שתף קטע נבחר

 

ליברמן לשקד: בקשי הבהרות מארה"ב מיהו הבכיר שסייע למנפורט

שר הביטחון פנה לשרת המשפטים שתבקש מהאמריקנים הבהרות מיהו הבכיר הישראלי שסייע למנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ להכפיש מנהיגת אופוזיציה באוקראינה. הבקשה הוגשה בעקבות חרושת שמועות שמדובר בליברמן, שהיה באותו הזמן שר החוץ

 

מנפורט. מי הבכיר הישראלי שסייע לו בהכפשת הפוליטיקאית באוקראינה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מנפורט. מי הבכיר הישראלי שסייע לו בהכפשת הפוליטיקאית באוקראינה(צילום: רויטרס)
 

שר הביטחון אביגדור ליברמן אישר הערב (א') כי ביקש משרת המשפטים איילת שקד לבקש מהאמריקנים הבהרות מיהו אותו בכיר ישראלי שסייע למנהל הקמפיין לשעבר של הנשיא להכפיש מועמדת אופוזיציה מאוקראינה.

 

חתם על עסקת טיעון. מנהל הקמפיין של טראמפ    (צילום: רויטרס)

חתם על עסקת טיעון. מנהל הקמפיין של טראמפ    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בכתב האישום שהוגש נגד מנהל הקמפיין לשעבר של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ, פול מנפורט, נכתב כי הוא פעל יחד עם בכיר ישראלי כדי להכפיש את מנהיגת האופוזיציה באוקראינה, יוליה טימושנקו, ולהצמיד לה תדמית אנטישמית.

 

לפי האישומים, מנפורט והבכיר הישראלי דאגו שישראל תפיץ הודעה נגד אמירותיו האנטישמיות של אחד מתומכי טימושנקו. בהמשך מנפורט דאג להפיץ את ההודעה הישראלית. המטרה הייתה לגרום ל"יהודים של אובמה" ללחוץ על הממשל האמריקני להתרחק מטימושנקו ולתמוך בממשלה הפרו-רוסית במדינה.

אביגדור ליברמן בביקור בשלומי  (צילום: גיל נחושתן )
ליברמן. הכחיש כל קשר, פרסם הודעה שדומה לזו שבכתב האישום(צילום: גיל נחושתן )

בכתב האישום לא מוזכרת זהותו של הבכיר הישראלי, אך באוקטובר 2012 פרסם שר החוץ באותה התקופה, אביגדור ליברמן, הודעה עם מאפיינים זהים לזו שאלה התייחס כתב האישום. ליברמן הכחיש כל קשר לעניין ואמר כי מעולם לא שוחח עם מנפורט או נפגש עמו. הפנייה לשרת המשפטים נועדה כדי להבהיר מיהו אותו בכיר ולהסיר את החשדות מעליו.

 

בסביבתו של ליברמן הצביעו על כך שהיו עוד שורה של גורמים ישראלים שבאותה העת יצאו נגד ההתפתחויות באוקראינה וכניסתה של מפלגת החירות הניאו-נאצית לפרלמנט. בין השאר, פנה בשעתו מי שהיה יו"ר ועדת העליה והקליטה של הכנסת ח"כ דני דנון לשגריר אוקראינה בישראל ודרש מהרשויות לספק הגנה ליהודים מפני המפלגה האנטישמית שמזכירה את אירופה בשעתה האפלה.

דנון בכנסת. דרש מאוקראינה לספק הגנה ליהודים במדינה מפני המפלגה הניאו-נאצית (צילום: דוברות הכנסת) (צילום: דוברות הכנסת)
דנון בכנסת. דרש מאוקראינה לספק הגנה ליהודים במדינה מפני המפלגה הניאו-נאצית(צילום: דוברות הכנסת)

דנון גם הודיע שהוא שוקל לקיים דיון חירום של הועדה כדי לבחון את הפעולות של ממשלת אוקראינה בטיפול ברצח של רופא יהודי ובפעולות שיש לנקוט כדי למנוע מהמפלגה האנטישמית להגביר את מקרי האנטישמיות נגד יהודים באוקראינה.

