כך אנחנו מרמים את המשקל (עוד לפני שעלינו עליו)
החגים מאחורינו, החורף לפנינו, ואנחנו נשארנו עם עודפי משקל שמסרבים לרדת. אז רגע לפני שאנחנו מתחילים לעשות עם זה משהו, פנינו לבדוק איזה טעויות אנחנו עושים כשאנחנו נשקלים. הכתבה המלאה מתפרסמת ב"ידיעות אחרונות" במוסף "ממון"
זהו, החגים נגמרו, וכולנו מתפנים לבדוק את הנזק שכל ארוחות החג עשו לנו. אבל האם אנחנו באמת כנים עם עצמנו כשהגיע הזמן להישקל?
הנה 5 טעויות נפוצות שכולנו עושים כשאנחנו נשקלים, בטעות, או אולי בכוונה.
טעות ראשונה:
משתמשים בכוונה במשקל מכני ולא דיגיטלי. משקל דיגיטלי הוא מדויק יותר, ואולי בגלל זה חלקנו מעדיפים להשתמש במשקל מכני - כזה שאנחנו יכולים לכוון בעצמנו.
טעות שנייה:
שמים את המשקל על משטח שיראה תוצאה נמוכה יותר. כדי להישקל כמו שצריך, אתם צריכים לעמוד על משטח ישר. רצפה, קוראים לזה. זו המלצת היצרן. מי שרוצה להרגיש עם עצמו יותר טוב, מעמיד את המשקל על שטיח, או על בלטה עקומה בחדר הכביסה. דרך די פשוטה לגרום למשקל להוריד לכם כמה מאות גרמים.
טעות שלישית:
נשקלים עם בגדים ואז מאשימים אותם. כדי לקבל את התוצאות הכי מציאותיות צריך להישקל בבגדים מינימליים – בגדים קלים ונעליים קלות. אבל הכי קל ללבוש אנסמבל שלם של בגדים ולהאשים אותו במשקל הכבד. יש כאלה שמאשימים גם את הסמארטפון שבכיס. גם הוא מוסיף כמה מאות גרמים.
טעות רביעית:
מתכופפים - הנה עוד טריק שאנחנו משתמשים בו כדי לשכנע את עצמנו שלא עלינו במשקל: אנחנו מתכופפים כדי לראות את המספר. בדרך כלל, ככל שמתכופפים יותר הספרות מדווחות על משקל נמוך יותר ממה שהוא במציאות. שווה את כאב הגב.
טעות חמישית:
נשקלים כמה פעמים ביום - זה כנראה הדרך הפופולרית ביותר לעבוד על עצמנו: פשוט להישקל כמה פעמים ביום - ולבחור את התוצאה המחמיאה ביותר. לפני האוכל, אחרי האוכל, לפני השירותים, אחרי השירותים, בבוקר, בלילה. ברור שבכל אחת מהפעמים המשקל יהיה שונה. רוצים להרגיש עם עצמכם הכי טוב? המשקל שלכם בבוקר, לפני הארוחה, הוא בדרך כלל הנמוך ביותר.והנה טיפ אחרון: אל תתבאסו יותר מדי על קילו לכאן או קילו לשם, אחרי החגים, וגם באופן כללי.
(הטיפים ניתנו על ידי מירי בלקין, מנחת קבוצות הרזיה)
הכתבה המלאה מתפרסמת היום ב"ידיעות אחרונות" במוסף ממון