ניו יורק בונה על הסייבר הישראלי
באירוע חגיגי הוכרז השבוע על מיזם של העיריה להקים מרכז סייבר גלובלי בצ’לסי, אותו יובילו שתי חברות ישראליות. “הבחירה בשני גופים מישראל מהווה הבעת אמון בתעשיית ההייטק שלנו”
הסייבר הישראלי מקבל מקום של כבוד בארה"ב. רק בשבוע שעבר סיפרנו כאן על חברת סייברזון שנבחרה לבחון את מוכנותה של ארה"ב למיתקפות סייבר בבחירות האמצע, והשבוע אנחנו מבשרים על הכרזה חגיגית שנערכה השבוע בניו יורק אודות כוונתה להצטרף למירוץ היוקרתי של פיתוח הסייבר הבינלאומי.
מיזם העיריה נועד לפתח את תעשיית הסייבר בעיר, למשוך אליה יזמים, טאלנטים, מפתחים וחברות מעולם הסייבר, ולייצר מישרות ומענה לצורך הגדל בפתרונות סייבר לחברות ותאגידים.
המהלך שמקדם התאגיד לפיתוח כלכלי של עירית ניו יורק NYCEDC, כולל מספר פעילויות שנועדו להשיג מטרות אלה, בהן הקמת מרכז סייבר גלובלי ופעילויות לקידום חדשנות, אקסלרטור, הדרכות והכשרות מקצועיות,שיתופי פעולה עם האקדמיה במיסחור טכנולוגיות, ועוד. בין הגופים שנבחרו להוביל את המהלך: SOSA ו-JVP הישראליות, אוניברסיטאות קולומביה CUNYNYUiQ4, וקורנל-טק,Fullstack ו-LaGuardia Community College.
הבחירה בחברות ישראליות איננה מובנית מאליה וכללה תהליך ארוך. "התהליך החל בהגשה של הצעתנו להקמת מרכז הסייבר”, מסבירים בכירי סוסא. "לאחר הגשת ההצעה נכנסנו לתהליך ארוך ומעמיק במהלכו הצגנו את מודל העבודה הייחודי של SOSA, תוכנית הפעולה להקמת מרכז הסייבר, יעדי הפעילות והערך הרב אשר תייצר עבודתנו עבור המרכז ומשתתפיו. למכרז נגשו גופים מכל העולם בשל הפוטנציאל האדיר הגלום בו והפיכתו למרכז הפיננסי החשוב בעולם ואת ניו יורק לבירת הסייבר העולמית".
עיריית ניו יורק הציבה מטרות עיקריות לחברות שהציעו עצמן למכרז, ביניהן הצמחת חברות ענק בתחום הגנת הסייבר, פיתוח כח עבודה איכותי ויצירת משרות, וביסוס ניו יורק ככר נחיתה עבור תעשיית הסייבר העולמית. "כשקראנו את המכרז שפרסמה העיריה התרשמנו מיד מגודל החזון, מהיקף הפרויקט ומההזדמנות האדירה אשר תייצר פעילות זו לעיר ולכל המשתתפים בעשייה. זיהינו גם התאמה טבעית לפעילות הייחודית שלנו כחברה ישראלית בניו יורק, ואת הערך הרב אותו אנו מאמינים שנדע לייצר לעיר ולקהילת הסייבר. הצעתנוהתבססה על מודל העבודה הייחודי של SOSA אשר פותח במרכז החדשנות שלנו בתל אביב ומיושם בהצלחה החל משנה שעברה גם בניו יורק. מודל עבודה זה מחבר את השחקנים הגדולים בעולם, בנקים, חברות ביטוח ועוד, לטכנולוגיות מתקדמות במגוון תחומים. הבחירה בנו להקמת מרכז הסייבר הגלובלי מהווה הבעת אמון בהיי טק הישראלי והכרה בייחודיות של אופן הפעולה שלנו וביכולת שלנו לתמוך בבניית תעשיית הסייבר בעיר".
מרכז הסייבר הגלובלי של ניו יורק ימוקם בצ’לסי. בעירייה מקווים שיהפוך להאב של תעשיית הסייבר המקומית וייצור שיתופי פעולה בין כלל השחקנים על ידי עבודה ישירה עם התאגידים הגדולים בעיר וחיבורם לטכנולוגיות סייבר מתקדמות מישראל ומהעולם.מרכז הסייבר הגלובלי יפעל במתחם ייעודי בבניין SOSA החדש, בן ה-8 קומות, שייפתח ב2019. במקום יתקיימו תכניות ייעודיות, וגם חללי עבודה ליזמים ותאגידים.
