שתף קטע נבחר
 

מחפשים דירה בשכירות? הליקויים שכדאי שתבדקו

האם יש סכנת התחשמלות בדירה? כמה מהשקעים בבית תקינים? האם מסתתרת בעיית עובש מתחת לצבע הטרי? רגע לפני שאתם חותמים על חוזה שכירות לשנה החדשה, הנה הצ'קליסט שכדאי שיהיה לכם בהישג יד. אתר "המקצוענים" עם המדריך

בימים אלו סטודנטים רבים מחפשים דירה לשכור, לקראת תחילת השנה האקדמית. כדי שלא תעברו את החורף עם מזרון רטוב מנזילות מים בתקרה, עם ריח של עובש וטחב על הקירות או עם סתימות חוזרות ונשנות בשירותים – הנה הדברים שכדאי לבדוק לפני שחותמים על חוזה שכירות. פעמים רבות יש לכם רק מספר דקות בודדות בתוך הדירה, והרצון "לתפוס" אותה גורם לכם לשכוח לבדוק כמה דברים מהותיים. מהו הצ'קליסט שכדאי שיהיה לכם בכיס? לפניכם המדריך – חלק א'.

 

עוד כתבות בנושא:

הנדימן או בעל מקצוע מומחה?  

זיהוי תקלות חשמל במכשירים: המדריך המלא 

נזילה באסלה: מה הגורמים ואיך מתקנים?

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

סכנת התחשמלות בדירות ישנות: בדקו האם ההארקה תקינה 

בטיחות לפני הכל. אם ההארקה בדירה אינה תקינה, אתם בפירוש בסכנת חיים. בדירות ישנות שבהן לא החליפו את חוטי החשמל מבד לחוטים שעומדים בתקן, הסכנה גדולה.

 

כיצד תוכלו לדעת שההארקה בדירה תקינה? "ראשית, תוכלו להזמין חשמלאי מטעמכם בעלות של 300-400 שקל", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "שנית, ניתן לבקש מבעל הדירה שיציג בפניכם מסמך לפיו בודק מוסמך בדק את הדירה לאחרונה וכי ההארקה בה תקינה. שלישית, תוכלו להשתמש במכשיר חשמלי שעלותו כ-100 שקל, ואשר נקרא "סופר-טסטר". אם תכניסו אותו לאחד השקעים בדירה ותידלק נורה אדומה, סימן שבשקע אין הארקה. במצב כזה, אם תחברו אליו מכשיר חשמלי, מי שייגע בגוף המתכתי שלו יתחשמל. באופן כללי, זהו מכשיר שמאוד מומלץ להחזיק בביתכם".

 

בדקו את כל שקעי החשמל, המתגים ובתי המנורה

בדירות ישנות לא כל השקעים עובדים וחלקם אף במצב שבו הם אף מאוד מסוכנים. אם אתם מבחינים בשקעי חשמל חשופים שלא מהודקים היטב לקירות, לא תוכלו להשתמש בהם. אם זה המצב, ודאו עם בעל הדירה האם הוא מתכוון להזמין חשמלאי לצורך תיקון השקעים. אם לא, חשבו את עלות התיקון כתוספת שתידרשו לשלם מטעמכם, בחישוב הכולל של האם הדירה משתלמת. כמו כן, בדירות רבות גם לא כל בתי המנורה תקינים, וכך גם לגבי מתגי החשמל. כמובן שקיימים פתרונות של גופי תאורה עומדים, אך אם אתם מעוניינים להשתמש בתאורה מרכזית מהתקרה, ייתכן ששווה לשקול להגיע עם נורה ולבדוק את תקינות כלל גופי התאורה בדירה.

 

האם דוד החשמל ומונה החשמל נפרדים מיתר הדירות?

ביחידות דיור רבות אין בהן מונה נפרד למים ולחשמל. המשמעות היא שייתכן שתישארו בלי מים חמים למרות שחיכיתם שעתיים מרגע שהדלקתם את הדוד, פשוט כי הדייר השכן השתמש בהם. החלוקה של מונה עם מספר דירות יכולה להשפיע על אופן חישוב החשבונות, וחשוב לברר מראש כיצד תתבצע החלוקה והאם עלות החשבונות היא גלובאלית. קחו בחשבון שאם אין דוד שמש למשל, תצטרכו לשלם חשבון חשמל גבוה יותר לאורך כל השנה, שכן לא תוכלו לנצל את אנרגיית השמש הזמינה במרבית ימות השנה בישראל.

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בדקו את לחץ המים ואת תקינות מערכת הניקוז בדירה

בדקו את תקינות לחץ המים ואת מערכת הניקוז בכל הכיורים בדירה, במקלחון או באמבטיה. אם אין לחץ מים, או אם לוקח למים זמן רב עד שהם מתנקזים, החיים בדירה יכולים להיות הרבה פחות נוחים. כדאי להשליך נייר טואלט אל תוך האסלה ולהדיח את המים, כדי לבדוק את תקינות הניאגרה. דבר נוסף שחשוב לבדוק הוא שאין נזילת מים, דבר שיתבטא בחשבון מים מנופח שתצטרכו לשלם. כדי לוודא זאת, בקשו מבעל הדירה לסגור את כלל הברזים בדירה ובדקו האם שעון המים של הדירה ממשיך להסתובב. אם כן, סביר להניח שיש נזילת מים.

 

האם יש סימני רטיבות או עובש? 

גם אם הדירה עם ריח של צבע טרי, ואולי דווקא בשל כך, חפשו סימנים לסימני רטיבות ועובש. קילופים על הקירות, הצטברות כתמים ליד פאנלים או מאחורי רהיטים יכולה להפוך את הדירה למפגע תברואתי.

 

זכרו לבדוק גם את חלל האמבטיה. האם מעל אריחי הקרמיקה יש סימני רטיבות? מה מצב המקלחון והאמבטיה - האם יש שם עובש ופטריות? אל תבנו על ניקוי יסודי. לעתים, יש מקרים שבהם גם חברת ניקיון מקצועית לא תוכל להפוך את הדירה הזו לשמישה. זכרו שהחיים בתוך דירה מלאת עובש, יכולים להוביל לפגיעה משמעותית במערכת הנשימה שלכם.

 

שימו לב לשעה שבה אתם בודקים את הדירה

אם רעש הוא גורם שיכול להפריע לאיכות החיים שלכם, שימו לב באיזו שעה אתם בודקים את הדירה. ביקור בדירה בשעות הבוקר והצהריים אינו דומה לביקור בה בשעות הערב המאוחרות. אם היא ממוקמת בקרבת חנויות, כביש סואן, גן ילדים או כל גורם שבשעות היום יכול להפריע לכם – בקרו בה בשעות אלו.

 

אם אכן מדובר בדירה בסביבה רועשת, בדקו לפחות שיש בה חלונות עם זכוכית כפולה, אך קחו בחשבון שבמצב כזה, תצטרכו להיות עם חלונות מוגפים במהלך שעות היום, דבר שיבוא על חשבון אוורור הדירה, או יחייב אתכם בהוצאות חשמל עבור מיזוג גם בעונות שבהן אין צורך בכך.

 

צריכים חשמלאי? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים