שתף קטע נבחר
 

ארה"ב וקנדה הגיעו להסכם סחר חדש שיחליף את NAFTA

ההסכם שהושג הלילה יסדיר סוגיות שהיו במחלוקת בין הצדדים, בין היתר בכל הנוגע לסחר במוצרי חלב ויגביל את יצוא כלי הרכב מקנדה לארה"ב. קנדה נותרה במידה רבה לבדה, לאחר ששתי שותפותיה להסכם הקודם, ארה"ב ומקסיקו, כבר חתמו על הסכם חדש לפני יותר מחודש

ארה"ב וקנדה הגיעו להסכם שיחליף את הסכם הסחר החופשי של צפון אמריקה (NAFTA) שיצר אזור סחר חופשי בין ארה"ב, מקסיקו וקנדה - כך מדווח אתר CNBC.

   

ההסכם החדש יכונה USMCA והנוסח שלו צפוי להתפרסם בתוך מספר שעות. בכוונת מנהיגי שלושת המדינות לחתום על הסכם הסחר החדש לפני סוף נובמבר, מועד שלאחריו יוגש ההסכם לקונגרס.

   

נשיא ארה
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כשהצהיר על ביטול הסכם הסחר(צילום: רויטרס)

 

ארה"ב ומקסיקו הגיעו להסכם סחר מחודש: "נשמיד את NAFTA"

 

הסכם NAFTA הוותיק, שנחתם בין ארה"ב, קנדה ומקסיקו, נכנס לתוקף בשנת 1994 יחד עם שני הסכמים משלימים שדנו בנושאי איכות סביבה ותעסוקה. ההסכם נועד להסדיר גם את מעבר כוח האדם והסחורות בין ארה"ב ומקסיקו.

  

במונחי שווי כוח הקנייה של התוצר המקומי הגולמי של חברות ההסכם, NAFTA הוא גוש הסחר החופשי הגדול בעולם ובמונחי תמ"ג נומינלי הוא שני רק לאיגוד הסחר החופשי האירופי.

  

דונלד טראמפ על ביטול הסכם הסחר לפני כחודש    (צילום: רויטרס)

דונלד טראמפ על ביטול הסכם הסחר לפני כחודש    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

במסגרת ההסכם החדש שהושג בין ארה"ב וקנדה, תינתן לקנדים יותר נגישות לרפתות בארה"ב. במקביל הסכימה קנדה להסדר שיגביל באופן אפקטיבי את היצוא של כלי רכב מקנדה לארה"ב ויגן על תעשיית הרכב האמריקאית.

  

בכיר בממשל האמריקאי מסר כי ההסכם "יאזן מחדש את יחסי הסחר שלנו עם מקסיקו וקנדה, בין היתר באמצעות הסדרים חדשים שרלוונטיים בעיקר לתעשיית הרכב והחלב".

  

ההסכם הופך את הסכם NAFTA הוותיק למודרני יותר באמצעות הוספת חלקים הנוגעים לסחר דיגיטלי וקניין רוחני. בכיר אמריקאי שצוטט באתר CNBC התייחס גם ליכולת לאכוף את ההסכם והדגיש כי מדובר ב"אחד מהסכמי הסחר הכי ברי-אכיפה שחתמנו עליהם".

 

בקונגרס היו נגד השארתה של קנדה מאחור

"זה הולך להיות אמיתי ולשנות את חייהם של אנשים רבים, והולך להפוך את כלכלת ארה"ב טובה וחזקה יותר", אמר. ההסכם החדש יועמד לבחינה מחודשת של הצדדים בכל שש שנים, מה שלדברי הבכיר יאפשר לארה"ב לוודא שההסכם אכן משיג את מטרותיו.

  

סוגיית אכיפת ההסכם עמדה במרכז הצהרה על ההסכם שמסר חבר ועדת הכלכלה של הסנאט רון ויידן: "כפי שאמרתי פעמים רבות, הסכם NAFTA היה צריך כבר מזמן שיפוץ משמעותי. המבחן האמיתי עבור כל הסכם שיחליף את NAFTA הוא היכולת לאכוף את ההסכם, במיוחד בכל הנוגע להבטחות להגן על זכויות עובדים והסביבה. לאזרחי ארה"ב נמאס לשמוע נאומים על היתרונות של הסכמי סחר חדשים, כשההסכמים בפועל לא נאכפים וההזדמנויות שנעוצות בהם לא מושגות".

  

המגעים בין הצדדים להסכם ההסכם תפסו תאוצה לפני הדד-ליין שנקבע ל-30 בספטמבר. קנדה, שותפת הסחר השנייה בגודלה של ארה"ב, נותרה לבדה כאשר ארה"ב ומקסיקו השיגו הסכם ראשוני בסוף אוגוסט שיחליף את NAFTA. לאחר צעד זה, קנדה היתה צפויה להצטרף לשיחות, והצדדים נמנעו מלדון על סוגיות הנוגעות לסחר ההדדי במוצרי חלב.

  

נציב הסחר האמריקאי רוברט לייטייזר אמר כי הוא היה מוכן "לזוז קדימה רק עם מקסיקו", אך מספר חברים בקונגרס - שאמור לאשר את ההסכם - היו נגד הותרתה של קנדה מאחור.

  

ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו אמר לכתבים בניו יורק השבוע כי ממשלתו "תמשיך לעבוד על מגוון רחב של אלטרנטיבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
צילום: AP
מומלצים