מינוף ההצלחה
מינוף פיננסי מגדיר את היחס בין המשאבים שאתה מביא לאלה שאתה מגייס מאחרים. מה לגבי מינוף בתחום האישי?
בהתחלה אי אפשר היה להגיד שהסתיו הגיע גם לישראל. אני נמצא כאן כבר כמעט 10 ימים, אחרי שעברתי במדינות אירופה שהבהירו באופן שאינו משתמע לשתי פנים שהסתיו כבר מזמן שם. כשהמטוס נוחת בישראל זה כבר סיפור אחר, זה עולם אחר, החום הרב מראה שהקיץ התבסס כאןואין סימן שהוא מתכוון לפנות את מקומו לשום עונה אחרת. זה היה המצב עד ערב יום כיפור. הייתה לי תחושה שמשהו קרה, הקיץ בחר להישבר ולאפשר לסתיו הנוגה להראות את פניו.
מזג האוויר הסתווי והידיעה שאני מתוכנן לחזור לניו יורק בימים הקרובים, גרמו לי לחשוב שאולי קצת לפני שאני חוזר, זאת יכולה להיות הזדמנות מצוינת להיפגש עם כמה חברים בפארק הירקון, לבדוק איך הולכים להתחיל את השנה.
אין כמו להתחיל את השנה בצורה בהירה ולדעת מה רוצים להשיג בסוף השנה, או לפחות לדעת מה מבחינתו ייחשב המאה אחוז שלנו. זה היה בשעות הבוקר המוקדמות, מזג האוויר סתווי ונעים, שמיים נקיים מכל ענן. נפגשנו לעשות תרגיל בתחום ההתפתחות האישית ולהתעדכן בחומרים חדשים.
בחרנו לשבת באזור שבע תחנות. מי שלא מכיר, זה אזור שאליו מתנקזים כמה מקורות של מים שמוזרמים לירקון, במקום יש עשרות בעלי חיים שונים והמון ברווזים ועופות מים מאוד מעניינים. החברים הגיעו ופתחנו שולחן עם ארוחת בוקר בריאה בסגנון ישראלי.
ואז התחיל הסבב. כל אחד התבקש לציין מהו הדבר הטוב ביותר שקרה השנה ומהו הדבר הכי פחות טוב שקרה השנה. במסגרת הסבב דיברו האנשים על דברים נפלאים שקרו להם השנה כמו חתונה של ילד, לידה של נכד והיה אפילו מישהו שסיפר על פרסום ספר. בצד הדברים הפחות נעימים שקרו השנה היו שציינו מחלה של בן משפחה, פטירה של חבר קרוב ואף גירושין.
בתום החלק הזה עברנו לעשות את תרגיל המניפה, תרגיל מאוד מעניין שאני מציע לכם לאמץ ולעשות עם היקרים לכם. אני אנסה להסביר לכם איך לעשות את התרגיל ומקווה שתצליחו להבין.
יש להצטייד בשני דפים נייר חלקים.על גבי דף נייר יש לרשום מדדים שונים בשלושה תחומים החשובים לכם לדוגמה:
מדדים בתחום האישי:
המשקל שלי בראש השנה
מספר הימים בהם הלכתי לחדר כושר
מספר הפעמים שרצתי בחוץ
מספר הספרים שקראתי
כמות הסרטים/ הצגות שראיתי
כמה כסף הרווחתי/ חסכתי השנה
מדדים בתחום של מערכות היחסים:
מספר הפעמים שיצאתי לערב רומנטי
מספר ארוחות שישי שבליתי עם המשפחה /חברים
מספר הפעמים שעשיתי משהו מיוחד עם הילדים
מספר הפעמים שארגנתי ארוחת חג /יום הולדת
מספר הימים שבהם לא פגעתי באחרים
מספר האנשים שעזרתי להם למצוא עבודה/ זוגיות
מדדים בתחום אני הקהילה והעולם:
מספר הפעמים שהתנדבתי השנה
מספר הימים שבליתי בחיק הטבע
אפשר להוסיף עוד דברים שאינם מופיעים ברשימה.
מה שנשאר עכשיו לעשות זה לבחור בסה"כ עשרה מדדים מבין כל התחומים ולרשום ליד כל אחד מספר בין אחד לעשר.
לוקחים דף חדש ומחלקים אותו לעשר עמודות לאורך וארבע עמודות לרוחב, כל עמודה לאורך מציינת מדד, ליד כל מדד מציינים את מספר הפעמים שהדבר קרה בשנת החולפת. לדוגמה, מספר הימים בהם התאמנתי עומד על 100.
לעמודות הרוחב תפקיד אחר, הראשונה מציינת את השנה שעברה, כלומר את תמונת המצב לשנת תשע”ח. העמודה שאחריה תציין מה באמת הייתם רוצים שיקרה, לדוגמה אם הייתי רוצה להתאמן 200 ימים. העמודה השלישית תציין מהו הציון שאתם נותנים לעצמכם בהתרחש המקרה - מספר המצוין בעמודה הקודמת. נניח שלהתאמן 200 ימים זה 100% אז זהן הציון שתנו לעצמכם.
בעמודה הרביעית והאחרונה רושמים את המספר שמשקף עבורכם את המאה אחוז שלכם. כלומר מהו מדד המאה שלכם. ככה מקבלים תמונה ברורה המשקפת את הדברים החשובים לכם לשנה הבאה, כשהתוכנית מגובה במספרים ובאחוזים. נכון, זה נשמע טיפה מסובך אבל זה בעצם תרגיל פשוט.
בסופו של התרגיל מקבלים מעין מניפה של המדדים החשובים שלכם עם ההישגיים של השנה שחלפה ואיך הייתם רוצים לסיים את השנה הבאה.
האמת שזה ממש לא משנה איך תעשו את התרגיל, בצורה כזאת או אחרת, העיקר שנדע איפה אנחנו עומדים ולאן אנחנו רוצים להגיע.
כל חייל שיוצא לניווט מסתייע במפה, ומסתייע בסימני דרך שעוזרים לו להבין שהוא בדרך ליעד שלו.
מה שאני מציע לכולנו זה בעצם לבנות לעצמנו את המתווה של איפה אנחנו היום, ולאן אנחנו רוצים להגיע. כי אם אנחנו לא נעשה זאת לעצמנו, אחרים יעשו זאת בשבילנו ולא בטוח שהמטרות שלנו ושל האחרים הם עומדות בקנה אחד.
אז אם בחרתם בהצעה שלי, השלב הבא זה להעביר את המספרים החדשים למסמך חדש ולרשום לעצמכם מהם התחנות שבהןתבדקו את עצמכם. אם רשמתם לעצמכם שבדעתכם לקרוא השנה 12 ספרים, והחלטתם שזה יהיה ספר אחד לחודש, אז כדאי לבדוק בתאריך מסוים איפה אני עומד/ת ביחס למספר הזה. אם לא נמדוד לעולם לא נדע אם הגענו.
אני אומר לכו על זה ושתהיה שנה נפלאה.