מחקר בינלאומי: חיסון לשפעת בהיריון - מפחית הסיכון לאשפוז ב-40%
מחקר בינלאומי של ה-CDC בשיתוף מכון כללית למחקר מצא כי חיסון נגד שפעת מפחית ב-40% בממוצע את הסיכון לאשפוז נשים הרות בגלל המחלה. מדובר במחקר הראשון המראה כי חיסון נשים הרות נגד שפעת מגן גם מפני אשפוז, בנוסף למחקרים קודמים שהראו כי החיסון מפחית את הסיכון של נשים בהיריון לחלות בשפעת
מחקר בינלאומי שהובילו המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC US) מצא כי במהלך 6 עונות, חיסון נגד שפעת הפחית ב-40% בממוצע את הסיכון של נשים הרות לאשפוז בעקבות המחלה.
מדובר במחקר הראשון המראה כי חיסון נשים הרות נגד שפעת מגן גם מפני אשפוז, זאת בנוסף למחקרים קודמים שהראו כי החיסון מפחית סיכון לתחלואה בקרב נשים הרות.
לדברי פרופ' מארק כץ ממכון כללית למחקר, אשר הוביל את קבוצת המחקר בישראל, ממצאי המחקר מראים כי התחסנות היא דרך פשוטה יחסית להפחתה והימנעות מסיבוכי שפעת בקרב נשים אלה.
מניעת המחלה והסיבוכים במהלך ההיריון
מחקר זה הינו הראשון אשר בדק את השפעת החיסון לא רק על הסיכון לחלות במחלה, אלא גם על מניעת סיבוכי המחלה במהלך ההיריון והוא אחד מסדרת מחקרים בינלאומיים אשר מקיים מכון המחקר של כללית עם ה-CDC US.
לביצוע המחקר חבר ה-CDC US למספר ארגוני בריאות בארה"ב, באוסטרליה, בקנדה ובישראל - למכון כללית למחקר. במסגרת המחקר נותחו רטרוספקטיבית נתונים של נשים הרות אשר אושפזו במהלך ההיריון בשל מחלות בדרכי הנשימה לאורך שש שנים.
עיבוד הנתונים העלה כי יעילות חיסון שפעת במניעת אשפוז עקב שפעת בקרב נשים הרות עמד על 40% בממוצע - כלומר 40% מהאשפוזים הצפויים עקב שפעת של נשים הרות נמנעו על ידי התחסנות. בנוסף נמצא כי למעלה מ-80% מהנשים ההרות היו חשופות בשלב כלשהו במהלך ההיריון לשפעת.
לדברי החוקרים, חיסון שפעת יעיל במניעת אשפוזים גם בקרב נשים הרות עם מחלות רקע כמו אסתמה, סוכרת, ועוד אשר הופכות אותן מראש לפגיעות יותר לסיבוכי המחלה. על פי הממצאים ההגנה של חיסון שפעת הייתה יעילה במידה שווה בכל שלושת הטרימסטרים של ההיריון.
"המחקר שלנו מצא שחיסון שפעת פועל באופן יעיל ודומה בכל שלב במהלך ההיריון. ומונע תחלואה משמעותית במהלך ההיריון ולאחריו. אנו שבים וממליצים לנשים בהיריון להתחסן כנגד שפעת בגלל הסיכון הגבוה שלהן לפתח סיבוכים של תחלואה בשפעת ובכלל זה תחלואה קשה המובילה לאשפוז", אמר פרופ' רן בליצר, מנהל מכון כללית למחקר.
ואיך ניתן למנוע להידבק בשפעת במקום העבודה שלכם?