שתף קטע נבחר

 

סוריה על התקיפה בלטקיה: "יירטנו יותר משליש מהטילים ששיגרה ישראל"

שר החוץ הסורי וואליד אל-מועלם אמר כי מערכות ההגנה של צבא אסד הצליחו ליירט "יותר משליש מהטילים שנורו בידי חיל האוויר הישראלי" בתקיפה שאירעה ב-17 בספטמבר. מוקדם יותר אמר ל"אל-מיאדין": "ישראל התרגלה לזלזל בשמי האזור, כעת נהיה מוגנים יותר עם מערכת ה-S-300"

 

שיגור טילים מאיראן לעבר דאעש בסוריה (צילום: AP)
התקיפה בלטקיה(צילום: AP)

שר החוץ של סוריה וואליד אל-מועלם אמר היום (ג') כי "מערכות ההגנה של סוריה הצליחו ליירט יותר משליש מהטילים שנורו על-ידי חיל האוויר הישראלי בתקיפה בלטקיה ב-17 בספטמבר". כך דווח בסוכנות הידיעות הרוסית "ספוטניק". באותו לילה הודיע משרד ההגנה הרוסי כי מטוס מודיעין של צבא רוסיה מסוג איליושין 20 ועליו 14 אנשי צוות נעלם בזמן התקיפה במרחק של כ-35 ק"מ מהחוף.

 

מוקדם יותר, בריאיון ל"אל-מיאדין", אמר אל-מועלם כי "ישראל התרגלה לזלזל בשמי האזור, אך ההגנה האווירית שלנו עמדה מולה בכל פעם". עוד הוסיף, כי "שמי סוריה יהיו מוגנים יותר עם מערכת ה-S-300". 

 

תיעוד: מחסן התחמושת שהושמד בלטקיה

תיעוד: מחסן התחמושת שהושמד בלטקיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
אינפו גרפיקה גירסא גירסה רוסית תחקיר תקיפה תקיפת צה

בסוף השבוע אמר שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב בני יורק כי ארצו כבר החלה בהעברת מערכת הנ"מ מסוג S-300 למשטר אסד בסוריה. את הדברים אמר לברוב במסיבת עיתונאים שקיים בתום נאומו בעצרת הכללית של האו"ם.

 

בתוך כך, שני מטוסי תובלה של חיל האוויר הרוסי, מסוג אנטונוב 124, נחתו בשבוע שעבר בבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים הסמוך ללטקיה והעבירו ציוד ולוגיסטיקה. נתיבי הטיסות נקלטו חלקית עקב שיבושי קליטה באמצעות תוכנות אזרחיות למעקב אחר מטוסים בזמן אמת, אולם נראה כי המטוסים העמיסו ציוד במהלך הדרך - ככל הנראה בבסיס צבאי סמוך לעיר מוזדוק שבמערב רוסיה.

 

פרשננו לענייני צבא וביטחון רון בן ישי מוסיף כי כפי שהעריכו בישראל בתחילה, לצה"ל עדיין יתאפשר לפעול בסוריה נגד האיראנים בכל השיטות שבהם פעל בעבר באישור הקבינט. עם זאת, יהיה צורך להיזהר יותר ולהיות יצירתיים יותר. כמו כן, צריך לזכור גם שהאיראנים יעקבו בשבע עיניים אחרי האופן שבו ישראל תנטרל את האיום הנשקף לחופש הפעולה האווירי והטילי שלה מסוללות ה-S-300.

 

כזכור, האיראנים קנו וקיבלו סוללות S-300 מהרוסים כדי להגן על מתקני הגרעין והטילים הבליסטיים שלהם מפני תקיפה ישראלית ו/או אמריקנית. סוריה עשויה לאפשר להם להפיק לקחים ולקבל מידע על השיטות שבהם המערב ישתמש כדי לחדור דרך מערך ה-S-300 שלהם אם יוחלט לתקוף באיראן. גם עובדה זו צריכה לעמוד לנגד עיני מערכת הביטחון בישראל אם וכאשר יהיה צורך לפעול בהמשך בסוריה.

 

ה-S-300 ככל הנראה יופעלו על ידי הסורים עצמם ולא על ידי מפעילים רוסים. גם בעבר, הקפידו הרוסים שאת מערך הנ"מ הסורי יפעילו סורים בלבד בלי התערבות רוסית. זו גם הסיבה שהסורים הפילו בשוגג את מטוס הביון הרוסי. אולם כעת, הרוסים מתכוונים להכניס מערכות שליטה ובקרה חדשות למערך ההגנה האווירית הסורי שיאפשרו להם שליטה טובה יותר, וזה מגביר את מעורבותם. מסיבה זו וגם מסיבות מדיניות אפשר להעריך שצה"ל יימנע ככל האפשר מפגיעה בסוללות ה-S-300 שיפעילו הסורים, כדי שלא להביך את הרוסים, ולהכניס את משרד ההגנה הרוסי לאמביציה ולעימות חריף יותר עם ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
שיגור טיל טילים מ כרמאנשאה ב איראן לעבר אנשי דאעש ב סוריה
צילום: AP
מומלצים