דיווח: דינה פאוול דחתה את ההצעה להתמנות לשגרירת ארה"ב באו"ם
למרות שנחשבה למועמדת ה"פייבוריטית" להחלפת ניקי היילי שהודיעה על פרישה, גורמים אמריקנים אומרים כי היועצת לשעבר לביטחון לאומי אמרה לטראמפ כי "זה לא הזמן הנכון". מועמדים אחרים לתפקיד: השגרירים בקנדה ובגרמניה ומזכיר הפנים
דינה פאוול, יועצת בכירה לשעבר בבית הלבן שנחשבה למועמדת המובילה להחלפתה של ניקי היילי כשגרירת ארצות הברית באו"ם – הודיעה לנשיא דונלד טראמפ כי היא אינה מעוניינת בתפקיד. כך דיווחו הלילה (יום ו') כלי התקשורת בארה"ב, מפי גורמים בכירים בממשל.
לפי הדיווחים, פאוול שוחחה עם טראמפ בטלפון ואמרה לו כי היא חשה כבוד רב על כך ששקל אותה לתפקיד, אך כי "זה לא הזמן הנכון עבור משפחתה" וכי היא מעוניינת להישאר בתפקידה הנוכחי כמנהלת בכירה בבנק ההשקעות גולדמן זאקס. במקביל, בכיר בממשל אמר כי בקרב חלק מצוות הבית הלבן נרשמה התנגדות לחזרתה של פאוול, שבעבר שימשה יועצת אסטרטגית לביטחון לאומי בממשל טראמפ.
עוד דווח כי מלבד פאוול, טראמפ שוקל למנות לתפקיד את השגרירה האמריקנית בקנדה, קלי קראפט. מועמד נוסף לתפקיד הוא מזכיר הפנים ראיין זינקי. בתקשורת האמריקנית הזכירו גם את שמו של ריצ'רד גרנל, השגריר האמריקני בגרמניה, שבעבר שירת כדובר כוח המשימה של ארה"ב באו"ם.
טראמפ והיילי הודיעו ביום שלישי, במפתיע, כי היילי תעזוב את התפקיד בסוף השנה. בהצהרה לתקשורת בבית הלבן אמר טראמפ שהיילי פנתה אליו כבר לפני חצי שנה וביקשה ממנו לפרוש מהתפקיד בסוף השנה. "היא עשתה עבודה יוצאת דופן", אמר טראמפ על היילי, "ביחד פתרנו הרבה בעיות". הנשיא הוסיף שהוא מקווה שהיילי תחזור לעבוד בממשל האמריקני בתפקיד אחר.
היילי הסבירה את החלטתה בכך ש"חשוב להבין מתי הזמן לזוז הצידה". לדבריה, "זו הייתה ברכה להגיע לאו"ם עם שכפ"ץ מדי יום ולהגן על אמריקה". היילי הוסיפה שכרגע אין לה תוכניות להמשך. היא הכחישה שהיא מתכוונת לרוץ לנשיאות ב-2020, ואמרה שהיא תסייע לקמפיין הבחירות של טראמפ.
לאחר הודעתה, אמר טראמפ לכתבים במטוס "אייר פורס 1", בדרך לאיווה, כי הרשימה המצומצמת שלו לתפקיד השגריר באו"ם כוללת חמישה שמות. מבין הרשימה הזו חשף טראמפ רק את שמה של דינה פאוול - ששמה, לפחות לפי הדיווחים, הוסר כעת מהרשימה.
פאוול, ילידת קהיר, עבדה במחלקת המדינה בין 2005 ל-2007, תקופת הנשיא ג'ורג' בוש הבן. כשטראמפ נכנס לתפקידו בינואר 2017 מונתה פאוול לתפקיד יועצת הנשיא ליוזמות כלכליות, וזמן קצר לאחר מכן החלה לכהן גם כיועצת אסטרטגית לביטחון לאומי.
לפאוול הייתה מעורבות גדולה בשלל סוגיות של מדיניות חוץ בשנתו הראשונה של טראמפ בתפקיד, כולל במאמץ של טראמפ להגיע להסכם שלום בין ישראל לפלסטינים. היא תכננה את נסיעותיו לחו"ל, וישבה לצד הנשיא בפגישות עם מנהיגים זרים.
בתחילת 2018 החליטה פאוול לפרוש מהבית הלבן ולאחר מכן התמתנה כאמור לתפקיד ניהולי בכיר בגולדמן זאקס.