שתף קטע נבחר

 

האסון במסיבה בצפון: "איך כולם דלוקים כשמסתובבים שם שוטרים?"

שני גברים מתו בפסטיבל "נוורלנד", ככל הנראה על רקע צריכת סמים, ואחד המבלים אומר ש"יש תחושה של חוסר אחריות, בעיקר של אלו שמתו". צעיר אחר שבילה במסיבה דווקא טוען שהמפיקים פעלו באחריות: "חוץ מלעבור אחד אחד ולשאול אם שתינו מים, הם עשו הכל. אנשים הולכים לצד ועושים דברים"

 

המסיבה בצפון    (צילום: אביהו שפירא)

המסיבה בצפון    (צילום: אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"עם כל הצער על מה שקרה, אף מארגן מסיבות לא יכול לעצור מישהו שצורך יותר מדי סמים או לא שותה מים", כך אמר היום (יום ב') אלון (שם בדוי) שבילה בחג עם חברים במסיבת הטבע בגליל העליון, שבמהלכה מתו שני בני אדם – ככל הנראה על רקע שימוש בסמים.

 

על המארגנים של המסיבה שהתקיימה בפסטיבל "נוורלנד" בגן הפקאן הוסיף אלון: "הייתי בכמה פסטיבלים של החבר'ה האלו. זאת חברה עם אנשים מאוד אחראיים שדאגו להכל. תמיד יש שטחים אפורים ושם זה קורה. לדעתי זה לא באשמת המפיקים בשום צורה. היו כוחות ביטחון ועזרה ראשונה, אבל לפעמים אנשים הולכים הצידה ועושים דברים. חוץ מלעבור אחד אחד ולשאול האם שתינו מים, ההפקה עשתה כל מה שניתן".

 

הביקורת היחידה של אלון על ההפקה נוגעת לעדכון שאר המבלים על שהתרחש: "רק כשיצאנו מהפסטיבל גילינו מה קרה. אם הייתה טעות – זה שהמפיקים לא אמרו כלום. במקומות כאלו פחות נוהגים להפסיק את המסיבה, אבל הם יכלו לעשות את זה. בסופו של דבר, אני אמשיך ללכת לפסטיבלים".

 

איציק (שם בדוי), שבילה גם הוא בפסטיבל, מספר כי רק כשהם יצאו ממנו הם שמעו את הבשורה. "יש תחושה של חוסר אחריות, בעיקר של בני האדם שמתו, אבל גם של האחראים", אמר. "אבל זה לא ימנע ממני להגיע לפסטיבלים אחרים שייערכו באזור. צריך להבין שהעניין הזה לא חדש בפסטיבלים האלו, ואי אפשר להשתלט על כולם. אני לא מבין איך כולם דלוקים כשמסתובבים שם שוטרים. הם עוצרים רק את אלו שעושים בעיות".

 

המסיבה בצפון:

מסיבת טבע בגן הפקאן (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

מסיבת טבע בגן הפקאן (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

מסיבת טבע בגן הפקאן (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

בני (שם בדוי), שבילה בפסטיבל עם עוד חמישה חברים, הוסיף: "המסיבה לא מעודדת שימוש בסמים קשים וכל אחד עושה את השיקולים שלו, כי גם במסיבות היפ הופ ומזרחית אנשים משתמשים בחומרים כאלה ואחרים. ברור שבפסטיבל של 10,000 איש יהיה אחוז מסוים שייקח סמים ואחוז מתוך האחוז שגם יעשה את זה בצורה מאוד לא אחראית".

 

בני סיפר עוד כי עבר ליד הבן אדם הראשון שמת "כמה דקות לפני שהתמוטט. בדרך לרחבה הוא היה נראה מאוד מסטול. הוא לחץ לי את היד וחייך, לא היה נראה שהוא במצוקה כלשהי. המשכתי בדרכי וכשחזרתי אחר כך ראיתי אותו שוכב על הרצפה וצורח כשמסביבו אמבולנס ושוטרים. מראה נורא לגמרי".

 

לדבריו, "אין דרך למזער את כמות האנשים שצורכים סמים במסיבות כאלה ואחרות, כמו שאי אפשר להגביל אותך לשתות קולה. אני לא מעודד שימוש בסמים ולא חושב שזה טוב בשום צורה. אני מקווה שהבליינים יפיקו לקחים מהאירוע".

  

לפנות בוקר פונה מהמסיבה תושב אשקלון בן 55 שאיבד את הכרתו, ומותו נקבע עם הגעתו לבית החולים זיו בצפת. גופתו תישלח לנתיחה במכון לרפואה משפטית באבו כביר, אך מבית החולים נמסר כי סיבת המוות היא ככל הנראה מנת יתר של סמים. בהמשך פונה מהמסיבה תושב קריית שמונה בן 27 שהתמוטט, ואחר הצהריים נקבע מותו.

 

שני מבלים נוספים פונו לבית החולים: בן 20 עם קרע בריאה וצעירה שנחבלה בפניה ומצבה קל-בינוני. המשטרה אישרה שהמסיבה מתקיימת ברישיון: "במקום כוחות משטרה שמאבטחים את האירוע, אולם לנוכח התקריות - תיפתח חקירה כדי לקבוע מה גרם לפגיעה במבלים".

 

בתחקיר שפורסם לאחרונה במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות" נחשפו דפוסי התנהלות במסיבות טבע ברחבי ישראל. הכתב אמיר שואן תיעד צריכה של סמים ואלכוהול רב - שילוב מסוכן שעלול לגרום לאובדן הכרה.

 

מקרה כזה אירע ללידור גנזה, שאיבד את הכרתו לפני שבועיים במסיבה בצומת רנתיס. לאחריה הוא אושפז למשך כשבוע כשהוא מורדם. אחרי שהתעורר הוא סיפר בראיון: "אני לא יודע מה לקחתי. שתיתי בקבוק מים מהול בסמים. אחרי 45 דקות התחלתי לפרכס. אני לא זוכר כלום מהשבוע שבו הייתי מאושפז חוץ מזה שהחיים שלי עברו לי מול העיניים כמו בסרט. קיבלתי את החיים שלי במתנה".

 

גורמים במשטרת ישראל העריכו בתחקיר את קהל המסיבות הפוטנציאלי בכ-200 אלף איש. עשרות אלפים מהם יוצאים מדי שבוע למסיבות ברחבי הארץ. לצד הפקות ענק שמתקיימות בתדירות של פעם בחודש, נערכות מדי שבוע מאות מסיבות קטנות (של פחות מ-1,000 איש).

 

בקיץ נערכות בשבוע בין 15 ל-20 מסיבות והמשטרה מצליחה לעצור מסיבה אחת או שתיים. "לדעתי יש עצימת עיניים של המשטרה", אמרה לפני שלושה שבועות אורית שטרנברג, לשעבר בכירה ברשות למלחמה בסמים. "המשטרה יודעת על המסיבות, אבל אם הן נגמרות בשקט, אף אחד לא אומר כלום. כשיקרה משהו כולם יתעוררו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
המסיבה בצפון
צילום: אביהו שפירא
מומלצים