"הבחירה בשני גופים מישראל להוביל את המשימה של בניית מרכז סייבר עולמי בניו יורק”, מזכיר עזי שפר, מנכ"ל סוסא, "מהווה הבעת אמון בתעשיית ההייטק הישראלית והכרה ביכולות שבנתה - יצירת קהילת הייטק מפותחת עסקית, עם יכולות טכניות גבוהות, לצד חיבורים למשקיעים, תעשיות ותאגידים מכל העולם. קהילה שבאמצעות חיבורים הדדיים מקדמת את כלל חבריה.
"הזכיה", הוא מוסיף, "מהווה אבן דרך משמעותית בצמיחה שלנו ותייצר ערך רב לכל הקהילה שלנו הכוללת תאגידים בינלאומיים, יזמים ומשקיעים. מרכז הסייבר בניו יורק יעבוד ישירות מול החברות הגדולות בעיר וישמש משטח נחיתה ליזמים מהעולם ומישראל, אשר יתמוך בכניסתם לשוק האמריקאי ויספק להם גישה ישירה לשחקנים המובילים בניו יורק”.
כיום עובדות בניו יורק קרוב ל-400 חברות סטארטאפ ישראליות, רבות מתוכן עוסקות בסייבר. "זאת", מסביר גיא פרנקלין, מנהל SOSA ניו יורק, "בשל היות ניו יורק מרכז פיננסי מוביל בעולם”.
גם יו"ר JVP, חבר הכנסת לשעבר אראל מרגלית, מסמן מטרות גדולות כשהיעד הוא 10 חברות סייבר חדשות בעיר בתוך שנה. "בניו יורק פועלות 45 מ-500 החברות הגדולות בעולם, היא מאכלסת מעל מיליון סטודנטים, קהילת סטארטאפים החלה לצמוח וזכה להשקעות של מעל 1.2 מיליארד דולר רק בשנה האחרונה, לצד מעל 100 אוניברסיאות ומכוני מחקר מובילים”, טוען מרגלית. "השילוב הזה מייצר הזדמנות גדולה לעיר ניו יורק למתג עצמה גם מול החוף המערבי, כמרכז חדשנות גלובלי מוביל ובתחומי הסייבר בפרט. אין לי ספק שהחדשנות והטכנולוגיה הישראלית יהיו מאיץ משמעותי למהלך הזה".
JVPתתמקד בבניית האב עם חברות ייעודיות. “נתמקד בחברות בשלב הצמיחה, מתוך כוונה למנף את המאפיינים הייחודיים של ניו-יורק לטובת בנייה משותפת של אותן חברות לשלב הבא”, אמר יואב צרויה, שותף כללי ב-JVP. "לשם כך, חברנו לחברות מובילות על מנת לייצר חשיבה אסטרטגית משותפת והזדמנויות פיתוח עסקי עבור החברות בשלב הצמיחה איתן נעבוד”.
"אנו מאמינים בהשקעה ובניית חברות גדולות", מדגיש מרגלית, "אקזיטים מהירים זה דבר נחמד, ועשינו עד כה 32 אקזיטים כאלה בקרן, אבל חברות גדולות מייצרות אימפקט גדול יותר ואני שמח שזה מתכתב עם המטרה המרכזית של עיריית ניו יורק, על הקמת מרכז חדשנות גלובלי. עיריית ניו יורק סימנה יעד שאפני של יצירת 10,000 מקומות עבודה בתוך חמש שנים. חברות שלנו, כמו סייברארק, התחילו כסטארטאפ קטן. במקום לעשות אקזיט מהיר, בחרנו להמשיך להשקיע בחברה, לבנות אותה ולהוביל אותה להנפקה בנסד"ק. עם שווי שוק של כ-2 מליארד דולר, סייברארק מעסיקה כיום מעל 1000 עובדים ברחבי העולם, ואנחנו מתכוונים להביא את ההצלחות האלו לניו יורק", אומר מרגלית.
"השקעות בסטארטאפים ישראלים", סיכם שפר מנכ"ל סוסא, "היוו 16% מכלל ההשקעות העולמיות בתחום הגנת הסייבר ב-2017 - 814 מיליון דולר – כאשר ישראל ניצבת שנייה אחרי ארה"ב, ומביאה לשוק יכולות יוצאות דופן. שוק זה ילך ויגדל לאור הצורך גובר של תאגידים כמעט מכל תחום בפתרונות סייבר. הפוטנציאל עבור התעשייה הישראלית ברור. על רקע זה, מרכז הסייבר החדש מספק הזדמנות אדירה ליזמי הסייבר הישראלים לחשיפה ונגישות לחברות הגדולות בארה"ב, לשיתופי פעולה עסקיים, מקצועיים ואקדמיים".