שתף קטע נבחר

 

#לאהתלוננתי: "עלייה של כ-50% בפניות למרכזי הסיוע"

איגוד מרכזי הסיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית דיווח על זינוק בשיעור של 50 אחוזים בפניות למוקדי הסיוע. עוד נמסר כי "מספר הפניות לקו הגברים הוכפל ביחס לממוצע". העלייה הגדולה ביותר נרשמה בצ'אט הסיוע

קמפיין #לאהתלוננתי עלה לרשתות החברתיות בחודש שעבר והציף אלפי פוסטים וציוצים של נשים וגברים שבחרו לחשוף תקיפות והטרדות מיניות שחוו, ואת הסיבות שבגללן הם לא התלוננו על שעברו. כמה שבועות אחרי - נתונים מראים כי נרשמה עלייה משמעותית באחוז הפניות למרכזי הסיוע.

 

לאהתלוננתי (צילום: shutterstock)
קמפיין #לאהתלוננתי(צילום: shutterstock)

מתחילתו הקמפיין נרשמה עלייה של כ-50 אחוזים בפניות למרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בכל רחבי הארץ, כך דיווח היום (ד') איגוד מרכזי הסיוע.

"פונות רבות תיארו תחושה של 'הצפה' בעקבות החשיפה האינטנסיבית לסיפורי פגיעה", נאמר בהודעה. "מספר הפניות לקו הגברים הוכפל ביחס לממוצע ונצפתה מגמה של הרחבת פרופיל הגברים שפנו לסיוע - גברים מבוגרים יותר פנו בנוגע לפגיעות שהתרחשו בעברם. העלייה הגדולה ביותר נרשמה בצ'אט הסיוע, שרשם גידול של 140% במספר הפניות. חתך הגילים שמאפיין את הצ'אט עומד על 17 עד 30".

 

אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, אמרה כי "חשיפה נרחבת לתכני פגיעה מינית, כמו זו שחווינו בשבוע האחרון במחאת #לאהתלוננתי, מעוררת בנפגעות ובנפגעים רבים הצפה של תכני הפגיעה שחוו, אשר גוררת קושי נפשי ורגשי ולעיתים אף משליכה על יכולת התפקוד.

 

"חשוב לציין כי תחושות כאלו הן טבעיות ונורמליות. ב"רגעים" תרבותיים כמו זה, הסטטיסטיקה המוכרת לנו היטב מקבלת פנים. יחד עם זאת, חשוב לזכור שרבות ורבים נושאים עימם את הפצעים כל הזמן - גם כשהנושא לא בראש הכותרות, וחובתנו כחברה לאפשר להם מזור והכרה. מרכזי הסיוע עומדים לרשות נפגעות ונפגעים בכל עת, ואנו מזמינות כל מי שרוצה לדבר או שוקל/ת את צעדיו/ה לפנות אלינו. 1202 - קו סיוע לנשים, 1203 - קו סיוע לגברים, גוגל: צ'אט מרכז סיוע".

 

מחאת לא התלוננתי  ()
מחאת לא התלוננתי

לא התלוננתי ()
מתוך הפוסטים שעלו במסגרת הקמפיין

לא התלוננתי ()

מנכ"לית עמותת "כולן", ברכה ברד, ממובילות קמפיין #לאהתלוננתי, אמרה כי "הדיווח של איגוד מרכזי הסיוע על העלייה הדרמטית בכמות הפניות אליהם מוכיח שהקמפיין יצר שינוי. מובן שהפניות למרכזי סיוע אינן תחליף לפתרון אמיתי - יצירת מצב שבו דיווח לרשויות הוא ברירת מחדל בתחום עבירות מין. הדרך לשם עדיין ארוכה. עם זאת, גם לתהליך המתרחש בקרבנו, הנשים, ישנה חשיבות. העלייה בפניות למרכזי הסיוע ממחישה כי אנחנו כבר מבינות שתקיפה מינית כלפינו לא הייתה באשמתנו, שנעשה לנו עוול, שבחירתנו שלא לפנות לרשויות לא הייתה סימן לחולשה או תבוסתנות אלא בחירה מוצדקת שנבעה מרגולציה לא יעילה. לא התלוננו - אבל התלכדנו, יצרנו קהילה, בנינו סולידריות. מכאן יצמח השינוי המערכתי".

 

הקמפיין בגרסתו האמריקאית, תחת ההאשטאג WhyIDidntReport# שעלה כשנה אחרי תחילתו של קמפיין MeToo#, החל כמפגן תמיכה בד"ר כריסטין פורד - שטענה כי ברט קבאנו, מועמדו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לבית המשפט העליון, הטריד אותה מינית בעת ששניהם למדו באוניברסיטה. מינויו של קבאנו אושר, אך השפעות הקמפיין בכל רחבי העולם - ממשיכות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קמפיין #לאהתלוננתי
צילום: shutterstock
מומלצים