כינוס היסטורי: שרות החוץ של העולם נפגשו בקנדה
19 שרות חוץ דנו בין היתר בחיזוק הדמוקרטיה, בקידום השלום והביטחון ובמניעת אלימות מגדרית: "נשים הן המפתח למציאת פתרונות". אף שהכנס נועד לנשים בלבד, יפן החליטה לשלוח את שר החוץ שלה
שרות חוץ מרחבי העולם נפגשו ביום שישי האחרון בקנדה, בכינוס ראשון מסוגו. במפגש ההיסטורי שנערך במונטריאול השתתפו יותר ממחצית מהדיפלומטיות המובילות על הגלובוס.
שרת החוץ של קנדה, קריסטיה פרילנד, אמרה בפתח הפסגה כי "נשים הן המפתח למציאת פתרונות לאתגרים הפוליטיים, הכלכליים והחברתיים הניצבים בפני החברות שלנו".
הפסגה נמשכה יומיים והתמקדה בארבעה נושאים: נשים בפוליטיקה ועמדות מנהיגות; חיזוק הדמוקרטיה; קידום השלום והביטחון; ומניעת אלימות מגדרית.
"זה אירוע היסטורי", אמרה פרילנד. לדבריה, הכינוס "לא נועד ליצור גטו ורוד. בדיוק להפך. מדובר בהדגשת החשיבות, התפקיד והזכויות של נשים ונערות בעולם. בדרכים שבהן נשים בעמדות מנהיגות יכולות להיות מעורבות במיוחד בשמירה על זכויות אלה".
פרילנד ושרת החוץ של האיחוד האירופי פדריקה מוגריני, שאירחו את הפסגה, הביעו תקווה כי זו תהיה תחילתה של מסורת של שיתוף פעולה בין שרות.
בכנס השתתפו שרות החוץ של 17 מדינות נוספות: אנדורה, בולגריה, קוסטה ריקה, קרואטיה, הרפובליקה הדומיניקנית, גאנה, גואטמלה, הונדורס, אינדונזיה, קניה, נמיביה, נורבגיה, פנמה, דרום אפריקה, רואנדה, סנט לוסיה ושבדיה.
אף שהכנס נועד לנשים בלבד, יפן החליטה לשלוח את שר החוץ שלה, טארו קונו, שהשתתף בחלק מהאירועים. סוכנות הידיעות היפנית "ג'יג'י" דיווחה כי קונו הגיע לכנס "כדי להדגיש את העמדה החיובית של ראש הממשלה היפני שינזו אבה כלפי קידום צעדים להעצמת נשים". עם זאת, ממשלתו של אבה נשלטת בידי גברים, עם שתי נשים בלבד שמכהנות כשרות.
בתום הפסגה התחייבו המנהיגות להיפגש באופן סדיר - אם כי באופן לא רשמי – במהלך השנה הבאה. "שתלנו זרע שיגדל לצמח עם פרחים יפים", אמרה מוגריני.