"סיכוי שווה" לעבודה גם לבעלי מוגבלויות
בדף הפייסבוק והלינקדאין של "סיכוי שווה" מתפרסמים מאות סיפורים של מחפשי עבודה עם מוגבלות במטרה לשלבם בשוק העבודה. ובמקביל - מאות הצעות עבודה שמיועדות רק לאנשים עם מוגבלות בחברות מהגדולות במשק. עכשיו הקבוצה, המורכבת ממתנדבים בלבד, מתחדשת באתר שווה
סיכוי שווה היא קהילה וירטואלית, הפועלת בהתנדבות מלאה ללא תקציב, מנגנון או משכורות, במטרה לייצר סדר יום לאומי חדש שדורש שילוב של אנשים עם מוגבלות בעבודה, ועל ידי כך גם בחברה.
האסטרטגיה של הקבוצה, שאינה עמותה, היא התמקדות במרחב הציבורי - בזירה התקשורתית, אבל גם בזירה הפרלמנטרית, הזירה הפוליטית, הרשתות החברתיות השונות, נטוורקינג חזק ועבודת שטח באמצעות הפעלת לחץ לטיפול בסוגייה הכואבת הזו.
לפי מחקר שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בדצמבר 2017, ל- 14% מאזרחי ישראל בני 20 ומעלה (בערך 751 אלף איש) יש מוגבלות תפקודית חמורה. מדובר בכוח משמעותי ובהרבה מאוד אנשים. אנשים עם מוגבלות מתקשים להשתלב בשוק העבודה בגלל סטיגמות ודעות קדומות שיש כלפיהם ובעיקר בגלל חסמים שחוקי המדינה מטילים עליהם כדוגמת בחוק לרון.
לפי אותו מחקר 52% מהאנשים עם מוגבלות חמורה בגיל 64-25 אינם בכוח העבודה, לעומת 17% בשאר האוכלוסייה. אלה שכבר מצליחים להשתלב בעבודה מרוויחים מעט מאוד: 33% מהאנשים עם מוגבלות חמורה משתכרים עד 5,000 שקלים בחודש, לעומת 20% בקרב השאר.
על דף הפייסבוק של הקבוצה נמנים כבר חברים 54,000 חברים ובלינקדאין 12,000 נוספים. שם התפרסמו מאות סיפורים של מחפשי עבודה עם מוגבלות במטרה לשלבם בשוק העבודה, ובמקביל - מאות הצעות עבודה המיועדות רק לאנשים עם מוגבלות בחברות מהגדולות במשק.
"מאז הקמת 'סיכוי שווה' כבר הועסקו כ-250 עובדים חרוצים אשר הכניסו איתם את המיוחדות שלהם למקומות עבודה רבים וזאת בזכות מעסיקים ומועסקים יחודיים שמאמינים כי מקום העבודה נשען על האנשים שבונים אותו, שנותנים מעצמם, ובכך הופכים אותו ליותר ממקור הכנסה בלבד, אל מקום שבאים אליו עם חיוך ומאמינים בדרכו האנושית של כל עובד", מספרים חברי הקבוצה.
האתר החדש נבנה בהתנדבות על ידי חברת מרקטביז ואלון סלס. חברת מרקטביז שייכת לדני ועמית בוברוב. לדני, אלוף ישראל בטניס שולחן, מחלה גנטית מלידה המפריעה בהליכה ובפעולות נוספות. אלון סלס, ממנהלי סיכוי שווה, הוא מקים עמוד הלינקדאין ואב לשני ילדים עם לקות שמיעה גנטית.
קבוצת מתנדבים, לא חברת כוח אדם
במסגרת הפעילות ההתנדבותית של חברי הקבוצה להעלאת מודעות הציבור לנושא העסקת אנשים עם מוגלבות במשק הישראלי, הם מקיימים הרצאות ייעודיות, משתתפים בכנסים מקצועיים ומדברים גם בבתי ספר על נגישות, אהבת והכלת האחר, על כך שכולנו שונים אבל דומים.
"בסיכוי שווה התפרסמו מאות סיפורים של מחפשי עבודה עם מוגבלות במטרה לשלבם בשוק העבודה. ובמקביל – מאות הצעות עבודה שמיועדות רק לאנשים עם מוגבלות בחברות מהגדולות במשק. וזה עובד", מספר אורן הלמן, מייסד "סיכוי שווה", אב לילדה בחינוך המיוחד וסמנכ"ל שיווק ורגולציה בחברת החשמל.
"מבקר המדינה קבע שהמשק מפסיד כתוצאה מאבטלה של אנשים עם מוגבלות 5 מיליארד שקלים כל שנה, ומחקר של משרד הכלכלה קבע שהמשק מפסיד כל שנה 7.5 מיליארד שקלים כתוצאה מכך שמשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים נפלטות משוק העבודה.
האתר החדש הוא עוד אמצעי וירטואלי ליצור איתנו קשר ולסייע לאנשים עם מוגבלות שרוצים לעבוד למצוא עבודה, ומצד שני לסייע למעסיקים שמחפשים עובדים עם מוגבלות- לאתר אותם. חשוב לציין" הוא מסכם, "אנחנו לא חברת כוח אדם. אנחנו קבוצה של מתנדבים שמה שמגבש בינינו זהו הרצון והשאיפה ליצור סיכוי שווה. לכולם".
- היכנסו לאתר החדש של סיכוי שווה.