שתף קטע נבחר

 

מזכיר המדינה האמריקני: ה-S-300 בסוריה – הסלמה חמורה

מייק פומפיאו תוקף את החלטת רוסיה להעביר את מערכת ההגנה האווירית המתקדמת לידי סוריה – צעד שצפוי להקשות על מטוסי צה"ל. בעקבות פסיקת בית הדין הבינ"ל לצדק נגד הסנקציות האמריקניות על איראן הודיע: "פורשים מאמנת הידידות עם טהרן מ-1955. איראן מנצלת את בית הדין למטרות פוליטיות"

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפיאו אמר הערב (יום ד') כי העברת מערכת ה-S-300 מרוסיה לסוריה שהושלמה בימים האחרונים היא הסלמה חמורה. פומפיאו אמר את הדברים במסיבת עיתונאים בוושינגטון.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

הגעת מערכת ה-S-300 מרוסיה לסוריה    (צילום: משרד ההגנה הרוסי)

הגעת מערכת ה-S-300 מרוסיה לסוריה    (צילום: משרד ההגנה הרוסי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רק הבוקר פרסם משרד משרד ההגנה הרוסי תיעוד של הגעת מערכת ההגנה האווירית המתקדמת לסוריה. מוסקבה העבירה את המערכת לידי הסורים בעקבות התקרית בחודש שעבר שבה הפיל הצבא הסורי מטוס ביון רוסי במהלך תקיפה ישראלית בלטקייה – תקרית שרוסיה האשימה את ישראל באחריות לה. ישראל וארה"ב לחצו על רוסיה במשך שנים שלא להעביר לאסד את המערכת המתקדמת הזו, בשל יכולתה להגביל את פעילותם של מטוסי צה"ל בשמי האזור. בתיעוד שפרסם משרד ההגנה הרוסי הבוקר נראים חלקים שונים של המערכת מוצאים אל מחוץ למטוס תובלה רוסי מדגם אנטונוב An-124.

מייק פומפיאו (צילום: AFP)
מזכיר המדינה פומפיאו עם שר החוץ הגרמני, הערב(צילום: AFP)

מערכת הנ
תיעוד העברת ה-S-300 לסוריה

את מסיבת העיתונאים הערב בוושינגטון, עם שר החוץ הגרמני הייקו מאס, ניצל פומפיאו גם כדי לתקוף את החלטת בית הדין הבינלאומי לצדק נגד ארה"ב, שלפיה על הממשל האמריקני לבטל חלק מהסנקציות שהטיל על איראן. בית הדין דן בעתירתה של איראן נגד האמריקנים וקבע כי על ארה"ב להסיר את הסנקציות שעלולות לפגוע בסיוע ההומניטרי לרפובליקה האיסלאמית, כגון תרופות ואוכל, ובשירותים הקשורים לבטיחות התעופה האזרחית, כגון העברת חלקי חילוף. ממשל טראמפ אינו צפוי להיענות לדרישה.

 

ארה"ב, נזכיר, חידשה את הסנקציות על איראן אחרי הפרישה של טראמפ מהסכם הגרעין. איראן פנתה לבית הדין בהאג בחודש יולי וטענה שהסנקציות מפרות אמנת הידידות בין שתי המדינות שנחתמה ב-1955 ושהסדירה את הקשרים הכלכליים ביניהן ואת הזכויות הקונסולריות של אנשיהן זו אצל זו.

 

הערב אמר מזכיר המדינה פומפיאו כי ארה"ב מבטלת את אמנת הידידות הזו, וכי היא הייתה צריכה לעשות זאת כבר לפני עשרות שנים: "אנו מאוכזבים שבית הדין לא הכיר בכך שאין לו סמכות שיפוטית לפרסם פסיקה בנוגע לסנקציות האלה", אמר. פומפיאו הוסיף כי איראן מנצלת את בית הדין הבינלאומי למטרות פוליטיות וכי ארה"ב פועלת באופן ממשי כדי להבטיח את המשך העברתו של הסיוע ההומניטרי לאיראן, בלי קשר לפסיקת בית הדין.

 

 

מערכת הנ
מתוך הסרטון שפרסם משרד ההגנה הרוסי

מערכת הנ

במסיבת העיתונאים הדגיש פומפיאו כי וושינגטון תמשיך לספק לאיראן סיוע הומניטרי, אך הוסיף כי טהרן "מבזבזת" כסף שבו היא הייתה יכולה להשתמש כדי לסייע לבני עמה – כשכוונתו כמובן לכסף שאיראן משקיע בפעילותה הצבאית במדינות אחרות באזור. "ארה"ב תראה השפעה מעשית של הפרישה מאמנת הידידות עם איראן – טהרן ניצלה את האמנה לרעה במשך שנים", אמר פומפיאו. מזכיר המדינה טען כי איראן היא גם האחראית לאיום על הקונסוליה האמריקנית בבצרה שבעיראק, איום שהביא לסגירתה ביום שישי ולשליחת הדיפלומטים המשרתים בה אל מחוץ לעיר.

 

בין הדין הבינלאומי לצדק של האו"ם (ה-ICJ) הוא הסמכות הבכירה ביותר ליישוב סכסוכים בין מדינות. החלטותיו אמנם מחייבות, אך אין לו דרך של ממש לאכוף אותן. ארה"ב ואיראן התעלמו בעבר מהחלטות נגדן בבית הדין הבינלאומי. לאחרונה התבטא ממשל טראמפ בחריפות נגד בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג (ICC), ויועצו לביטחון לאומי ג'ון בולטון אמר: "בית הדין הזה מת". בולטון גם איים בסנקציות נגד בית הדין הפלילי בעקבות תלונת הפלסטינים להאג על פשעי מלחמה שעשתה לכאורה ישראל ובשל האפשרות שהוא יחקור את פעילות ארה"ב באפגניסטן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים