שתף קטע נבחר

 

אשפה בטיול: מתנדבים ינקו ויצילו את חיות הבר

כ-1,000 ישראלים נרשמו למיזם של רשות הטבע והגנים וכשהם יטיילו בשמורות הטבע - הם ידאגו לנקות את המקום. המטרה: למנוע פגיעה בחיות הבר, כמו ביעל שתועדה בחג עם רשת מנגל בפה

 

 

יעלים אוכלים אשפה    (צילום:בועז צרפתי, רשות הטבע והגנים)

יעלים אוכלים אשפה    (צילום:בועז צרפתי, רשות הטבע והגנים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשבוע שעבר הזדעזעו רבים מהתמונה של היעל בשמורת מצוקי דרגות כשרשת מנגל בפיה. כדי לנסות לבלום את התופעה הקשה, הפוגעת בחיות הבר, החליטו ברשות הטבע והגנים לגייס משפחות כדי שניקו את מסלולי הטיול על מנת לשמור על חיות הבר. עד כה התנדבו כ-1,000ישראלים כדי לשמור על הטבע וחיות הבר.

 

רשות הטבע והגנים פרסה למעלה מ- 70 תחנות מידע והסברה בכל הארץ על מנת להסביר למטיילים מדוע חשוב לנקות אחריהם, וביצעו חלוקה של 500 ערכות נקיון. זאת במטרה לשמור על הטבע ועל שלומן של חיות הבר, שעלולות לאכול את האשפה שמשאירים אחריהם מטיילים ולמעשה לסכן את חייהן.

 

המיזם החדש נקרא "משפחות פורצות דרך", במסגרתו משפחות מנקות אחריהן את מסלולי הטיולים. מדובר בגנים ובשמורות דוגמת הג'ילבון, נחל המערה, נחל אלכסנדר, נחל דרגה, עין עקב ועוד.

 

יעל עם רשת מנגל בפה (צילום: גיל כספי)
יעל עם רשת מנגל בפה(צילום: גיל כספי)

יעלים ליד ערימות זבל שהשאירו מטיילים (צילום: גיל כספי)
יעלים ליד ערימות זבל שהשאירו מטיילים(צילום: גיל כספי)

 

התחנות ממוקמות במסלולים פופולריים ואהובים על המטיילים. בערכות למשפחות יש חולצות, כפפות לאיסוף אשפה, שקיות ואפילו חוברת לזיהוי עקבות בעלי חיים. בתום הטיול הם העבירו לפקחים את האשפה ודיווחו להם על מפגעים שהבחינו בהם במהלך הדרך. "זו חוויה של טיול משפחתי והתנדבות וסיוע לשמירה על הטבע וחיות בר", הסבירו ברשות הטבע והגנים. "בלי התגייסות הציבור אי אפשר יהיה לשמור על הטבע".

 

אורי קייזר, מנהל יחידת המתנדבים של מחוז המרכז, האחראי על המיזם הסביר כי כבר 1,000 ישראלים התנדבו לנקות 50 מסלולי טיול ברחבי הארץ וברשות הטבע והגנים כבר הספיקו לאסוף בחג המון שקיות אשפה, כאשר כל משפחה אספה בין שקית ל- 8 שקיות אשפה במשקל של כ- 3 ק"ג.

 

מדובר בשנה הראשונה שפרוייקט הניקיון יוצא לדרך. "אני אישית גייסתי למעלה מ- 30 משפחות", ציין קייזר. "יש היענות יפה מהציבור. וזו לא עבודה פשוטה לגייס את הציבור לפעילויות מהסוג הזה. זו התחלה. אני מאמין שנראה משפחות נוספות שיתגייסו. אתם יוצאים לטייל? בואו תקבלו ערך מוסף. זה לא רק לנקות. זה גם לשמור על חיות הבר. הזבל הזה לא עושה להן טוב ופוגע בהן. תצטרפו אלינו כדי שנשמור על חיות הבר".

 

מזי מגנג'י-מוסקוביץ, מנהלת ההסברה ברשות הטבע והגנים, הסבירה כי "אנחנו רואים שיפור משנה לשנה בנושא הניקיון בקרב המטיילים. אבל עדיין אנחנו רואים שמטיילים משאירים אחריהם אשפה, בעיקר בגנים ובשמורות שאינם בתשלום. כמו כן יש נטיה לאנשים להאכיל את חיות הבר. אנחנו מתחילים בתוכנית הסברה גדולה בעניין: שאריות האשפה עושות נזק לנוף ופוגעות בחווית הטיול של המטיילים וגם פוגעות בחיות הבר".

 

לגבי הסכנה, היא פירטה: "חיות שאוכלות מזון שאינן מורגלות אליו ואוכלות שאריות אשפה סובלות מנזק חמור. אנחנו מקלקלים את חיות הבר. הן רגילות למצוא את המזון בעצמן. זה חלק מהאינסטינקטים שלהן. אנחנו מונעים מהן את היכולת לאתר את המזון בעצמן ופוגעים בצאצאים שלהן. כשמדובר בחיות טורפות כמו שועלים, זאבים ותנים זה יכול לפגוע בבני אדם. החיות מאבדות את הפחד מבני אדם וכשהן לא מקבלות אותו הן יכולות להפוך לתוקפניות".

 

"אני מטיילת הרבה ותמיד מפריע לי הלכלוך שאנשים משאירים", סיפרה יפעת עמוס מאשדוד, שנרשמה לפרוייקט וניקתה יחד עם משפחתה את חורבות מידרס. " מידי פעם הייתי אוספת בקטנה זבל של אחרים יחד עם שלי. כשפנו אליי עם המיזם לא חשבתי פעמיים. הבטחתי לאחיין שלי טיול וחשבתי שזו הזדמנות מעולה. הילדים כל כך נהנו, לקחו את המשימה ברצינות. אני רגילה שהבן שלי תמיד רץ קדימה. הפעם הילדים הזדחלו מאחור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל כספי
היעל עם רשת המנגל בפה בשמרות מוצקי דרגות
צילום: גיל כספי
מומלצים