שתף קטע נבחר

 

פרי לשלום: חוות גידול האננס הפלסטינית הראשונה בגדה המערבית

רכישת אננס הפכה לאחרונה למשימה יקרה במיוחד, כשמחירו של פרי בודד זינק עד לכ-30-50 שקל, מגיעה הישועה לצרכנים דווקא מחוות גידול בטול-כרם. המשמעות: הזן המתוק ישווק בישראל במחירים מופחתים

מי מאיתנו לא חשב פעמיים או אפילו יותר לפני שלקח מהמדף את האננס העסיסי ופסע איתו לעבר התשלום בקופה? המחירים הגבוהים במיוחד של הפרי בישראל, הנעים בין 50-30 שקל ליחידה, הופכים לעיתים את משימת רכישתו לבלתי אפשרית.

חוות גידול האננס הראשונה בטול כרם שבגדה המערבית (צילום: אליאור לוי)
זול יותר מהשוק הישראלי. חוות הגידול בטול-כרם(צילום: אליאור לוי)
 

כעת, מתברר, ייתכן שאנו נמצאים בפני ראשיתה של מציאות מתוקה חדשה. אננס מתקשר לרובנו למקומות טרופיים כמו תאילנד, אלא שבימים אלו נערך קטיף האננס הראשון במרחק אלפי קילומטרים משם - בפאתי העיר הפלסטינית טול-כרם.

 

"נסעתי לתאילנד ולמלזיה כדי לבחון אפשרויות חדשות, ופתאום חשבתי שאין שום סיבה שלא נגדל אננס אצלנו בגדה", סיפר ל-ynet ול"ידיעות אחרונות" ת'איר עבד אל-קאדר, אחד מבעלי החווה. האננס גדל בחממות, הוא בינוני בגודלו, אך בעל צבע צהוב-כתום עז. "אזור טול-כרם וקלקיליה חם ולח ואין צורך בהשקיה מרובה - זה אזור מצוין לגידול אננס". האוויר בחממות שבחווה רותח, והלחות בלתי נסבלת. קשה לשהות בתוכן מעבר לדקות ספורות, אולם הפריחה המרשימה של הצמחים מעידה כי אלו בדיוק התנאים שהם צריכים.

חוות גידול האננס הראשונה בטול כרם שבגדה המערבית (צילום: אליאור לוי)
(צילום: אליאור לוי)

חוות גידול האננס הראשונה בטול כרם שבגדה המערבית (צילום: אליאור לוי)
(צילום: אליאור לוי)
 

מבחן טעימה מהיר של כמה אננסים העלה תוצאות חד-משמעיות - האננס טעים, מתוק מאוד ומלא בעסיס, וזה מפתיע למדי כאשר מדובר בקטיף ראשון מסוגו של חקלאים שעדיין לומדים את שיטות הגידול המיטביות. ההבדל המשמעותי בין האננס הפלסטיני לזה הישראלי או המיובא הוא המחיר. "אני מוכר את האננס לסיטונאי ב-12 עד 15 שקל, ובשווקים זה נמכר לצרכנים במחיר של 20 עד 25 שקל", אומר עבד אל-קאדר. מחיר אננס בשווקים בישראל עומד על 50-30 שקל, בהתאם לגודלו ולעונת השנה.

 

לקבוצת החקלאים הפלסטינית ששותפה במיזם יש כעת ארבעת אלפים צמחי אננס מניבים שנשתלו לפני שנתיים על שטח של חצי דונם. החזון שלהם הוא שתילת מטעי אננס על כל השטח שברשותם שעומד על 25 דונם. בשבועות האחרונים החלו גישושים ראשוניים של רשת קמעונאית ישראלית גדולה לרכישת כל יבול האננס של החווה הפלסטינית לצורך מכירתה בסניפיה, אם אכן החווה תגדיל את שטח הגידול של הפרי הטרופי.

 

שיתוף הפעולה בין המינהל האזרחי לחקלאים הפלסטינים פורה מאי פעם", אומר סמיר מועדי, קצין מטה חקלאות במינהל האזרחי. "הפירות טעימים ומשמשים מנוע כלכלי שתורם לפיתוח האזור כולו וכפועל יוצא מכך - גם לשקט וליציבות ביטחונית".

 

ובינתיים הישראלים - מבריחים אננס לישראל    (צילום: באדיבות משרד החקלאות)

ובינתיים הישראלים - מבריחים אננס לישראל    (צילום: באדיבות משרד החקלאות)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אליאור לוי
חוות גידול אננס בטול-כרם
צילום: אליאור לוי
מומלצים