רוכב קורקינט חשמלי פגע בבן 4 - וברח
אביו של הילד, שנפגע בטיילת בתל אביב, סיפר על רגעי האימה: "צעקתי לו, 'תעצור, פגעת בו'. הוא כבר התחיל לצבור תאוצה". בהמשך הציע לנהג להגיע ולהתנצל: "קפוץ לשתות קפה אצלנו. תראה בעיניים שלך את הילד". המשפחה הגישה תלונה במשטרה
בילוי בטיילת בחוף תל אביב כמעט הסתיים באסון: גלעד סממה, אשתו רחלי וילדיהם עומר בן הארבע וזאב בן השלוש טיילו שם שלשום (שבת), אך רוכב קורקינט חשמלי הגיח מולם ופגע בבנם בן הארבע בראשו. היום הגישה המשפחה תלונה במטה מרחב ירקון של המשטרה.
למרות בקשות חוזרות ונשנות שהפנו בני המשפחה ועוברים ושבים לרוכב שיזדהה, הוא נמלט משם. אמבולנס שהגיע למקום פינה את עומר לבית חולים ולאחר שעות ארוכות בחדר המיון שוחרר הילד לביתו בפתח תקווה.
הרוכב נסע על הטיילת ולא על שביל האופניים המוסדר שצמוד לה, כפי שמתבקש בחוק. בשיחה עם ynet סיפר סממה כי מדובר היה "באירוע קשה ומפחיד". עוד סיפר האב: "שביל האופניים היה ממש קרוב. כל הזמן נזהרנו שהילדים לא ייכנסו לשביל. כנראה היה לו קצת עמוס אז הוא חתך דרך המדרכה במהירות - ונכנס בילד. צעקתי לו 'תעצור, פגעת בילד', והוא כבר עם הקורקינט התחיל לצבור תאוצה".
בפוסט ארוך שפרסם האב בפייסבוק הוא תיאר את השתלשלות האירוע: "עומר שלנו נפגע היום מקורקינט חשמלי שטס על המדרכה. פסגת הפחד מה שעובר בראש כשאתה רואה אותו נזרק מהפגיעה", כתב סממה בתחילת הפוסט. "התסכול לא מרפה: כיצד אדם בורח מהזירה כשהוא פוגע בילד בן 4???".
האב המודאג כתב כי ביקש מהנהג הפוגע להזדהות, אך הוא מצדו - החל במנוסה. "רבים מגיעים לעזור. כולם דורשים ממנו להזדהות וחוסמים את נתיב הבריחה שלו. הוא מתחיל להיות אלים. מנופף באגרופים ובעיטות לכל עבר", שיתף סממה. בהמשך החל רוכב הקורקינט לבעוט לכל עבר וכך כמעט פגע גם בבנו הקטן בן השלוש, שהיה על ידיו.
למרות ניסיונות הסיוע של כמה מהנוכחים בזירה, הצליח הרוכב להימלט משם. "השוטרים שהגיעו ביקשו שאגיש תלונה רשמית. זה יאפשר להם לצפות בכל המצלמות שיש באזור. ויש לא מעט שהיו מכוונות לאירוע".
לצד הכעס והדאגה לבנו הציע סממה מסר מפייס. בפנייה לרוכב עצמו בפוסט שפרסם קרא לו לקבל אחריות ולהגיע לבקר את הילד שנפגע. "קפוץ לשתות קפה אצלנו. תראה בעיניים שלך את הילד שפגעת בו. תשאל לשלומו. תתעניין בו. אני מבטיח שנבטל כל תלונה או פנייה לרשויות אם תעשה זאת", סיכם האב את דבריו.
סממה סיפר כי הרוכב הפוגע "נראה נורמלי לחלוטין, לא כמו איזה פרחח. סטודנט כזה. כל הסיטואציה גרמה לו להיות סוג של עבריין". עוד אמר: "יצאנו משם במצב שבו אנחנו מודים שזה מה שקרה ולא מעבר לזה. כל הסיפורים אופניים חשמליים מובילים לכך שכשאתה רואה את זה קורה אתה אומר, 'הפכתי לסטטיסטיקה'. בשנייה".
מהמשטרה נמסר: "עם קבלת תלונה במשטרה נפתחה חקירה אשר עדיין מתנהלת בימים אלו, ומטבע הדברים לא נפרט אודותיה. למרות האמור נדגיש כי המשטרה תחקור את האירוע ביסודיות כדי להגיע לחקר האמת ולאתר את הרוכב הפוגע אשר נמלט ולא הושיט סיוע".
עוד נמסר כי "משטרת ישראל מבצעת אכיפה אינטנסיבית נגד ביריונות בכביש, ובכלל זאת נעשית פעילות אכיפה מוגברת וממוקדת להבטחת רכיבה בטוחה בקורקינטים ואופניים חשמליים. במחוז תל אביב נרשמו מתחילת שנת 2018, יותר מ-15 אלף דוחות נגד רוכבי אופניים חשמליים ורוכבי קורקינטים חשמליים, אשר רכבו שלא על פי החוק. אם הם קטינים - האכיפה מתבצעת נגד הוריהם. על רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים חלה חובת חבישת קסדה. על פי הוראות החוק, הרכיבה על אופניים חשמליים וקורקינטים חשמליים מותרת רק ממגיל 16. הרכיבה מותרת על השבילים הייעודיים, ובהיעדרם - על הכביש".