"את המפולות בשווקים צריך לקבל בחיבוק"
על רקע הירידות החדות בבורסות העולם, הסביר מנהל ההשקעות הראשי של קסם אקסלנס לאולפן ynet כי מדובר בתהליך טבעי של השוק, המעיד על כלכלה חזקה ועל המניעים החיוביים להעלאת הריבית, והבהיר: "האלימות בה השווקים מבצעים את המהלכים הולכת וגדלה"
על רקע הירידות החדות בוול סטריט אמש (ד') ובבורסות אסיה ות"א הבוקר, רונן קפלוטו, מנהל ההשקעות הראשי של קסם אקסלנס, התראיין היום לאולפן ynet, ואמר כי הסיבות לירידה חיוביות וכי מדובר בכלכלה בריאה. עם זאת, קפלוטו הוסיף כי התנודתיות בשווקים נהיית אלימה יותר עם הזמן, ולזה, ככל הנראה, נצטרך להתרגל.
תרגיע אותנו שזו לא קריסה?
"בחודש פברואר האחרון, הרקע למימושים החדים (הירידות בשווקים) היה אותו רקע למימושים שאנחנו חווים כעת. אם נסתכל על המספרים והגרפים נגלה שההמלצה שלנו בעבר שלא לפעול בשווקים מתוך לחץ, השתלמה". מסביר קפלוטו. "מאז המימוש של השווקים בפברואר ראינו עליות יפות מאוד. גם אחרי הירידות של הימים האחרונים אנחנו עדיין רואים כמה אחוזים טובים של עליות".
"הבנקים המרכזיים מזהים כלכלה מאוד חזקה מולם"
אם כך, אתה מאשר שמדובר בסה"כ בתיקון בריא, כמו שאמר שר האוצר האמריקאי, או שיש כאן משהו שהוא מעבר לזה?"אני חושב שהעובדה שאנחנו רואים כבר בפעם השנייה את השווקים מתממשים על רקע של עליות ריבית ועליות של תשואות איגרות החוב, מאותתת לנו שהבנקים המרכזיים, ובראשם הפד, מזהים כלכלה מאוד חזקה מולם. זו הסיבה שהם מעלים ריבית - הפחד שלהם מאינפלציה. כשהרקע לעליות ריבית הוא כזה, זה חיובי, זו כלכלה טובה. המימושים להם זה גורם בשוק המניות מאוד טבעיים, הם בסה"כ משהו שאנחנו צריכים לקבל, מה שנקרא, בהבנה ובחיבוק.
"התנודתיות בשווקים, האלימות בה השווקים מבצעים את המהלכים, הולכת וגדלה. יש לזה סיבות טכניות, וזה גם סיפור של מכונות מסחר ומכשירי בינה מלאכותית שסוחרים בשוק ומעצימים מגמות, אז כנראה שנראה את זה גם בעתיד".
ומה לגבי הקרן השתלמות שלי, האם היא תפגע?
"היא תיפגע בטווח הקצר, אבל אנחנו לא מנהלים השקעות לטווח קצר כי אין לנו את היכולת הזאת. אנחנו מנסים להסתכל על דברים מבחינה אסטרטגית. קרנות ההשתלמות, גם אחרי הירידות של הימים הקרובים, עדיין מראות תשואות חיוביות לא רעות מתחילת השנה.
"עוד פעם, אם היינו רואים עליות ריבית שנובעות מתוך דאגה של בנקים מרכזיים מטלטלות ומפחד מפני בריחה של כסף, היינו מדברים אחרת. מכיוון שהגורם פה הוא עליות ריבית שבאות ממקום של ביקושים חזקים ושל כלכלה טובה - גם אנחנו מתממשים וחווים תנודתיות מאוד גבוהה, בטווח הקצר, במניות. למי שלא הגיע עם מניות למימוש הזה, אני לא יודע אם הייתי ממליץ להסתער עכשיו על השווקים. גם לבעלי המניות לא הייתי ממליץ לפעול כעת, בטח שלא בעין הסערה".
אורי גרינפלד, כלכלן ואסטרטג בית ההשקעות פסגות, מוסיף ואומר ל"כלכליסט" כי תשואות על אגרות החוב מתחילות לקרוץ לאנשים כחלופה סולידית למניות: "התשואות בשוק אגרות החוב עלו, ולבסוף קיבלנו אלטרנטיבה למניות. ברגע שהמניות עולות הן הופכות ליקרות, אז האטרקטיביות של האג"ח גדלה ועכשיו נוצר אפקט הפוך - משקיעים מוכרים מניות וקונים אג"ח".