שתף קטע נבחר

 

מחשש לחייהם: אונר"א פינתה 10 עובדים בינ"ל מרצועת עזה לישראל

בצעד חריג פינתה סוכנות הסעד והסיוע לפליטים פלסטינים את עשרת העובדים - פקידים בכירים במטה שבעזה - לישראל דרך מעבר ארז. הסיבה: איומים והטרדות שספגו מעובדי הסוכנות הפלסטינים ברצועה, שמחו על הקיצוצים ותוכנית הפיטורים שאונר"א הוציאה לפועל

פרסום ראשון: סוכנות אונר"א (סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטי פלסטינים) החליטה, בצעד חריג, לפנות 10 עובדים בינלאומיים מטעמה שמוצבים ברצועת עזה מחשש לשלומם - זאת לאחר שקיבלו איומים על חייהם וסבלו מהטרדות על ידי עובדי אונר"א פלסטינים מרצועת עזה, שמחו על הקיצוצים ותוכנית הפיטורים שהסוכנות הוציאה לפועל ברצועת עזה. עשרת העובדים, פקידים בכירים בסוכנות, חולצו מרצועת עזה לישראל היום (ב') דרך מעבר ארז - למרות שהוא סגור בשל חג הסוכות. ישראל נעתרה לבקשה.

הפגנה על סוכנות אונר
מחאה מול סוכנות אונר"א בעזה

הפגנה על סוכנות אונר

הפגנה על סוכנות אונר

היום פתחו עובדי אונר"א בשביתה כללית, במחאה על פיטורי 100 עובדים פלסטינים של הסוכנות ברצועת עזה. מלבד ההפגנות מול מטה אונר"א, חסמו עובדים את הכניסה למלון "א-דירה" בעזה בעת שראש אונר"א בעזה, מתיאס שמאלה, קיים במקום פגישה עם קצין הביטחון של הסוכנות. מנגנוני הביטחון של חמאס הגיעו לפתח המלון כדי למנוע פריצה של המפגינים פנימה.

 

מעבר ארז. ארכיון (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מעבר ארז. ארכיון(צילום: רועי עידן)

המפגינים נשכבו מתחת לגלגלי מכוניתו וחסמו אותה בגופם. כאמור, לנוכח ההסלמה במחאות ומחשש לשלומם של העובדים הזרים - הוחלט לחלצם מהרצועה.

 

לפי שעה, ראש אונר"א וסגנו עדיין נמצאים בשטח הרצועה, אך על פי מקורות שונים יתכן שגם הם יפונו מרצועת עזה בהמשך היום כדי למנוע פגיעה פיזית בהם.  

 

מתאם פעולות הממשלה בשטחים מסר כי "בשעה האחרונה פונו מרצועת עזה לישראל כמה עובדי אונר"א אשר מחזיקים באזרחות זרה. זאת בעקבות המתיחות ברצועה על רקע המשבר הכספי של אונר"א ומחשש לביטחונם של העובדים הזרים. נדגיש כי ארגון הטרור חמאס לא מנע את גילויי האלימות שהופנו כלפי העובדים הזרים של סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם ברצועת עזה".

 

איאד אל-בוזום, דובר משרד הפנים בשליטת חמאס ברצועת עזה, מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי "המשרד מחויב לביטחון עובדי אונר"א". אל-בוזום הוסיף כי "בעקבות הפיטורים האחרונים ברצועה, היה כעס בקרב העובדים. לא נאפשר להפגנות הללו להתפתח ולא נאפשר אף מתקפה על עובדים או מתקנים של הסוכנות".

פיטורים באונר
(צילום: AP)

פיטורים באונר
(צילום: AFP)

אונר
(צילום: AFP)

המשבר הכלכלי שאליו נקלעה אונר"א, בעקבות קיצוץ הסיוע האמריקני לארגון, הובילה לפיטוריהם של מאה עובדים בסוכנות בגדה המערבית וברצועת עזה.

 

ההחלטה על הפיטורים הייתה ידועה כבר כמה שבועות, אחרי שהנציב הכללי של אונר"א, פייר קראהנבול, הודיע כי נתח התקציב המיועד לגדה ולרצועה נגמר בחודש יוני, וכי הוא אישר לפנים משורת הדין לקחת מקדמות מהתקציב כדי לאפשר את המשך הפעילות התקינה של אונר"א עד לסוף חודש יולי. היום, כאמור, קיבלו מאות עובדים מכתבי פיטורים.

 

תגובת העובדים הפלסטינים לבשורת הפיטורים הייתה קשה. כבר כמה חודשים שהם מנהלים מאבק אלים בחלקו נגד ההחלטה לפטר חלק מהם. בחודש יולי הם חסמו את מטה הסוכנות ברצועת עזה, תוך שדרשו את פיטוריו של מנהל אונר"א ברצועה. חלק מהעובדים שקיבלו מכתבי פיטורים נזקקו לטיפול רפואי אחרי שחשו ברע והתעלפו. אחדים אף שפכו על גופם בנזין בניסיון להצית את עצמם וניצלו בידי חבריהם שהיו לידם, ומנעו מהם לעשות זאת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים