שתף קטע נבחר

 

מה קרה לכוכבת הקולנוע הגדולה בסין?

בחודש יוני נעלמה פאן בינגבינג, השחקנית המפורסמת בסין שכיכבה בשוברי קופות הוליוודיים. לפי חלק מהדיווחים היא בכלא אחרי שהעלימה מסים - בתקופה שסין מנסה לחנך את הכוכבים שלה ביד קשה. החודש פרסמה סין את "טבלת המוסר" של אמניה. פאן במקום האחרון עם אפס נקודות

בחודש יוני נעלמה במפתיע פאן בינגבינג, כוכבת הקולנוע הגדולה בסין. שלושה חודשים חלפו מאז, ועדיין לא ברור מה עלה בגורלה. השחקנית שכיכבה בשוברי קופות כמו "איירון מן" ו"אקס מן" והובילה קמפיינים לתכשיטים ושעוני יוקרה נעלמה מהרדאר, על רקע דיווח שהיא חשודה בהעלמת מסים.

 

מאז מתרוצצות בסין אינסוף שמועות על פאן, כולל דיווחים שהשחקנית המפורסמת במעצר. ברויטרס לא הצליחו להשיג את פאן או את הסוכנים שלה. דובר משרד החוץ הסיני נשאל עליה והשיב: "אתם חושבים שזו שאלה שקשורה לדיפלומטיה?". לשכת הביטחון הציבורי בבייג'ינג סירבה להגיב.

 

השחקנית פאן בינגבינג נעלמה    (רויטרס)

השחקנית פאן בינגבינג נעלמה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סין השחקנית פאן בינג בינג בינגבינג נעדרת  (צילום: רויטרס)
פאן בינגבינג. "ג'ניפר לורנס הסינית"(צילום: רויטרס)

פאן נעלמה בתקופה שבה בייג'ינג מחזקת את השפעתה על התרבות הפופולרית, בניסיון להילחם בתופעות שלכאורה מנוגדות לאידיאולוגיה של המפלגה הקומוניסטית. השלטון הסיני משכנע כוכבי קולנוע, מוזיקאים ואושיות רשת להביע תמיכה בערכים הסוציאליסטיים. סי רו, חוקר באוניברסיטת טסינגואה לעיתונות בסין, אומר שבחוק עידוד הקולנוע החדש נכתב שהאמנים הסינים "צריכים לשאוף להצטיין בתחומם – וגם להיות בעלי יושרה מוסרית".

 

אפשר להתייחס לפאן בת ה-36 בתור המקבילה הסינית של ג'ניפר לורנס. בשנה שעברה הופיעה בראש רשימת הסלבריטאים הסינים העשירים של פורבס. היא הרוויחה 300 מיליון יואן – 43.78 מיליון דולר. בחודש מאי הסתבכה כשדווח שבאחד הסרטים האחרונים שלה היא חתמה על שני חוזים – אחד מהם, עם שכר נמוך יותר, שימש למטרות מס. חודש לאחר מכן אמרה לשכת המסים הסינית שהיא חוקרת פרשת העלמות מסים בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה.

סין השחקנית פאן בינג בינג בינגבינג נעדרת  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
  

המעקב של סין אחרי תעשיית הבידור לא מסתכם בעבירות מסים. הוא כולל פיקוח גם פיקוח על משחקי המחשב, שירי הראפ והבלוגים באינטרנט. התקשורת הממלכתית התחילה להשתמש בביטויים כמו "אמנים מוכתמים", והגופים הרשמיים התחייבו למנוע מצב שבו הכוכבים מתנהגים בצורה לא אחראית, משתמשים בסמים, מהמרים או מבקרים בבתי בושת.

 

סין אמנם מנסה כבר זמן רב לשלוט על היוצרים שלה ומצנזרת סרטים וספרים, אך הגידול במספר כלי התקשורת חייב את השלטון של שי ג'ינפינג למצוא דרכים חדשות לשלוט על התרבות שצורך הנוער. אמנים רבים הרגישו את זה על בשרם, למשל פאנגו, להקת רוק מבייג'ינג ששמע דומה לביטוי "רוח מרדנית". היא נדרשה לשנות את שמה.

שי ג'ינפינג. "אמנים מוכתמים" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שי ג'ינפינג. "אמנים מוכתמים"(צילום: AFP)
 

לפי דיווחים לא מאומתים פאן מוחזקת במעצר בעקבות החשיפה על העלמת המסים. קלייר דונג, עורכת דין מבייג'ינג, אומרת שמאז היעלמותה של פאן יש עלייה במספר הבקשות לייעוץ. האמנים בסין נהנו בעבר מיחס מועדף של המדינה בכל הנוגע לענייני מסים. לא עוד. "זה מה שהממשלה הייתה צריכה לעשות", אמרה דונג. "הממשלה צריכה להנחות את השחקנים להיות יותר מרוכזים במשחק, לא בעשיית כסף".

 

השמועות על מעצרה של פאן מדאיגות גם בהתחשב ביחס שהיא מקבלת מהשלטון. מחקר של אוניברסיטה ממלכתית בסין דירג החודש את הכוכבים הסינים לפי "סדר האחריות החברתית" והמוסר, מה שמראה עד כמה סין מנסה להשתלט על הכוכבים שלה. במקום האחרון: פאן בינגבינג, עם אפס נקודות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פאן בינגבינג
צילום: רויטרס
מומלצים