל יטפל בכל הנזקים בצורה האחראית הנדרשת.

 

 


פורסם לראשונה 13/09/2018 23:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים