שתף קטע נבחר

 

החל משפטו של תנ"צ ניר: מכחיש את האישומים

בבית הדין המשמעתי של המשטרה נפתח משפטם של תנ"צ גיא ניר ושל רפ"ק צ', ששירתה תחתיו. ניר מואשם גם בהתנהגות שאינה הולמת, בעוד שרפ"ק צ' הואשמה בתיאום הדיווחים הכוזבים של ניר. עורך דינה של צ' התפטר בתום הקראת כתב האישום ואמר: "ביה"ד מתנהל בצורה שערורייתית"

 

גיא ניר (צילום: דוברות המשטרה)
גיא ניר(צילום: דוברות המשטרה)

 

משפטם של תנ"צ גיא ניר ורפ"ק צ', ששימשה כעוזרת שלו וזו שהתלוננה על ניצב רוני ריטמן, נפתח היום בבית הדין המשמעתי של המשטרה במטה הארצי בירושלים. כתב האישום נגד השניים הוגש כבר לפני שנה וחמישה חודשים, יום אחרי שרפ"ק צ' הגישה תביעת דיבה נגד מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך על כך שכינה אותה "עבריינית".

 

בתום שבע שעות הסתיימה הקראת כתב האישום נגד השניים. סנגורו של תנ"צ ניר, עו"ד איציק כהן וסנגורה של צ', עו"ד חי בראל, הכחישו את כל סעיפי האישום בתיק. בשעה האחרונה בדיון, כאשר הגיעו לשלב קביעת המועדים לדיונים הבאים הכריז עו"ד חי בראל כי הוא מתפטר מייצוגה של צ' מכיוון שבית הדין לא מאפשר לו לנהל הגנה כראוי כשהוא מבקש ממנו להתייצב פעמיים בשבוע לדיונים בתיק זה.

 

תנ"צ ניר, לשעבר ראש חטיבת המודיעין באגף החקירות, הואשם בדיווחים כוזבים ובהתנהגות שאינה הולמת. ניר הושעה מתפקידו בשנה שעברה בשל חשדות להתנהלות בלתי תקינה ומערכת יחסים עם פקודתו צ'. כתב האישום מפרט כמה מקרים בהם ניר והקצינה צ' שהו יחדיו. בחלק המיוחס לניר נכתב שהוא "שהה בביתה של הנאשמת שש פעמים נפרדות במשך כל הלילה, ובכך שהנאשם היה עם הנאשמת בשתי פעמים נפרדות ביישוב שורש למשך כמה שעות. כמו כן, הנאשם הסתגר עם הנאשמת בחדרו בלשכה מאחורי דלת סגורה, בהיותם צמודים זה לזה, וכל אלו, בהיות הנאשמת פקודה ישירה של הנאשם, הנמוכה ממנו בכמה דרגות. בכל מעשיו אלה התנהג הנאשם באופן שאינו הולם שוטר ושיש בו לפגוע בתדמית המשטרה".

 

כמו כן, כתב האישום מתאר מקרים שבהם השניים מסרו דיווחים דומים על שעות העבודה שלהם, אך בפועל שהו ביחד מחוץ למקום העבודה. כך למשל, בספטמבר 2015, רשמו השניים כי היו ב"ספ"כ (סגל פיקוד בכיר) ובאימון ספ"כ", בעוד שבפועל הם שהו יחדיו במהלך חלק מהזמן.

 

איציק כהן  ()
עו"ד איציק כהן

בנוסף, כתב האישום מגולל כיצד ניר התקשר לקצין בדרגת רפ"ק שזומן לחקירה בעניינו. לאחר השיחה, כשנשאל ניר מדוע התקשר לאותו קצין, השיב כי "רצה לוודא" שהוא אכן נחקר בעניינו. בשל כך, נטען בכתב האישום ניר הפר את הנחיות הקצין הבודק שלא לשוחח עם אף גורם נוסף על החקירה.

 

רפ"ק צ', ששימשה כעוזרת של ניר והייתה הקצינה שהתלוננה נגד ראש יחידת להב 433 דאז, ניצב רוני ריטמן, הואשמה בתיאום הדיווחים הכוזבים של ניר וכן בפנייה בזלזול לעמיתיה הקצינים. בחלק במיוחס ל-צ' היא הואשמה כי סירבה למלא שאלון ניגוד עניינים שמתייחס לעבודתה כעוזרת של ניר.

 

בנוסף הואשמה רפ"ק צ' כי פנתה בזלזול ובבוטות לקצינים ונגדים בחטיבת המודיעין. נטען כי אמרה על קצינה בחטיבת המודיעין: "סתומה, לא מקצועית ולא מבינה כלום". גם לראש לשכתו של ניר היא פנתה בצעקות ואף אמרה לה: "אפילו אם הייתי מרביצה לך לא היית צריכה לענות לי". עוד נטען כי היא כינתה קצינה אחרת "הזונה השמנה מהמושב".

 

עורך דין חי בראל ()
"התנהלות בית הדין שערורייתית". עו"ד חי בראל

עו"ד חי בראל אמר כי "בית הדין המשמעתי של משטרת ישראל מתנהל בצורה שערורייתית ואינו מאפשר לנהל הגנה ראויה עבור הנאשמת. בית הדין משמש כלי שרת בידי מפכ"ל המשטרה לסגירת חשבונות עם מי שהוטרדה מינית וניצחה אותו בבג"ץ".

 

"משכך לא נותרה בידי ברירה אלא להתפטר מייצוג בתיק, שכן מה שבית הדין בראשות השופט מודריק ביקש לעשות הלכה למעשה זה שאסגור את משרד עו"ד שלי, אתפטר מהאוניברסיטה ואשקיע את כל השנתיים הבאות בשאלה האם הקצינה האמיצה צ', שהוטרדה מינית, אמרה או לא אמרה למישהי שמנה או החתימה או לא החתימה שעון נוכחות?".

 

הוא הוסיף: "ניסיתי להסביר את האבסורד שבדברים אך הסבריי נפלו על אוזניים ערלות באופן שבו מתנהל התיק מיומו הראשון. התחזית שאין סיכוי למשפט צדק בבית הדין המשמעתי של המשטרה התממשה מוקדם מהצפוי".

 

במהלך הדיון עו"ד כהן טען להגנה מן הצדק ואמר כי "תנ"צ גיא ניר טען כי כתב האישום והליך הקצין הבודק שקדם לו - מקורם בניסיון לחיסול ממוקד שבוצע ע"י גורמים בצמרת המשטרה, בראשם מפכ"ל המשטרה וקצינים בכירים נוספים - חלקם פרשו זה מכבר וחלקם עדיין משרתים בארגון - הליך אשר נועד לנקום בנאשם וברפ"ק צ' על חשיפת פרשת ריטמן ולפגוע בחקירת מח"ש שהתנהלה בעניינו של ריטמן באותו הזמן וכן נועדה למנוע חשיפת אי סדרים, שחיתות, תרבות ארגונית קלוקלת ופגיעה בסדרי ממשל תקין לאחר שהנאשם סירב לשתף פעולה עם אותם גורמים בפעולות אסורות שביצעו. הליך בדיקתו של הקצין בודק נועד לכסות על פרשה שנחשפה וידועה כ'פרשת גל הירש' שבה בוצע הליך של הקצין הבודק באופן שערורייתי ומקומם תוך פגיעה בזכויות הנאשם".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות המשטרה
תנ"צ גיא ניר
צילום: דוברות המשטרה
מומלצים