שתף קטע נבחר

 

"נציע לארח ביחד את האולימפיאדה": פסגה היסטורית בצפון קוריאה

מנהיגי הקוריאות חתמו בפיונגיאנג על מסמך לחיזוק הקשר ביניהן. שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און הבטיח כי "בעתיד הקרוב" יערוך ביקור היסטורי בסיאול והסכים לסגור את מתחם הניסויים הגרעיניים המרכזי "אם ארה"ב תנקוט צעדים הדדיים". נשיא דרום קוריאה מון: "החל עידן ללא מלחמה"

 

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און ונשיא דרום קוריאה מון ג'ה-אין בפיונגיאנג (צילום: AP)
הסכימו להפוך את חצי האי הקוריאני ל"שטח של שלום". קים ומון(צילום: AP)

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און התחייב היום (רביעי) לפרק את מתקני הגרעין בארצו ולבקר בדרום קוריאה. במסיבת עיתונאים משותפת עם נשיא דרום קוריאה מון ג'ה-אין בפיונגיאנג הודיעו שני המנהיגים כי הם הסכימו להפוך את חצי האי הקוריאני ל"שטח של שלום, ללא נשק גרעיני ואיומים גרעיניים". מון אמר כי "החל עידן ללא מלחמה".

 

ההתקדמות בסוגיית המפתח - הנשק הגרעיני של הצפון - הייתה מוגבלת, אך השניים חתמו על מסמך לחיזוק הקשר בין המדינות. "ההסכם משקף את תקוות העם ורצונו העז לאיחוד מחדש", אמר קים. "העולם יראה כיצד האומה המפוצלת הזאת תוביל את עצמה לעתיד חדש".

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און ונשיא דרום קוריאה מון ג'ה-אין בפיונגיאנג (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און ונשיא דרום קוריאה מון ג'ה-אין בפיונגיאנג (צילום: Getty Images )
(צילום: Getty Images )

בהצהרה משותפת שעליה חתמו שני המנהיגים נאמר כי פיונגיאנג תפעל ל"פירוק קבע" של מתקן לניסויי מנועי טילים ומתקן שיגור במתחם דונגצ'נג-רי שבצפון-מערב המדינה, "בנוכחות מומחים זרים". קים הסכים לסגור את מתחם הניסויים הגרעיניים המרכזי של ארצו "אם ארצות הברית תנקוט צעדים הדדיים".

 

קים אמר כי הוא יבקר בסיאול, בירת דרום קוריאה, "בעתיד הקרוב" ומון הוסיף כי הוא מצפה שהביקור ההיסטורי ייערך עד סוף השנה. אם הביקור אכן יתקיים יהיה זה ביקור ראשון של מנהיג צפון קוריאני בדרום.

 

שני המנהיגים הסכימו גם להקים מתקן שבו יתקיימו מפגשים לאיחוד משפחות בכל עת, לפעול ליצירת כביש ומסילת רכבת שיחברו בין המדינות וכן להגיש הצעה לאירוח משותף של המשחקים האולימפיים ב-2032.

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און ונשיא דרום קוריאה מון ג'ה-אין בפיונגיאנג (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און ונשיא דרום קוריאה מון ג'ה-אין בפיונגיאנג (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

קים כבר התחייב בעבר ל"פירוז מלא של חצי האי הקוריאני מגרעין" בשתי פגישותיו הקודמות עם מון וכן בפסגה ההיסטורית עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בסינגפור בחודש יוני. אלא שמאז לא נערכו דיונים על דרכי יישום ההתחייבויות.

 

ארה"ב דורשת פעולה קונקרטית, כמו חשיפה מלאה של מתקני הגרעין והטילים של צפון קוריאה לפני שתסכים לדרישותיה של פיונגיאנג - הכרזה על סיום רשמי של המלחמה והקלות בסנקציות הבינלאומיות עליה. התחייבותו המחודשת של קים היום עשויה להוביל למומנטום חדש במשא ומתן עם וושינגטון ולהכין את הקרקע לפגישה נוספת שהציע לאחרונה לטראמפ.

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און ונשיא דרום קוריאה מון ג'ה-אין בפיונגיאנג (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

טראמפ בירך על התחייבויותיו של קים ואמר כי הן "מרגשות מאוד". בציוץ בטוויטר הוסיף טראמפ כי "צפון קוריאה מתחייבת מחדש להתפרק מגרעין. עברנו כברת דרך ארוכה".

 

אתמול אמר קים כי הפסגה שערך עם טראמפ סיפקה יציבות במערכת הפוליטית באזור וכי הוא מצפה להתקדמות נוספת בתחום. קים הוסיף כי נשיא דרום קוריאה הוא זה שהפך את הפסגה עם טראמפ לאפשרית.

 

 

בשבוע שעבר קיבל טראמפ מכתב משליט צפון קוריאה שבו האחרון מבקש לקבוע פגישה שנייה בין שני המנהיגים. דוברת הבית הלבן אמרה כי ארה"ב מעוניינת בקיום פגישה נוספת. עדיין לא נמסרו פרטים על מועד ומקום הפגישה.

 

על אף התחייבויותיו החוזרות של קים, בחודש שעבר מסרה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם (סבא"א) כי לא מצאה שום רמזים או הוכחות לכך שצפון קוריאה הפסיקה את פעילותה הגרעינית. בכך, הסוכנות הוסיפה שמן למדורת הספקות בנוגע לאמינותו של קים על כוונתו להיפרד מארסנל הנשק הגרעיני.

 

טראמפ התייחס לכך ואמר כי הוא מאמין שקים נקט צעדים לקראת פירוק מנשק גרעיני, על אף הספק שרבים מטילים באמינותו. טראמפ ציין גם כי "רוב הסיכויים" שהוא ייפגש שוב עם קים.

 

טראמפ וקים חותמים על ההבנות בפסגה    (צילום: רויטרס)

טראמפ וקים חותמים על ההבנות בפסגה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מאז פסגת קים-טראמפ המדינה המבודדת לא סיפקה מידע או הוכחות לנכונותה לוותר על נשקה באופן חד-צדדי, כפי שדורש הממשל האמריקני. שורש המחלוקת בין שתי המדינות טמון בתזמון הכרזת השלום - בפיונגיאנג מתעקשים כי התנאי להתפרקות מגרעין הוא הכרזה על סיום הסכסוך, אך בממשל טראמפ מבהירים כי לפני שהנשק הקטלני לא יושמד והמשא ומתן לא יתקדם - התהליך לא יתקדם.

 

במסגרת הפשרות האמריקניות, טראמפ הסכים לבטל את האימונים הצבאיים המשותפים עם דרום קוריאה - אך המשיך בתמרונים אוויריים באזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים