שתף קטע נבחר

 

אינדונזיה: קולות הלכודים נדמו, הרשויות לא מצליחות להגיע לאזורי הצונאמי

צוותי החילוץ עובדים מסביב לשעון בניסיון להגיע אל כל הלכודים בעקבות רעש האדמה שפקד את מדינת האיים. "הלכודים ניסו להאיר עם הטלפונים, אבל בבוקר כבר לא ראינו כלום". הנשיא מתריע על מחסור חמור בציוד: "התנאים לא מאפשרים לנו להתקדם"

 

 

ההריסות באינדונזיה    (צילום : רויטרס)

ההריסות באינדונזיה    (צילום : רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המחלצים באי סולוואסי ממשיכים במאמצים לאיתור וחילוץ הקורבנות בצונאמי שהכה באינדונזיה לפני שלושה ימים בעקבות רעש האדמה האדיר בעוצמה 7.5 דרגות.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

מרבית האזורים עדיין אינם נגישים בעקבות קריסת הכבישים ומערכות התקשורת, וחיל האוויר המקומי, יחד עם מטוסי נוסעים, מספקים את הציוד ההומניטרי לעיר פאלו, שבה מתגוררים יותר מ-380 אלף תושבים, ולכפרים שסביבה.

 

ההרס באינדונזיה בעקבות רעידת האדמה והצונאמי (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ההרס באינדונזיה בעקבות רעידת האדמה והצונאמי (צילום: רויטרס, Antara Foto/Muhammad Adimaja)
(צילום: רויטרס, Antara Foto/Muhammad Adimaja)

אינדונזיה צונאמי צונמי מפה ()

סוכנות החירום הלאומית מסרה כי לפחות 832 בני אדם נהרגו ברעידת האדמה וכתוצאה מגלי הצונאמי ששטפו את האי. לפי הסוכנות, למחוזות דונגאלה, סיגי ופאריגי מוטונג, שבהם מתגוררים כ-1.2 מיליון בני אדם, עדיין לא הושגה גישה מלאה. בתי החולים המקומיים, שחלקם נפגעו גם הם ברעידת הדמה, קורסים תחת העומס.

 

על פי ההערכות ברשיות המקומיות, מספר ההרוגים עוד צפוי לזנק עם מציאת הקורבנות שנקברו תחת הבניינים. עשרות גופות כוסו ביריעות בד צהובות וכחולות ברחובות העיר פאלו, וגורמים ברשויות אמרו לסוכנות הידיעות AP כי הם פועלים לחילוץ של לפחות 300 גופות שנמצאו בקבר אחים.

 

מרבית תושבי פאלו הם מוסלמים, וראש הסוכנות הלאומית לשיקום אסונות אמר כי "עדיין מוקדם לדעת מתי ייערכו ההלוויות, אבל זה חייב לקרות בהקדם האפשרי מנסיבות בריאותיות, אך גם דתיות".

 

"האדמה פשוט התרוממה וברגע אחד התרסקה למטה", סיפר בדמעות נור עידנא, תושב האזור. "כל כך הרבה אנשים פשוט נלכדו ונקברו תחת בתיהם. לא יכולתי לעשות כלום". עידנא הוסיף כי עם רדת החשיכה, כמה מהלכודים הפעילו את פנסי הטלפונים הניידים על-מנת לסמן את מיקומם, אך כבר בבוקר שאחרי אורות הפנסים כבר לא האירו.

ההרס באינדונזיה בעקבות רעידת האדמה והצונאמי (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

 

תיעוד גלי הצונאמי ברגע הפגיעה

תיעוד גלי הצונאמי ברגע הפגיעה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההרס באינדונזיה בעקבות רעידת האדמה והצונאמי (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ההרס באינדונזיה בעקבות רעידת האדמה והצונאמי (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
ההרס באינדונזיה בעקבות רעידת האדמה והצונאמי (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
צוותי החילוץ פועלים גם בבית המלון רואה-רואה, ששמונה קומותיו קרסו לחלוטין, לאחר ששלשום נשמעו קולות של ניצולים שנקברו תחת ההריסות. ארגון החילוץ הלאומי פרסם תמונות של צעירה כבת 25 שחולצה מהמקום בחיים - וכעשרה מחלצים לבושים באוברולים כתומים סוחבים אותה על אלונקה.

 

למרות התקווה הקלושה למציאת לכודים חיים, בשעות האחרונות הקולות מתוך ההריסות כבר נדמו. גורמים רשמיים בקרב המחלצים מסרו כי על פי ההערכות, כ-50 בני אדם לכודים במקום. "אנחנו מנסים הכל. כרגע אנחנו מתמקדים בהצלת חיי אדם", אמר מוחמד סיאוגי, ראש צוות החילוץ. הציוד הכבד כבר בדרך אלינו".

 

ההרס לאחר רעידת האדמה באינדונזיה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ההרס לאחר רעידת האדמה באינדונזיה (צילום: AP)
(צילום: AP)

מחלצים נוספים תועדו כשהם מנסים להגיע לנערה בת 15 שנלכדה מתחת לבטון שמחץ את בני משפחתה בביתם שבפאלו. רגליה של הנערה נלכדו מתחת להריסות, כשלצידה שכבו אמה ואחייניתה ללא רוח חיים.

 

המחלצים ניסו במקביל להגיע לצנרת המים בבית הנערה בעקבות צינור שדלף - מחשש שהיא תטבע בתוך ביתה. במהלך העבודות לחילוץ הנערה ניסו המחלצים להשאיר אותה בהכרה - והתושבים הביאו למקום אוכל ומים עבורה.

 

נשיא אינדונזיה, ג'וקו ווידודו, אמר אתמול כי מרבית הקשיים של המחלצים נובע ממחסור בציוד כבד. "אנחנו עומדים בפני הרבה אתגרים", אמר ווידודו. "יש לנו עוד הרבה עבודה, אבל התנאים לא כל כך מאפשרים לנו להתקדם".

לדבריו, הרשויות ממשיכות לספק ציוד מכני לאזורי ההרס כדי להמשיך בחילוץ גם היום. הרשויות פועלות גם לאספקה של ציוד רפואי, דלק, מים ומומחים שיסייעו בחילוץ.

 

כ-260 מיליון בני אדם מתגוררים באינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה ביותר בעולם שמורכבת מ-17,000 איים שמתפרסים למרחק זהה לזה שבין ניו יורק ללונדון.

 

מדינת האיים שוכנת בטבעת האש המאופיינת ברעידות אדמה ובהתפרצויות געשיות רבות. בדצמבר 2004 הורגשה במערב המדינה רעידת אדמה בעוצמה 9.1 שגרמה לצונאמי הגדול וליותר מ-230 אלף הרוגים. באוגוסט האחרון אירעה רעידת אדמה עוצמתית שגבתה את חייהם של 505 בני אדם.


פורסם לראשונה 30/09/2018 23:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מאות הרוגים באינדונזיה
צילום: AFP
מומלצים