שתף קטע נבחר
 

רצח העיתונאי תועד בשעון החכם? הטכנולוגיה מפריכה את הסיפור

העיתון הטורקי שדיווח כי רצח העיתונאי הסעודי ג'מאל חשוקג'י תועד ושודר באמצעות שעונו החכם, התעלם מכמה עובדות טכנולוגיות בסיסיות בנוגע לפעולת השעון. למשל, העובדה שבשעוני אפל אין מערך זיהוי באמצעות טביעת אצבע

פרשת רצח העיתונאי הסעודי ג'מאל חשוקג'י בקונסוליה באיסטנבול, מייצרת כותרות מסביב לעולם: מערכת היחסים הרגישה בין סעודיה לדונלד טראמפ וארצות הברית, תיעוד צוות החיסול שנשלח לקונסוליה באיסטנבול וההכחשות החוזרות של סעודיה, לפיהן חשוקג'י עזב את הקונסוליה ברשות עצמו.

 

דיילי סבאח ()
הדיווח מה"דיילי סבאח"

 

אבל דיווח אחד עשוי להוות מפתח לפרשה כולה: העיתון הטורקי המקורב לארדואן, "דיילי סבאח", דיווח אתמול (ש') כי חשוקג'י תיעד את הרצח כולו באמצעות השעון החכם שלו, שידר את קובץ הקול לטלפון החכם שהיה ברשות ארוסתו ששהתה מחוץ לבניין, וכי לאחר מותו, חיבל צוות החיסול בקבצים שנותרו על השעון. על פי הדיווח, לאחר שניסו לפתוח את השעון באמצעות סיסמה מספר פעמים, ניגשו אל הקבצים בשימוש טביעת האצבע של חשוקג'י.

 

אלא שמבחינה טכנולוגית, הדיווח הזה מתגלה כעמוס בחורים: על פי ה"דיילי סבאח", חשוקג'י ענד שעון חכם של חברת אפל, שהיה מקושר למכשיר האייפון שלו. את ההקלטה הפעיל רגע לפני שנכנס לקונסוליה באיסטנבול. מכאן, הפרטים מתחילים להיות פחות ברורים.

 

תיעוד הצוות הסעודי שנשלח למשימה    (צילום: star gaztesi)

תיעוד הצוות הסעודי שנשלח למשימה    (צילום: star gaztesi)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשעון החכם של חברת אפל אין אפשרות להקלטת קובץ קולי. למעשה, כדי לאפשר הקלטה כזו, המשתמש צריך להוריד אפליקציה צד ג'. נניח שאפליקציה כזו הייתה על השעון וזמינה לשימוש, חשוקג'י היה צריך להעביר את הקובץ או לסנכרן אותו עם מכשיר הטלפון. ראשית, בטורקיה אין אפשרות לחבר את השעון החכם של אפל לרשת הסלולרית.

 

האפשרויות האחרות הן בלוטות' או וייפיי. בהנחה ומדובר בעיתונאי מתנגד משטר, הסיכויים שהוא יתחבר בעצמו לרשת הוייפיי המקומית בקונסוליה - נמוכים עד לא קיימים. נשארנו עם בלוטות' - אלא שידוע שכדי להעביר קבצים באמצעות הטכנולוגיה - המכשירים צריכים להיות קרובים פיזית אחד לשני. העובדה שארוסתו שהתה מחוץ לבניין באותה עת, פוסלת טכנית גם את הבלוטות' כאמצעי לשידור התיעוד מהטלפון למכשיר האייפון.

 

ג'מאל חשוקג'י (צילום: EPA)
ג'מאל חשוקג'י בכניסה לקונסוליה(צילום: EPA)

 

אבל זה לא הסוף: על פי הדיווח, צוות המחסלים חיבל בשעון לאחר הרצח, ומחק ממנו קבצים. ה"דיילי סבאח" טוען כי הדבר נעשה באמצעות נסיונות חוזרים ונשנים לפיצוח הסיסמה על גבי השעון. משלא הצליחו, פנו לפתוח אותו באמצעות טביעת האצבע של חשוקג'י עצמו. אלא שגם במקרה הזה, טכנית, מדובר בדיווח בלתי אפשרי: בניגוד למכשירי אייפון ואייפד, השעון החכם של אפל לא מגיע עם מערך זיהוי באמצעות טביעת אצבע.

 

השערות בקרב מומחים בעולם גורסות כי הדיווח של העיתון הטורקי נועד ליצירת מצג שווא, סיפור כיסוי שמטרתו להסתיר את העובדה שהקונסוליה עצמה הייתה מרושתת באמצעי הקלטה וציתות, או שחשוקג'י עצמו נשא עליו מכשירי הקלטה. על פי ההשערות, אלה המקורות האמיתיים להקלטות שתיעדו את הרצח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורקיה דיילי סבאח דיווח הקלטות שעון אפל ג'מאל חשוקג'י סעודיה
מומלצים