תקלה דרמטית בדרך לחלל: אסטרונאוטים צנחו
התמודדו עם כוחות ג'י בעוצמה 7 - ושרדו: תקלת מנוע בחללית סויוז אילצה אסטרונאוט אמריקני וקוסמונאוט רוסי לצנוח בקזחסטן. "מצבם טוב, יש להם מזל שהם נשארו בחיים". צפו בסרטונים מרגעי הדרמה
בתמונות הדרמטיות נראה עשן עולה מרכב החלל ברגע התקלה ושניות אחרות כך נראו שני האסטרונאוטים מיטלטלים בחוזקה בתוך החללית. כתב סוכנות הידיעות רויטרס שהיה במקום השיגור דיווח כי בשלביו הראשונים הכול עבר בהצלחה, והתקלה אירעה כנראה בגובה גבוה יותר.
בהודעת נאס"א נכתב כי השיגור אירע ב-14:40 (11:40 שעון ישראל) מקוסמודרום בייקונור - נמל החלל הגדול והוותיק בעולם, שנמצא תחת פיקוח רוסי, אף שממוקם בשטח קזחסטן. הם היו אמורים להגיע לתחנת החלל הבינלאומית כעבור שש שעות ולשהות בה חצי שנה, אבל תקלת המנוע שינתה את כל התוכניות.
סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס" דיווחה כי מצבם של אובצ'ינין והייג טוב, והם לא זקוקים לסיוע רפואי דחוף כלשהו. כוחות חילוץ והצלה הגיעו לאזור הנחיתה, 20 ק"מ מזרחית לדז'קזגאן שבקזחסטן.
בנאס"א אמרו כי "הקפסולה חזרה בצניחה בליסטית, בזווית נחיתה חדה יותר מהרגיל". הקוסמונאוט אלכסנדר וולקוב ציין: "יש להם מזל שהם נשארו בחיים. הם הגיעו לגובה טוב שאפשר להם לצנוח עם הקפסולה".
בסויוז MS-10, רכב החלל ששוגר, ארבעה בוסטרים הקשורים לליבה המרכזית שלו. תקלה בבוסטר יכולה להיגרם מכמה סיבות ובהן תדלוק שגוי, תקלה מכנית, תקלת מחשב ועוד.
במקרה של זיהוי תקלת בוסטר, המשימה ברוב המקרים תבוטל, כדי לא לסכן את האסטרונאוטים. במקרה כזה, המודול המרכזי, הנושא את האסטרונאוטים ואת המטען, מופרד תחילה מהרקטה. או אז נפתחים המצנחים של המודול, והוא חוזר במהירות אדירה לקרקע כדור הארץ.
בעקבות התקלה בסויוז, החליטה רוסיה להשעות את כל השיגורים המאוישים הבאים. זו הייתה התקלה הראשונה בשיגור של חללית סויוז מאז 1983, אז רכב השיגור עלה באש עוד לפני השיגור. גם אז הצוות שרד. לעומת זאת, ב-1971, בראשית עידן החלל, נספו שלושה קוסמונאוטים בשיגור סויוז 11.
ב-21 ביולי 2011 מעבורת החלל האמריקנית אטלנטיס נחתה בפלורידה וסיימה את משימתה בתחנת החלל הבינלאומית. אטלנטיס, שנשאה על סיפונה אז ארבעה אסטרונאוטים, הייתה המעבורת האחרונה של סוכנות החלל האמריקנית שהמריאה לחלל במסגרת פרויקט המעבורות, שנמשך קרוב לשלושה עשורים. מאז ועד היום כל השיגורים של אסטרונאוטים וקוסמונאוטים לתחנת החלל נעשים על ידי חלליות סויוז של סוכנות החלל הרוסית.