 

כמו כן 61 חברי כנסת חתמו באותה העת על עצומה שנשלחה לנשיא הפרלמנט האירופי נגד מפלגת החירות הניאו נאצית והחיבור שלה למפלגת האופוזיציה של טימושנקו.

 

במשרד החוץ סירבו להתייחס לשאלות בנוגע לאותה הודעת גינוי רשמית שפרסם משרד החוץ באוקטובר 2012 ואם נעשתה עבודת מטה מסודרת לפני פרסומה או שמדובר בהנחייה שהגיעה מגורם בכיר כזה או אחר.

 

הפרשה הזאת מעוררת תהיות מאחר שממשלת ישראל נמנעת מלהתמודד עם בעיות הקשורות לאנטישמיות ולהתגברות הכוחות הניאו-נאצים באוקראינה. כך למשל מליצה ניוא-נאצית במדינה עושה שימוש בנשק ובאימונים ישראליים. כמו כן, לא נשמע גינוי חזר מצד ישראל כשנערכה צעדה של ניאו נאצים בעיר לבוב עם מדים של האס.אס., כששדרות מרכזיות בבירה קייבנקאו על שם משתפי פעולה בכירים עם הנאצים או כשחוקק חוק שנועד למנוע ביקורת על הלאומנים האוקראינים ששיפו פעולה עם הנאצים.

 

זהבה גלאון הגיעה לחניכת ארגון
גלאון. "מן הראוי שתיפתח ללא דיחוי חקירה בישראל"(צילום: מוטי קמחי)

בתוך כך, חברת הכנסת לשעבר זהבה גלאון (מרצ) פנתה היום, באמצעות עו"ד איתי מק, ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בבקשה לפתוח בחקירה פלילית נגד אותו בכיר ישראלי שפעל יחד עם מנפורט.

 

במכתב נטען כי הסיוע שנתן הבכיר הישראלי למנפורט, בניגוד לעמדתה הרשמית של ישראל שמעלימה עין מהאנטישמיות והניאו-נאצים באוקראינה, מעלה חשד שהבכיר קיבל תמורה אישית כלשהי. או לכל הפחות שהבכיר ניצל לרעה את משרתו כדי לקדם את האינטרסים של מנפורט ושל רוסיה וגורמים רוסיים באוקראינה.

 

"בנסיבות אלה הנך מתבקש להורות על פתיחה של חקירה פלילית נגד הבכיר הישראלי שהיה מעורב בפרשה החמורה. מן הראוי שתיפתח ללא דיחוי חקירה בישראל, זאת טרם מדינת ישראל תמצא את עצמה שוב כשחקנית מרכזית בחקירה בארה"ב, כפי שקרה בפרשת איראן-קונטרס", נכתב.

 

במקביל, יו"ר המחנה הציוני אבי גבאי פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה לחקור באופן מידי ולחשוף לציבור מיהו אותו בכיר ששיתף פעולה עם מנפורט.

 

גבאי כתב: "כמי שאמון בפועל על שירות החוץ ועל ההגנה על ביטחון המדינה מפני ריגול של מדינה זרה הנך נדרש להתחיל מיידית בהליך בדיקה וחקירה, לבירור אם קיים סוכן זר בשירות מדינת ישראל ואם אכן שימש לטובת קידום אינטרסים זרים. יש חובה לדווח לציבור כולו על תוצאות החקירה ותוצאותיה".

 

ממשרד הביטחון נמסר כי "הגינוי שפרסם בזמנו משרד החוץ היה בנוסח הנכון ובזמן הנכון, כנגד מפלגה אנטישמית שהפיצה את משנתה השטנית בעשרות הזדמנויות. שר הביטחון אביגדור ליברמן אינו מכיר את מנפורט, מעולם לא פגש אותו ומעולם לא דיבר איתו. כל היתר הוא בגדר מדע בידיוני לחובבי קונספירציות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים