סקר עולמי: התדמית של ארה"ב ממשיכה להיפגע מאז היבחרו של טראמפ
מכון המחקר האמריקני "פיו" פרסם כי מרבית המשתתפים אינם סומכים על כושר מנהיגותו של הנשיא, אך עדיין מעדיפים שארה"ב תנהיג את העולם. מרקל זכתה לתמיכה הגבוהה ביותר. ישראל, באופן לא מפתיע, ברשימת התומכות הגדולות ביותר של טראמפ
תדמיתה של ארצות הברית בקרב בעלות בריתה הידרדרה מאז היבחרו של הנשיא דונלד טראמפ. כך פורסם הלילה (ג') בסקר של מכון המחקר האמריקניו "פיו".
משתתפי הסקר, שנערך ב-25 מדינות, ציינו כי יש להם פחות אמון ביכולת של טראמפ להוביל מאשר ביכולותיהם של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא סין שי ג'ינפינג.
התוצאות מתפרסמות על רקע פרישותיו של טראמפ מהסכמים בינלאומיים, דוגמת הסכם פריז והסכם הגרעין עם איראן - לצד הביקורת על נאט"ו וההתקרבות לפוטין ושליט צפון קוריאה קים ג'ונג און.
על פי הסקר, שנערך בקרב 900 משתתפים בין החודשים מאי ואוגוסט, הפגיעה בתדמיתה של ארה"ב ב-2017 רק העמיקה בשנה החולפת - בעיקר בקרב מדינות אירופיות. רק 30% ממשתתפי הסקר בגרמניה הביעו חוות דעת חיובית על ארה"ב - ירידה של חמישה אחוזים מהשנה שעברה. כך גם 38% ממשתתפי הסקר בצרפת ו-39% מהקנדים כתבו על עמדתם בנוגע לארה"ב.
המדינה שבה הכי פחות העריכו את ארה"ב הייתה רוסיה, שם היא זכתה ל-26% משתתפים שהביעו עמדה חיובית על המעצמה הגדולה בעולם. במקסיקו נרשמה עלייה קלה ל-32%.
ישראל בין המדינות התומכות ביותר
המדינות שבהן נרשמה התמיכה הגורפת ביותר בארה"ב היו ישראל, הפיליפינים ודרום קוריאה. בכולן נרשמו חוות דעת חיוביות בקרב יותר מ-80% ממשתתפי הסקר. ברוב המדינות ארה"ב זכתה ל-50% חוות דעת חיוביות, ו-43% חוות דעת שליליות.
אזרחי המדינות שנחשבות לבעלות בריתו של טראמפ מתחו ביקורת על פועלו בתחום הזכויות האזרחיות - ואמרו כי הממשל הנוכחי אינו מכבד את חירויות הפרט של אזרחיו. מרבית המשיבים ב-19 מדינות ענו כי ארה"ב אינה חושבת על טובתם כשזה מגיע למדיניות חוץ.
רק 7% מהספרדים, 9% מקרב הצרפתים ו-10% משתתפים גרמנים, אמרו כי הם סומכים על מנהיגותו של דונלד טראמפ. ב-20 מתוך 25 המדינות שנדגמו, מרבית המשתתפים ענו כי הם לא מאמינים בכושר מנהיגותו של הנשיא.
המנהיגה האהובה: אנגלה מרקל
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הייתה המנהיגה שזכתה להכי הרבה חוות דעת חיוביות - 52% הביעו תמיכה במנהיגה הגרמנית. נשיא צרפת, עמנואל מקרון, הגיע למקום השני עם 46% תמיכה.
טראמפ, לעומתה זכה לממוצע של 27% מהמשתתתפים בכל מדינה שהביעו בו את אמונם. בדומה לו, פוטין זכה ל-30% בממוצע והנשיא שי ל-34%.
למרות התוצאות הלא מחמיאות, 63% מכלל המשיבים ענו כי מוטב שארה"ב תוביל את העולם, לעומת 19% בלבד שהעדיפו את סין.
בחודש יוני האחרון, בתום פסגת ה-G7 בקנדה, טראמפ סירב לחתום על הצהרה משותפת של המנהיגים ואף כינה את מארח הפסגה, ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו "חלש ולא ישר". במהלך הפסגה הוא לא חסך את הביקורת שלו גם על קנצלרית גרמניה ותקף את מדיניותה הכלכלית והביטחונית.
בשבוע שעבר, טראמפ עורר פרץ של צחוק בקרב משתתפי העצרת הכללית של האו"ם, לאחר שהתגאה בנאומו כי הממשל הנוכחי הצליח להשיג יותר מכמעט כל ממשל אחר בהיסטוריה של הבית הלבן.